>> >> Hur man lägger sig på en pengediet

Hur man lägger sig på en pengediet

Anonim

Från matvaror till arbete, så här får du pengarna i form. (Getty Images)

Under de senaste sex åren har Eliza Cross, en professionell bloggare och frilansskribent i Denver, lagt sig på vad hon kallar en "pengardiet".

Inte så att hon myntade frasen. "Pengediet" är en term som har funnits sedan åtminstone 1980-talet. Under en viss tid, kanske en vecka och ofta en månad, spenderar du inga pengar, förutom på väsentligheter som dagligvaror, gas och medicin. Till skillnad från en kost kost, där du vill förlora pounds, är målet att tjäna pengar. Och om du gör det rätt säger Cross, att du borde ha mer pengar än vanligt i slutet av månaden, och du kan också få bättre ekonomiska vanor.

Kors har lagt sig på en kost diet varje januari, för alla 31 dagar. Hon skriver om det och commiserates med sina läsare på sin blogg, HappySimpleLiving.com.

Och medan Cross gör det varje januari - "det är en bra tid på året när vi är motiverade att göra förändringar i våra liv, och många av oss har spenderat mycket under semestern", säger hon - det går självklart att fortsätta en pengar diet när som helst. Som sagt är vissa delar av året troligen mer utmanande än andra, som i mitten av sommaren, när du kanske vill göra saker som att gå på semester, besöka en gammaldags glassbar eller ta barnen till vattenparken .

Det kommer att hjälpa din sak om din familj omfattar idén om en pengediet. Korset är skilt och hennes äldsta barn är vuxet, vilket gör det lättare för henne än någon med en ointresserad make och sju tonåringar (även om den hypotetiska familjen skulle behöva pengediet mer). Cross har en 13-årig son, Michael, men hittills säger hon att han knappt har märkt de extra-sparsamma perioderna.

Vill du prova? Så här får du dig på en framgångsrik kostdiet.

Mat betyder strikt dagligvaror. Du måste äta. Men i din pengediets anda vill du se var du äter än mer än vad du äter.

"Vi betalar inte extra för restaurangmat, takeout eller pizzaleverans", säger Cross.

Du vill också undvika att köpa en burk natron vid bensinstationen. Försök att inte göra ögonkontakt när du passerar barn som säljer godisstänger till skolan. Du borde verkligen inte gå ut för en cocktail med vänner under en pengar diet, såvida inte dina kompisar betalar.

Besök ditt bibliotek. Innan du göper på vad som låter som uppenbara råd, lyssna på Mike Catania, COO på detaljhandelns webbplats PromotionCode.org. Han märker en trend där bibliotek tillåter dig att kolla saker utöver böcker, cd-skivor och dvd-skivor.

Till exempel säger Catania i Kalifornien: "Med Oaklands Public Library kan du kolla in verktyg för DIY-projekt."

Faktum är att vissa bibliotek låter ganska ovanliga saker. Arlington Public Library, i Arlington County, Virginia, låter amerikanska flickans dockor ut en vecka. Ann Arbor District Library i Michigan har faktiskt en webbplats med titeln "Ovanliga saker att låna", och erbjuder låntagare chansen att kolla saker som teleskop och hemförbättringsverktyg som en inomhus luftkvalitetsmätare.

Även om ditt bibliotek inte erbjuder något unikt att kolla in, kan du få tillgång till mycket gratis underhållning.

Ta på lite deltid. Eller be om extra timmar. Eller lägg i extra timmar om du är på lön, förutsatt att dessa timmar hjälper dig att komma vidare.

Vad är grunden för att arbeta hårdare under din kostdiet? Tja, du har mindre tid att spendera pengar på.

Lamar Dawson, kontoförvaltare på ett PR-företag i New York City, säger att han deltog i deltidsjobb på helgerna i januari 2014 för att betala av student- och kreditkortsskulden. Först hämtade han pengar genom att arbeta i en Spider-Man kostym för en leksaksaffär i Times Square, och blev sedan värd för en italiensk restaurang där han fortfarande arbetar. Och medan han dödade sin skuld i december 2014, säger Dawson det extra arbetet av misstag sätta honom på en pengar diet.

"Jag fann att det hjälpte mig att spara pengar eftersom jag inte var på brunch med mina vänner, som grupperade mig för att komma ut för oändliga mimoser", säger han.

Mystery Shop. Det här är bara praktiskt om du planerar, eftersom mystiska shoppinggigs ofta tar minst några veckor för att få igång. Ändå, vilket bra sätt att "fuska" och fortfarande helt vara inom din pengediet.

Judy Williams, som arbetar för ett brandvärd- och vattenreningsbolag i Saint Francis, Wisconsin, hade vad hon och hennes man kallade en "no-spend" -månad för några år sedan.

Under sin kostdagsmånad var Williams en mystery shopper, som är en deltidsgig där du anställs för att gå till butiker eller restauranger och utgöra en kund (du gör inköp, men det företag som anställer dig betalar dig och ofta betalar dig lite extra).

"Inte bara fick vi äta ute gratis, jag fick betalt för att göra det, " säger Williams.

Handla hemma. Mysteri shopping och jobbar mer är bra, men en pengediet handlar inte mer om att inte gå ut, eftersom det kan få dig att känna sig berövad om frestelsen att spendera är stor. Istället är en pengar diet ett bra sätt att lära känna ditt hem lite bättre.

Du äger förmodligen många saker du aldrig använder, och det här är en bra tid att börja använda dem, säger Cross. "Använd de saker som vi brukar haka i våra byxor, garage, medicinskåp och garderober", säger hon.

Uppdagade du att du har slut på tvål eller schampo under din kostdiet? Det är väsentliga, och du kan köpa dem utan att känna dig skyldig, men Cross påpekar att du kanske vill kolla först och se om du har någon hotelltvål eller fina schampo som någon köpt dig en stund tillbaka.

Du kan till och med mataffär hemma, påpekar Williams. Under hennes pengar diet använde hon och hennes man många saker som de hade lagrat i frysen.

Holly Wolf, som grundar sig i Chester Springs, Pennsylvania, och chefsansvarig på Conestoga Bank i Philadelphia, säger att hon lever en sparsam livsstil och gör ofta sin matvaruhandel hemma.

"Den mango grillen du måste ha, räkna ut hur du använder den", föreslår hon. "Ditto för de syltade lökarna, de 10 kilo marken som var så bra, de frusna jordgubbarna och den soppa du frös för några månader sedan."

En av fördelarna med att handla i ditt eget skafferi eller frys, säger Wolf, att det borde bota din impuls-köpa nästa gång du är frestad att köpa något orimligt att du inte är sannolikt att äta.

Och precis som det är roligt att fönstret handlar och hitta något du aldrig skulle ha drömt om att köpa, kan du sluta göra ett liknande "köp" i ditt eget hem.

"Ett år, i mitt eget hus, hittade jag ett kit för isolering av fönster, och så använde jag det och jag slutade spara pengar på min energirekla", säger Cross. "Under en pengediet handlar det om att bli kreativ och använda vad du redan har."