>> >> Hur man börjar spara för pension i 30-talet

Hur man börjar spara för pension i 30-talet

Anonim

Om du inte redan har börjat, försök börja spara för pensionering vid 30 års ålder. (IStockPhoto)

En vän som handlar om att bli 30 bekänner nyligen att hon inte har sparat för pensionering. Hon frågade mig om hela hennes pension är skadad nu. Svaret är nej.

Många tusenårsåldern har ännu inte börjat bygga ett bohus. En nyligen genomförd Wells Fargo- och GfK-undersökning av 1 005 anställda årtusenden 22 till 35 visade att 41 procent inte har börjat spara för pensionering. Detta är knappast förvånande, med tanke på många tusenåriga startar karriären saddlade med stora studentlånsräkningar och blygsamma löner som kan göra besparingar besvärliga.

Om du inte har börjat bygga rikedom, är 30-talet en bra tid att börja spara. Så här kan 30-somethings komma ikapp på pensionssparande och börja skapa en finansiell plan för pensionering.

Börja fånga sammansatt intresse. Om du börjar spara $ 100 per månad vid 20 års ålder och tjäna 8 procent avkastning varje år, kommer du att ha cirka 18 000 dollar i besparingar på 30 år. Det är en bra början på att bygga rikedom för pensionering. Men det är inte omöjligt att komma ikapp om du försenar spara till efter 30 år. Nyckeln är att få kraften i sammansatt intresse att fungera till din tjänst så snart som möjligt. Allt du sparar i början av 30-talet har fortfarande ytterligare 30 år att förena före pensionering vid 65 års ålder, vilket är gott om tid att börja påföra några imponerande avkastningar.

Besluta om du ska betala av skuld eller spara för pensionering. Många tusenåriga har studielån som de behöver betala av. Du kan också ha skulder från din bil, hem eller kreditkort. Ibland är skulden oundviklig. Men du behöver inte nödvändigtvis vara skuldfri innan du investerar för pensionering. Jämför räntan på din skuld till vad du kan tjäna genom att investera pengarna. Om du tjänar få en bättre avkastning från dina pensionsinvesteringar än den årliga procentsatsen på dina skulder, bör du investera för pensionering vara din prioritet.

För de flesta 30-somethings är det en bra idé att betala högkreditkreditskuld först. Men det kan inte vara meningsfullt att betala studielånen med en ränta på 5 procent innan du lägger pengar på ett pensionskonto som kan tjäna dig 8 procent eller mer årligen. Chansen att få en 401 (k) matchning tippar ekvationen ännu starkare till förmån för att spara för pensionering. Att vilja komma ut ur skuld är förståeligt, men gör det på bekostnad av att spara någonting för pensionering - speciellt om det finns en arbetsgivar match tillgänglig - är inte typiskt en klok idé. Millennials som betalar av skulder bör överväga att dela sina ansträngningar mellan att spara för pensionering och betala ned skuld med låg ränta. Detta gäller särskilt om du kan refinansiera dina studielån och andra personskulder och sänka räntan.

Automatisera dina besparingar. Att falla i en vana att stashing pengar i en 401 (k) är lätt när din arbetsgivare tar regelbundna avdrag från din lönecheck. Spara när din arbetsgivare inte ger 401 (k) eller jobbar du som entreprenör tar mer forskning och disciplin. Det finns flera typer av individuella pensionskonton som ger liknande skatteavbrott att spara i en 401 (k) plan. Du kan också kunna ställa in en direkt deposition varje månad så att du inte glömmer att finansiera ditt pensionskonto. När din lön växer, siktar du på att ta en liten bit in i dina pensionskonton varje år.

Arbetare på 30-talet har fortfarande flera decennier för att förbereda sig för pensionering. Medan människor som började på 20-talet redan har gynnats av en viss investeringstillväxt, finns det fortfarande gott om tid att bygga rikedom för pensionering. Om du gör en vana att spara, även när du betalar bort skulden, borde du kunna ackumulera ett betydande pensionsboendeägg.