>> >> Hur man sparar pengar på bondemarknaden

Hur man sparar pengar på bondemarknaden

Anonim

Du kan undvika att betala högre priser än nödvändigt. (Getty Images)

I många samhällen erbjuder jordbruksmarknaderna ett bra utlopp för bönder att sälja sina produkter direkt till allmänheten och kringgå många mellanhänder. Detta kan leda till läckra färskvaror och besparingar för dig och mer vinst för bonden. Alla vinner!

Men precis som i alla butiker kan en kund ändå sluta betala högre priser än nödvändigt. Jordbrukare kommer naturligtvis att prissätta sina varor på en nivå som de tror kommer att sälja, vilket innebär att även om du kan hitta fynd, är de inte överallt.

De goda nyheterna? Du kan spara pengar på bönder marknader genom att använda några smarta strategier. Här är sex; de flesta av dessa är särskilt effektiva när de används i kombination.

1. Köp inte saker på den första båsen du ser. Även om de har exakt det du vill ha där. När du anländer först, spendera tid på att scoping ut ett antal bås, jämföra priser och kvaliteten på deras varor. Det är sällsynt att den första båsen du ser kommer att ha de bästa priserna och kvaliteten.

Verkligheten är: Många bönder marknadssäljare kommer att sälja liknande saker eftersom sakerna kommer till säsong samtidigt. Det innebär att det kommer att finnas en del vänlig priskonkurrens mellan leverantörer. Dra nytta av det.

2. Ha en känsla av vad du letar efter . Det är generellt en dålig idé att besöka en böndermarknad med en exakt inköpslista, för att du aldrig vet vad exakt kommer att finnas tillgängligt. Ett bättre tillvägagångssätt är att gå till marknaden med en förståelse för att du söker producera för att göra några sallader med, eller säg att du letar efter mitten av ett par av dina måltider den veckan.

Om du går och letar efter saker som passar en konkret måltidsplan har du redan på plats, då kommer du sannolikt att göra onödiga köp. Om du inte har någon plan alls, kommer du sannolikt att göra inköp som inte speglar vad du faktiskt behöver, vilket ökar risken för att de köper kommer att slösa bort.

3. Spräng alltid. På jordbrukarnas marknader är priserna nästan alltid förhandlingsbara. Medan leverantörer behöver tjäna tillräckligt med pengar för att göra ansträngningen värt, många av dem är glada att erbjuda rabatt.

Det är värt att notera att du inte kommer att få mycket rabatt när du förhandlar om ett objekt. Din bästa satsning är att göra ett erbjudande på flera objekt på en gång.

4. Ta med pengar, särskilt dollarräkningar och kvartaler. Om du har små valörer med dig kan det faktiskt vara ett mycket bra förhandlingsverktyg, särskilt med leverantörer vars priser inte avrundas till närmaste dollar. Många leverantörer kommer att börja klara av kvartaler eller dollarräkningar, så om du märker en som befinner sig på ett sådant ställe, gör ett lågt bud på ett erbjudande att betala i kvartaler eller sådana. Du får ofta en spektakulär affär.

5. Gå även när det är regnigt eller väldigt varmt. Visst, jordbrukarnas marknader är fina när solen skiner, men folkmängden kommer också att vara där, och säljare kommer att stötta sina priser lite och vara mindre benägna att förhandla. De bästa fynden kommer på dagar när vädret inte är perfekt, eftersom folkmassorna blir mindre men leverantörerna fortfarande behöver sälja samma mängd produkter. Klistermärkepriserna är ofta lägre och prägling kommer fortfarande att fungera - och ibland kan det fungera ännu bättre.

6. Stanna före strax. Många leverantörer kommer att vara mer benägna att ge rabatter på sina återstående varor i slutet av marknaden än i början. Mot bakgrund av potentiella förluster kan leverantörer vara öppna för att sälja kvarvarande varor för betydligt mindre än de hade planerat.