>> >> Hur pensionärer kan använda livförsäkring

Hur pensionärer kan använda livförsäkring

Anonim

Någon med dependentsneeds livförsäkring, får vi veta. Politik på föräldrar kan ge mat, skydd och utbildning tills barnen kan försörja sig själva. Män och fruar kan få policy för att göra efterlevandens senare år säkrare och bekväma.

Men hur är det med människor i 50-talet, 60-talet eller längre? Många seniorer har aldrig haft livförsäkringar. Några hade terminspolicy som löpte ut efter att barnen växte. Vissa släpper deras täckning eftersom de trodde att deras investeringar hade vuxit tillräckligt stora och då hittade saker inte tränar.

Så vad är insatserna för att få en policy senare i livet?

Flera syften. Försäkringsexperter säger att äldre människor kan behöva livförsäkring av olika orsaker:

  • Sörja för en efterlevande make eller unga barn från ett andra äktenskap.
  • Betala skatt.
  • Hjälp med långsiktiga vårdkostnader.
  • Hjälp arvingar betala skatt som de kommer att möta från ärvda IRA och 401 (k) s.

Många seniorer har också affärsintressen, säger Kenneth Pendley, en långsiktig försäkringskonsulent som är nationell marknadschef för Atlanta-baserade Habersham Funding, en leverantör av livsavveckling som omvandlar policy till kontant eller inkomstströmmar.

"Under sådana omständigheter kan livförsäkring vara nödvändigt eller till hjälp för att säkra mot affärsavbrott när en företagsägare eller nyckelmedarbetare eller partner är död", säger Pendley.

Webbplatsen Quickquote.com visar att en 65-årig icke-rökare man i god hälsa kan få en $ 500.000 20-årig livspolitik för cirka $ 5, 300 per år jämfört med cirka 275 dollar för någon som är 35 år.

Alternativ för policy. Även om en politik kan vara dyr för en senior, är chansen att du kan hitta en, säger Anthony Martin, ägare och VD för Choice Mutual Agency, en Citrus Heights, Kalifornien, specialiserat på livförsäkring för seniorer.

"Det är väldigt ovanligt att någon, senior eller ej, att vara utplånad avvisas för någon form av undertecknad livförsäkring", säger han.

Ålders-, hälso- och rökhistoria påverkar premien, och han varnar för att reklam vanligtvis sänker kostnaden.

Även om det finns många typer av politik med olika namn faller alla in i en av två kategorier. Terminspolicy är billigast eftersom de varar under ett visst antal år och kostar mer under längre perioder. Fasta politiken kan vara mycket dyrare men varar för livet, så oavsett hur gammal du är när du dör din överlevande får dödsförmånen.

Oavsett vilken typ av politik som helst, är en med en större dödsförmån dyrare än en med en mindre fördel. Men trots att premierna är större för äldre försäkringstagare kan matematiken träna, säger Chris Huntley, ägare till Huntley Wealth & Insurance Services i San Diego.

"En frisk, rökfri 70-årig kvinna kunde köpa en livstidsgarantipolicy med en dödsersättning på 250 000 USD för så lite som 4 982 kronor per år", säger han och hänvisar till en typ av permanent försäkring. "Om hon antar att hon bor i åldern 86 år, har hennes livslängd grundat på aktuariell livstidsavgift (Social Security Administration), hon har spenderat bara 79 7912 dollar i premier."

Det skulle ta en osannolik 12, 49 procent avkastning för dessa premier att växa till 250 000 dollar under samma period i en investering, säger han.

En fråga om skatter. För flera år sedan köpte folk senare i livet livförsäkring för att hjälpa till att betala skatt på fastigheter. Men år 2017 kommer de första 5, 49 miljoner dollar av en fastighet att vara befriad från denna skatt, så många behöver inte oroa sig för det.

Men för de som gör, väljer många ett överlevande liv eller andra-till-dö politik, typer som bara betalar efter den andra makan dör. Detta är billigare eftersom ett par jämfört med en individ har dubbelt så stor chans att man lever längre än genomsnittet, säger Chris Acker, ägare till CB Acker Associates Insurance Services i Palo Alto, Kalifornien.

"Medan det är dyrt, är premierna på livförsäkringar som är avsedda för skatteregler oftast en mycket bra avkastning på investeringarna för de berörda familjerna, säger Acker. "Det är vanligtvis mycket billigare att köpa livförsäkring än att likvida tillgångar för att betala skatt vid döden."

Policyn för fastighetsskatt köps vanligtvis inom ett oåterkalleligt livförsäkringsförtroende, så förmånen räknas inte i skatteplikten, säger han.

Livförsäkring kan också hjälpa arvingar betala skatter som kommer att betalas på skatterättsliga konton som traditionella IRA och traditionella 401 (k) s även om det inte finns någon fastighetsskatt, tillägger Nancy Butler, författare till "Above All Else, Success in Life och Business "och ägare till ett rådgivande företag med samma namn i Waterford, Connecticut. Butler lär fortbildning i livförsäkring.

"Många arvtagare förlorar över 45 procent av de skattemässiga uppskjutna tillgångarna kvar till dem", säger hon. "Utan ordentlig planering kunde en stor andel av de pengar du arbetade med att bygga ditt liv gå förlorade i inkomstskatt i stället för att bli vidarebefordrat till vem du vill att den ska gå till."

Ytterligare användningsområden. Ännu ett annat syfte för livförsäkringar i slutet av livet är att ersätta pensionsinkomster som kan torka upp efter mottagarens död, tillägger hon.

Ofta, säger Martin, seniorer får livförsäkring för specifika ändamål som att betala en inteckning eller andra skulder, begravningsutgifter eller vård av ett vuxen barn med funktionshinder. I dessa fall kan en termipolitik som är tillräckligt stor för att täcka den förväntade kostnaden vara billigast.

Men Acker försäkrar att det kan vara svårt eller omöjligt att få en terminpolicy efter 60 eller 65, medan permanent politik kan vara tillgänglig för personer som är 90 år gamla.

Han säger att vissa permanenta policies erbjuder ryttare att finansiera långtidsvård och kan vara en bättre affär än vanliga långtidsvårdspolicyer.

"Med livförsäkringspolicy / långtidsvårdare alternativet tenderar folk att känna sig säker på att denna policy kommer att användas, säger Acker.

Sök expert hjälp. Medan du kan handla för politik på egen hand, rekommenderar många experter att du använder en försäkringsmäklare som representerar många leverantörer och känner till detaljer som du inte lätt kan hitta online, som om givna läkemedel kommer att få din ansökan nekad eller höja premien. Term livet är ganska enkelt, men permanent politik har så många bestämmelser det är svårt för en amatör att göra jämförelser mellan äpplen och äpplen.

"Framför allt behöver rådgivaren vara en oberoende agent", säger Martin. "Jag kan inte betona det tillräckligt."

Han rekommenderar också agenter som specialiserar sig på livförsäkringar och inte gör policyer för bilar och hem. En bra oberoende agent ska representera minst 10 bärare, säger han.

Butler påpekar att premier kan vara lägre om du betalar en gång om året i stället för flera gånger eller månatligen. Och hon säger att shoppare ska leta efter "brytpunkter" där en större politik blir billigare än en som bara är något mindre.


10 sätt att minska kostnaden för pensionering

10 sätt att minska kostnaden för pensionering