>> >> Hur man återhämtar sig från finansiella misstag som gjorts under 20-talet

Hur man återhämtar sig från finansiella misstag som gjorts under 20-talet

Anonim

Att köpa dyra semester och gå ut varje natt på 20-talet var roligt, men de vanorna kan ha påverkat hur mycket du kan spara eller bidra till skuldåterbetalning. (Getty Images)

Så du gjorde några fåfinansiella fel direkt utanför college som du fortfarande försöker rätta till. Du förstår äntligen de långsiktiga konsekvenserna av att inte uppmärksamma din kredit värdering och inte betala ditt kreditkort i sin helhet varje månad. Lyckligtvis är det aldrig för sent att fixa finansiella misstag och problemområden. Beroende på din situation tar det lite tid och arbete för att lyckas ekonomiskt, men det är möjligt.

Här är sju gemensamma pengar misstag människor i deras tidiga 20-talet gör och lösningar för att komma tillbaka på rätt spår.

Pushing Off Reality

Om du är en av de många amerikaner som ignorerade deras ekonomi eftersom de var rädda för siffrorna, är du inte ensam. Det är dags att möta dina rädslor, förstå vad din kreditpoäng och skuldsättningsgrad representerar och sluta ha kreditkortskuld. Det första steget är att verkligen titta på din ekonomi - allt från hur mycket du spenderar på varje enskild del av ditt liv till hur mycket du gör och hur mycket går till besparingar. När du förstår var du är nu, vad du behöver fixa och var du behöver vara i framtiden, skapa en plan med tydliga mål och riktmärken för att följa dina framsteg.

Rolling över kreditkort skuld

Du har förmodligen registrerat dig för ditt första kreditkort med de bästa avsikterna: att vara en självständig vuxen och hjälpa till att betala för utgifterna samtidigt som du bygger din kreditpoäng. Men längs vägen kan du ha använt det för att boka en dyr resa med vänner eftersom du inte hade råd att betala i sin helhet. Dessa dyra inköp kunde ha resulterat i höga räntor om du hade en balans och i sista hand kan tjäna dig över år.

Hoppa över studentlånsräkningar

Många senaste grader befinner sig belastat av studentlåneskuld på deras inlösenbelöning och börjar falla bakom betalningarna. Detta kan leda till övertygelse eller försummelse på dina studielån, vilket väsentligt sänker ditt kreditpoäng. Försök att undvika detta eftersom det leder till betydande långsiktiga effekter på din personliga ekonomiska profil samt framtida alternativ för lån. Om du redan har default, gör omedelbar åtgärd. Ring din långivare och kartlägga den bästa planen för dig. Om du är ute av arbetet eller har problem med att göra dina betalningar, kan du fortfarande prata med en lånerepresentant om dina återbetalningsplanalternativ.

Ignorera din kreditpoäng

När du är ung kan du inte förstå vilka konsekvenser din kreditpoäng har för en betydande del av ditt liv. En bra tumregel är att se till att du kontrollerar din kredit värdering kvartalsvis för att hålla en puls på din ekonomiska hälsa. Om din poäng är låg, identifiera varför. Är du bakom betalningar? Har du defaulterat på ett lån? När du väl har identifierat problemområdet, adressera det snabbt och ring din bank, långivare eller inkassobyrå för att formulera en återbetalningsplan.

Inte spara för pensionering

"Jag har för mycket skuld och för många utgifter" är en vanlig ursäkt som förhindrar att människor sparar på lång sikt. Även om du har skuld, månatlig hyra eller inteckning och många månatliga utgifter, finns det ingen ursäkt för att du inte lägger pengar för pensionering. Tänk på detta som en fast kostnad. Även om du bara har råd att ta bort $ 5 per månad börjar du en ny vana som hjälper dig med tiden. Tänk på detta som en bas som du kan bygga från.

Dippa till ditt akutsparande konto

Försök att skära ner på att doppa i dina akutsparande och börja ta detta konto på allvar. Syfte att ha minst tre till sex månaders levnadskostnader i detta konto. För att beräkna vad som fungerar för dig, bestämma summan av din månadshyra, matvaror, el- och elräkningar och transport.

Bor i lyx medan du är i skuld

Att regelbundet delta i $ 30 övningskurser, köpa de senaste mode eller gå ut varje natt på 20-talet var kul medan det varade, men i vilket syfte? Detta kan ha påverkat hur mycket du kan spara eller bidra till skuldåterbetalning. Ompröva hur du spenderar pengar och om du verkligen har råd med den här livsstilen. Om du inser att du lever utanför dina medel kanske du vill överväga att följa regeln om 50/30/20, vilket är en proportionell riktlinje som håller dina utgifter i linje med dina besparingar. Det betyder att du inte bör avsätta mer än hälften av din inkomst för de absoluta nödvändigheterna i ditt liv som bostäder, mat och transporter. Då borde du ägna 20 procent åt att spara och 30 procent för roliga utgifter som en väns födelsedags middag eller present.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt