>> >> Hur sociala medier kan spara pengar

Hur sociala medier kan spara pengar

Anonim

Använd sociala medier för att gynna din plånbok. (Getty Images)

Sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram och Snapchat kan koppla dig med vänner och familj, leverera dagliga trender och nyheter och till och med hjälpa dig att hitta borttappade husdjur. Men om du inte använder dessa populära webbplatser för att spara pengar, saknar du en av de mest användbara funktionerna.

Varumärken har länge tagit fördel av att ansluta med sina kunder på dessa kanaler. Genom att följa eller "gilla" dina favoritbutiker kan du också dra nytta av det. Många butiker och restauranger lägger ut kuponger och försäljning på sociala medier innan nyhetsbrev eller deras hemsida ger lojala fans första tillgången till rabatter. Andra erbjuder koder bara för att tycka om deras Facebook-sida. Titta på en sida om "Om" för att se om något är listat. Budget resebyråer, flygbolag och hotell är kända för att ofta publicera begränsad tid bara erbjudanden på sociala medier, så om du vill ta en resa, se till att kolla dessa ut först.

Du kan också hitta massor av rabatter och pengarbesparande tips på Twitter också. Organisera dina favoritkonton i Twitter-listor för enkel sökning, till exempel en lista för butiker, en annan för kupongwebbplatser och en annan för pengarbesparande experter. Dessa experter använder ofta Twitter för att dela 140 tecken tips och nuggets av visdom som du kan använda för en mer livlig livsstil.

Om du vill göra en djupare dyka i ett ämne, håll ögonen på Twitter chattar. Ofta pengar experter eller media uttag kommer att vara värd en timme lång diskussion om ämnen som semester shopping, hyra kontra köp eller eliminera skulden. Vissa finansiella experter värd chattar varje vecka. Det här är en underbar gratis resurs för att chatta med sparande myndigheter och till och med fråga dina egna brinnande frågor.

Jag rekommenderar utkik efter chattar att gå med regelbundet och chiming in med dina egna förslag också. Det är nästan som att crowdsourcing din fyndjakt, eftersom alla delar information och tips med varandra. Efter en stund börjar du känna dig del av en gemenskap också. Det bästa är att du alla delar ett gemensamt mål att spara.

När du handlar efter något specifikt eller vill hitta erbjudanden på en viss butik, använd hashtags för att skräddarsy din sökning. Detta fungerar särskilt bra i Twitter och Instagram. Genom att använda #deal eller #coupon tillsammans med namnet på en produkt eller butik visas en lista över realtidsresultat inklusive dessa villkor.

Bloggar och varumärken använder sociala medier som värd för tävlingar och ger bort priser till lojala fans. Ju mer populär varumärket bakom tävlingen desto fler poster kommer det att finnas, men det är alltid värt ett försök. Du kan hitta tävlingar för att vinna allt från presentkort till produkter till en all-inclusive getaway.

Referralprogram har revolutionerats av sociala medier. Genom att dela med dig av din egen unika länk på sociala medier är det oerhört lätt för företagen att spåra hur många som registrerade eller köpte ett köp på grund av dig. Då får du fördelen med en rabatt eller bonus, och det tog bara några klick.

Pinterest är en annan social media webbplats som erbjuder massor av sätt att spara pengar. Du kan enkelt söka efter ämnen som "couponing", "spara pengar" eller "DIY" och hitta en lista med pennor som länkar till exakt innehåll du letar efter. Följ specifika brädor om dessa ämnen, eller stift länkar till dina egna brädor för att komma ihåg och kolla senare. Det finns oändliga handledning till DIY eller hacka annars dyra projekt för en bråkdel av kostnaderna. Återigen är en av fördelarna en del av samhället, vilket uppmuntrar dig att spara mer och omfamna en livlig livsstil.

En annan webbplats att gå med när du vill spara pengar är Reddit. Detta populära samhälle erbjuder hundratals subreddits om specifika ämnen, som r / personalfinance och r / sparsam. Du kan bläddra bland innehåll för tips och råd, eller ställa dina egna frågor till samhället. Se bara till att följa några underreddits exakta riktlinjer för inlägg.

Jag hoppas att denna information kommer att uppmuntra dig att se till dina egna samhällen (eller nya) nästa gång du söker efter en affär, behöver finansiell rådgivning eller försöker öka din inkomst. Det bästa är att alla gemenskaper som nämns är fria att gå med!