>> >> Hur man spenderar timmen innan din intervju

Hur man spenderar timmen innan din intervju

Anonim

Spendera din tid att tänka positiva tankar och studera dina intervjuers profiler på LinkedIn. (IStockphoto)

Din kostym är strykad, gjuten och fri från katthår. Dina egna hår är kammade, din filfölj är organiserad och din arbetsgivarforskning är noggrann. Och ditt sinne? För denna intervju har du packat den som ett arkivskåp: Svar på typiska intervjufrågor lämnas in under A; smarta frågor du planerar att fråga dina intervjuare är under Q; och exempel på dina prestationer är under E.

Men även om du har satt upp dig själv för framgång, kan en skingring av tvivel slinka upp din kostym i den mörkaste timmen före intervjun. Nerver sätts in. Du försöker att se sig avslappnad, men inte tråkig. Enthused, men inte abrasiv. Förberedd, men inte konserverad.

Låt inte sista minuten ångest förstöra din långsiktiga förberedelse. Följ denna expertråd för att känna dig lugn och fokuserad i timmen före en arbetsintervju:

Värm upp dina vokalband. Prata om en snabb förtroende mördare: introducera dig själv till intervjuarna bara för att få din röst att knäcka eller ljudspänna. Låt inte en svag röst ställa upp för en timme sedan tonen för resten av dagen. Lewis Lin, grundare och VD för Impact Interview, en intervju coaching service, föreslår uppvärmning av dina vokalband, särskilt före telefonsamtal. Innan intervjun - säg på köra till kontoret - tala genom dina pratpunkter högt och tydligt, "som om du var en skådespelare eller skådespelare redo för en audition, säger Lin.

Gör några sista minuten LinkedIn forskning. Att vara likbar i intervjun är nyckeln, säger Lin. När allt kommer omkring intervjuar dina intervjuare inte bara en produktchef. De anställer någon som de möter dagligen: på möten, i rastrummet, på glada timmar och i festlängden på semesterpartierna. Visa intervjuarna du är någon de skulle vilja arbeta med. "Ett bra sätt att bygga den kemi, den rapporten med intervjunaren, är att kunna relatera till intervjuaren, säger Lin.

Han föreslår att du använder timmen före intervjun för att skanna dina intervjuers profiler på LinkedIn och Twitter, liksom någon personlig webbplats som de har eller artiklar skrivna om dem. Fick du och en av dina intervjuare närliggande högskolor? Känner du båda Pete från Boston? Deltog du i samma konferens förra sommaren? Andas lättare att veta att du har en gemensam anslutning för att nämna komma intervjutid.

Slå på en kraft. Tänk på din pre-intervju hållning, säger Susan Joyce, en online-jobbsökande expert. Hon föreslår att titta på forskningen och TED Talk av socialpsykologen Amy Cuddy, docent vid Harvard Business School. Cuddys arbete visar att kraften kan öka förtroendet, och som Joyce påpekar, vilken bättre tid att känna sig trygg än några minuter innan han pratar med en potentiell arbetsgivare?

Joyce föreslår att duckar in i ett toalettrum före intervjun och försöker sjöstjärna poserar. Med fötterna utspridda, "du lyfter armarna upp till himlen, du ser upp till taket och du ler", säger Joyce. "Det är en fantastisk snabb lösning till förtroende."

Tänk glada tankar. Detta kommer att bli lättare att göra efter det som uppstår, säger Joyce. Hon och Lin säger att kandidater ofta lägger mycket press på sig själva: Vad händer om jag blåser intervjun och då får jag inte jobbet, och då får jag inte intervju i ytterligare sex månader, och då kan jag inte betala hyra? Och så vidare. "Scenarier av världsklass börjar börja dansa genom våra huvuden", säger Lin, "och det kommer tydligen inte vara till hjälp när du har så mycket tryck."

Lins förslag att visa att du är passionerad om positionen, men inte galenögd och desperat? "Har den typen av barnliknande underverk", säger han. "Som, " Hej, jag ska bara prata med en annan professionell i branschen. Jag får dela med mig av mina erfarenheter, de saker jag har lärt mig och jag hoppas vi får chansen att lära oss om den andra personen och de erfarenheter som de har haft. '"

Joyce rekommenderar att man upprepar några positiva bekräftelser. Tänk: "Jag är helt kvalificerad för det här jobbet. Jag är helt kvalificerad för det här jobbet. Jag är perfekt kvalificerad för det här jobbet."

Lugna dina nerver. "Nerver röra upp många intervjuer, säger Lin. "Oavsett rituell rutin eller vana som fungerar för dig att komma i rätt inställning att komma över som avslappnad och självsäker är verkligen viktigt." Han föreslår att träna om du har tid innan du klämmer på eller tittar på ett klipp från din favoritfilm . Lyssna på musik kan hjälpa dig att fokusera också. Titta på pregame täckning av en professionell sportevenemang, och du ser att de flesta spelare kommer in i anläggningen medan du lyssnar på musik på sina hörlurar, påpekar Lin. (Ray Lewis, tidigare NFL linebacker en gång berättade för Mäns Journal att han lyssnade på Phil Collins "In the Air Tonight" före varje spel med Baltimore Ravens för att bli avfyrade.)

Oavsett om du håller på att ta itu med quarterbacks eller en high-stakes intervju, tar du bara djupa andetag som hjälper dig att lösa dina nerver, och Lin och Joyce säger. Innan du går in i byggnaden, när du sitter i receptionen och när du öppnar dig långt i sjöstjärna poserar, ta några långa inhaler genom näsan och utandas genom munnen.

Som Joyce sammanfattar: "Ta ett stort djupt andetag, lägg ett leende på ditt ansikte och rulla med det."