>> >> Hur börjar man göra framsteg på långsiktiga karriärmål

Hur börjar man göra framsteg på långsiktiga karriärmål

Anonim

Om du vill göra en karriärbyte, prata med personer på det området för att lära dig hur du följer i deras fotspår. (IStockphoto)

Januari-buzz är nyårets resolutioner. Men detta kan bli gammalt snabbt som du kommer ihåg tidigare år och ouppfyllda resolutioner. Du kan fråga dig själv vad som är meningen med att fatta beslut när du vet att du inte kommer att uppfylla dem. Stanna där. Det är dags att ändra den tanken.

Det kommer alltid att vara ursäkter för att lägga av planer. Dessa ursäkter kommer i vägen och orsakar att du försenar små och stora förändringar. Då börjar du hitta år efter år att du har gjort lite framsteg på dina karriär- eller livsmål. Och det blir upprörande. Gör en mental förändring 2016, så att du kan flytta.

1. Utforska kärnan. Först, fråga dig själv, "varför händer det här?" Är det rädsla? Det här är en vanlig anledning till att avlägsna stora resolutioner, och det kan bero på känslomässig eller ekonomisk ångest. Påminn dig om att alla har problem, oavsett om du känner till dem eller inte. Det finns de som syndar sig för sina problem och flödar i dem. Andra beslutar att inte låta dem komma i vägen för sina karriärer och leva och arbeta runt dem. Om du är oroad över den effekt som en förändring kan ha på ditt personliga liv, prata med människor nära dig. Det är ofta lättare att arbeta med saker med de vi litar på och respekterar.

2. Beslut om ditt slutmål. När du förstår vad som håller dig tillbaka, återgå till ditt karriärmål. Har du alltid velat utveckla en ny färdighet? Vill du ändra karriär? Vill du starta ett företag eller bli en frilansare? Påminn dig om att detta är ditt slutmål, och tidslinjen är upp till dig. Det finns inget som säger att det måste genomföras senast i december eller till och med nästa år.

3. Leta efter exempel. Många framgångsrika företagare började från noll eller i skuld och bestämde sig för att ta ett hopp om troen. De hade inte allt helt planerat från början. De flesta kommer att berätta att deras affärsplaner förändrades väsentligt när de satt upp och växte sina företag. Ingen vet hur man gör allt eller hur allt fungerar. Och du kan lära dig mycket av experter som befann sig i liknande positioner.

Om du tänker på en karriärbyte kommer svaren inte att hittas online eller i en arbetsbeskrivning. Du måste engagera dig med människor i den karriären för att hjälpa dig att räkna ut vad som är viktigast för dig att fokusera på för att komma dit. Det kan vara lika enkelt som att översätta dina färdigheter tydligt i ditt CV. Det kan kräva kurs eller en certifiering.

Fråga dig några frågor om du vill byta karriärer. Utforska vad du tycker om och ogillar om din nuvarande karriär. Är det ditt företag eller din karriär som orsakar dessa ogillar? Undersök vilka saker som är mest roliga för dig på jobbet. Fungerar det med klienter, skrivande eller brutna siffror? Tänk på om dessa ansvar är en del av den nya karriären du överväger. Fråga hur lång tid det tar att göra ett bekvämt boende i den här nya karriären.

4. Tänk små. När du sätter en tidsfrist på målet du försöker nå kan du öka eller minska din stressnivå beroende på din personlighet och hur du relaterar till deadlines. Hur som helst, börja med små mål för att hjälpa dig att nå den större. Hur snabbt du vill nå ditt slutmål bestämmer hur snabbt du ställer ut för att utföra de mindre stegen. De kan vara allt från "kontakta en person inom detta karriärområde per vecka" till "slutföra en relevant kurs online de närmaste tre månaderna." Gör dina små mål så specifika som möjligt.

5. Håll dig positiv. Även om det är oundvikligt att vissa delar av denna process kommer att avskräcka dig från att göra en förändring, försök att inte låta dig svepas i negativitet. Det kan sakta ner dig. Några råd du får blir värdefulla, och annan vägledning kanske inte. Om det här är något du definitivt vill driva på, låt inte en persons åsikt påverka dig. Ta hänsyn till all forskning du har gjort och gör mer om det behövs. Kom ihåg att andras åsikter är härledda från deras erfarenheter och är skevade som ett resultat. De vet inte allt om dig eller dina omständigheter. Bara du kan bestämma rätt val för din karriär.

6. Vänta inte. Det är frestande att vänta. Vi sätter ofta på saker för en bättre dag, tid eller år. Men ju mer ursäkta att vi lägger till högen, ju mindre sannolikt blir det att vi någonsin kommer att uppfylla våra mål. Du blir mer rädd och ovillig att hoppa. Berätta för dig själv att det aldrig kommer att bli rätt tid, eller till och med en bra tid, eftersom karriär- och livsförändringar är oundvikliga. Du kan lika bra komma igång nu, så att du är på väg till var du vill vara.

I år handlar du om din karriär och gör ett steg mot dina långsiktiga mål. Vänta inte på rätt tid eller omständigheter. Gör det nu. Beslut om ditt slutmål, gör din forskning och skissera små milstolpar. Under hela processen, ignorera negativa tankar så mycket du kan och håll dig positiv. Bara du kan hoppa över förändringen.