>> >> Hur man stannar i en volatil marknad

Hur man stannar i en volatil marknad

Anonim

Investerare måste titta på den stora bilden, även när de bombarderas av rapporter av döm och dumhet.
(IStockPhoto)

Det verkar som varje gång vi aktiverar de finansiella nyheterna, det finns en annan historia som tar tag i vår alltmer begränsade tid och uppmärksamhet. Oavsett om det var den ekonomiska krisen i Grekland, eller de senaste avmattningarna i Kina eller Europa, verkar dessa nyhetssändningar ibland ha en "himmelfallande" bakgrund.

Dessa situationer gör oss också som investerare lite leery om vad vi ska göra med våra pengar.

Vad ska vi då göra för att vi ska investera ordentligt? Har du en hand på hjulet hela tiden verkligen fördelaktigt? Ska våra portföljer ta ett dyk om vi saknar ett ord eller en fras som Janet Yellen utter? Eller är det ett bättre sätt att kontrollera allt detta utan att jag behöver chase varje nyhetshistoria?

Konsistens över omedelbarhet . Om vi ​​tittar på uppgifterna har det visat sig att i en tid av marknadsvolatilitet har en konsekvent strategi varit mer framgångsrik än att försöka ställa marknaden.

"Individuella investerare ska sällan, om någonsin, reagera rent emotionellt mot ett dramatiskt kortfristigt drag på marknaden", säger Liz Ann Sonders, strategier för övergripande investeringar hos Charles Schwab & Co., i en rapport. "Vi tror att det är det strategiska [långsiktiga] beslutet om tillgångsallokering - och förmågan att hålla fast vid det genom disciplinen om återbalansering - som i slutändan kommer att hämta de största belöningarna. Dessa beslut är inte en funktion av kortfristiga marknadsgirationer eller prognoser, men är knutna till din risk tolerans och långsiktiga mål. Att utveckla och behålla den rätta långsiktiga tillgångsmixen är den överlägset viktigaste uppsättningen beslut som en investerare någonsin kommer att göra. "

Ganska enkelt, eller hur? Se bara till att vi investerar konsekvent och inte gå efter någon av de här Silicon Valley-nystartade.

Vi är dåliga på detta . Det låter lätt att göra, men vi som människor följer inte alltid igenom. Vi är ibland frestade och distraherade av vad som är nytt eller glänsande, eller vad kan bli nästa ekonomiska katastrof.

Ett utmärkt exempel är Hillary Clintons senaste tweet om drogpriser. Detta fungerade som en katalysator för hela bioteknik sektorn att uppleva en stor droppe efter hennes löfte för att rikta prishöjning inom sektorn. Ja, en enda tweet sänkte bokstavligen den sektorn i veckor.

Så i huvudsak, investerare som borde veta bättre om timing marknaden försökte fortfarande tid marknaden.

Hur hindrar vi oss från att jaga marknaden, för att inte tala om att ge för mycket merit till varje tweet, post, email och rubrik och istället investera konsekvent? Därför, låt oss vara ärliga - vi blir mer tekniskt kopplade än någonsin och kontrollera din telefon för 43: e tiden är nu vanligt.

Ställ in en Ulysses-pakt. Vissa av oss kanske kommer ihåg historien om Ulysses i Homers episka dikt, "The Odyssey". I berättelsen berättar Ulysses att hans besättning knyter honom till mästaren på sitt skepp så att han kan höra Sirensens sång, men inte sänka dem. Han pluggar också hans mäns öron så att de inte hörs sången och inte kommer att bli frestad. Genom att göra detta kan han segla över faran medan han fortfarande kan höra sin sång.

Uttrycket "Ulysses pact" härstammar från denna historia, eftersom det är ett sätt att ställa upp en plan i förväg så att mer rationellt tänkande kan göras innan besväret slår.

Hur kan det fungera med dina investeringar? Tja, en Ulysses pact mindset skulle kunna hindra individer från att agera som distraherade människor och mer som en patient, erfarna investerare. Medan det inte finns något sådant som ett formellt dokument från Ulysses-pakt kan man använda ett mer ambitiöst tillvägagångssätt, till exempel att utveckla en checklista över saker att granska med sin rådgivare när marknaderna fluktuerar: nudger om långsiktiga mål, övergripande riskprofil, allokering begränsningar etc. Den övergripande tanken är att skapa några självinförda hastighetsstötar för att sakta ner reaktionsprocessen och därigenom hjälpa till att utvärdera saker - så mycket som möjligt - från en svartvit affärssynpunkt mot ett potentiellt mer emotionellt svar.

Tänk på det som ett sätt att hjälpa till att hålla ditt framtida själv från att göra någonting dumt. Och låt oss vara ärliga, det fanns förmodligen andra gånger som vi önskar att vi hade satt upp något liknande på andra områden i våra liv.

Tror det här är för andra som inte har "rätt" information? Vad som är intressant om detta är att forskning har visat att dåliga investeringsbeslut och till och med bubblor inte orsakas av personer som inte har tillräckligt med information, men av dem som faktiskt kan ha för mycket information.

I sin nya bok "The Smarter Screen", gör beteendekonomen Shlomo Benartzi detta fall. Han diskuterar "myopisk förlustaversion" och hur människor slutar fatta beslut baserat på förluster vi upplever på kort sikt, istället för att investera med en mycket längre tidshorisont.

Benartzi talar också om hur vår starkt sammanhängande värld accelererar denna process: "För två årtionden måste vi nästan ringa vår mäklare med en köp- eller säljorder, om det var ett riktigt dåligt beslut som gjordes mitt i en bubbla, eller hon kunde ha kunnat prata oss om det. Men nu kan vi göra stora affärer med bara några kranar på vår telefon. "

Denna omedelbarhet, säger han, får oss att inte besluta så mycket tid och övervägande för hur viktigt det faktiskt kan vara.

Han talar ens om hur de som har mindre information efter en bubbla spränger gör bättre beslut och kan undvika "besättningen" mentalitet som leder till stora selloffs. Möjligheten att titta på din portfölj på telefonen i realtid kan göra det väldigt svårt att vara tålmodig och rida ut en nedgång - men det är precis vad som behöver hända för att investera med årtionden, inte sekunder, tidshorisont.

Som du kan se finns det några reella fördelar att effektivisera din investeringsprocess och stänga den investerande appen på din telefon. Så om du vill få lite av din tid tillbaka och inte behöva göra rullning via Twitter för finansiella uppdateringar på heltidsjobb, kan Ulysses pact-konceptet vara till hjälp.

Som beteendeekonomen Daniel Kahneman sa en gång: "Om det finns tid att reflektera, är det sannolikt en bra idé att sakta ner."