>> >> Så att upptäcka björnmarknaden och slå den

Så att upptäcka björnmarknaden och slå den

Anonim

Du får inte se en björnmarknad som kommer, men du kan fortfarande förbereda dig för en. (Getty Images)

Om lagren befinner sig på marknaden, är det sista investerarna behöver att höra om det efter det faktum. Det är lika ohjälpt som att få veta, "Du borde ha varit här igår."

Återhämtningen i Standard & Poors 500-index har ännu inte nått den klassiska definitionen på en björnmarknad, vilket är en minskning med 20 procent eller mer. Men med den åtgärden är droppen nästan här.

Är vi på väg mot en björnmarknad, och vad ska investerare göra? Svaren är knepiga.

Titta på obligationsmarknaden. "De annonserar bara inte björnmarknader", säger Eddy Elfenbein, som skriver Crossing Wall Streets finansiella blogg. Men det finns metoder för detektering.

Elfenbein säger att det är en köpare av en björnmarknad när räntorna på tvååriga statspapirer är högre än de på 10-åriga statsskattepengar. Den här skillnaden i räntor uppmuntrar investerare att dra sina pengar från långfristiga placeringar, som tioåriga statsobligationer och aktier, och tjänar istället bättre avkastning för en kortfristig investering i de tvååriga obligationerna.

"Vi är inte nära det nu", säger han. Tvååriga statsobligationer ger cirka 0, 74 procent jämfört med 10-åriga sedlar som ger 1, 87 procent. Långfristiga investeringar, som aktier, är fortfarande meningsfulla.

Medan han inte ser en björnmarknad nu, säger Elfenbein att han tycker om att hålla ett berömt och nyskapande investerande citat från ace stock picker Peter Lynch i åtanke: "Många pengar har gått vilse av investerare som förbereder sig för korrigeringar eller försöker förutse korrigeringar, än har gått vilse i korrigeringar själva. "

Dow-teorin. Andra yrkesverksamma är mindre sanguine. Jeffrey Saut, chefsinvesteringsstrateg vid Raymond James, använder Dow-teorin - en metod för att titta på Dow Jones industrins genomsnitt, vilket återspeglar industrins ekonomi, och jämför det med Dow Transport-indexet, vilket speglar transportens hälsa företag.

Tanken är att om transportsektorn inte rör sig högre med bredare Dow, då är något fel i ekonomin. Trots allt behövs transport för att flytta de varor som industrisektorn köper och säljer. Om transporter inte gör lika bra som industrin, är det troligt ett problem.

Saut säger att han redan har sett en säljsignal baserad på Dow-teorin i slutet av augusti. Han bestämde att det var en avvikelse och valde att inte agera.

Ändå, om Dow faller tillbaka under slutet av augusti-marknadssmältningen, som var 15 666, 44, skulle han vara oroad över att agera och öka andelen kontanter som han innehar i sin portfölj. "Vi hade nära 20 procent nedgång 2011 och jag överlevde det genom att hämta pengar", säger han.

Följ trenden. Andra analytiker ser på indexindexens allmänna prisutveckling, med tanken att en trend fortsätter på obestämd tid tills en annan kraft kommer att spela för att ändra riktningen. Tänk på det som newtonska lagar om rörelse.

Ett sätt att bestämma riktningen för en trend är att titta på priset på ett index i förhållande till två viktiga glidmedel, säger Vinny Catalano, president för Blue Marble Research i New York. Han tittar på 50-dagars glidande medelvärde och 200-dagars glidande medelvärde. Varje beräknas genom att de föregående dagernas priser överensstämmer med den angivna perioden. Som ett resultat förändras medeltalet varje dag.

Tre faktorer indikerar en nedåtgående trend: Indexet måste handlas under både 50-dagarsgenomsnittet och under 200-dagarsgenomsnittet, det 50-dagars glidande genomsnittet måste ha korsat under 200-dagarsgenomsnittet och höjden av de rörliga genomsnittsvärdena måste peka ner. Han hävdar att den här metoden har varit korrekt mer än 75 procent av tiden under de senaste 21 åren som en indikator uppåt eller nedåt.

"Vi har alla tre (indikatorer) nu", säger han.

Som Saut, säger han att det är en bra idé att skaffa pengar. Han tar också ett aggressivt tillvägagångssätt för att titta på börshandlade fonder som dra nytta av fallande priser, så kallade inverse medel. För närvarande gillar och äger han ProShares Short MSCI Emerging Markets (ticker: EUM), vilket ökar när marknaderna på tillväxtmarknaderna sjunker. Det beror på att dessa marknader sannolikt kommer att skadas ännu mer än amerikanska marknader.

Han slår också i tanken att små investerare skulle kunna följa övningen av Berkshire Hathaway's (BRK.A, BRK.B) Warren Buffett och bara hålla sina aktier. För många små investerare kan det vara det bästa alternativet.

Alla förlorar pengar. "Vi är på en björnmarknad", säger Jeff Macke, oberoende investerare och bidragsgivare till investeringswebben ibankcoin.com. "Du vet att vi är för att nästan alla förlorar pengar."

En björnmarknad indikerar inte bara att den normala investeringsstrategin helt enkelt vänds. "För det mesta förlorar alla pengar", säger han. De som gör pengar, björnar eller tjurar, går snabbt in och ut ur sina affärer.

Han använder följande exempel om tech giant Apple (ticker: AAPL), som har minskat betydligt under de senaste månaderna. "För tre månader sedan berättade Apple-innehavare att de var långsiktiga investerare, men när aktien är över 20 procent förändras allt, säger Macke. "Då blir de arg och skrikar på TV-punditsna."

Du vet att björnmarknaden är över när investerare och handlare börjar kasta i handduken och inte ens vill överväga lager igen. Så när de Apple-fansen slår i aktien, vet du att björnen har lämnat.