>> >> Hur man skyddar dina pengar online

Hur man skyddar dina pengar online

Anonim

Bekvämlighet, effektivitet och sparsamhet är kännetecknen för internetbank. Genom att banka online kan du betala räkningar på några sekunder, balansera automatiskt ditt konto och spara pengar på frimärken. (Vissa företag erbjuder till och med rabatter för elektroniska betalningar.) Tyvärr finner cyberkriminella också internetbanker som är lämpliga för att rippa bort oönskade konsumenter, genom att använda en mängd olika bedrägerier för att lösa lösenord och kontonumrar. Så här ser du till att du inte får din fickplockade online:

Var försiktig med misstänkt e-post. Svar aldrig direkt eller svara på ett e-postmeddelande från din bank. Cyber-tjuvar kopierar ofta grafik och logotyper till finansinstitut, så ett bedrägligt e-postmeddelande kan nästan inte skilja sig från ett legitimt meddelande, enligt experter hos säkerhetsföretaget Bitdefender. Öppna i stället alltid ett separat webbläsarfönster och skriv in adressen till din banks webbplats. Om det finns en legitim fråga eller ett problem som är relaterat till ditt konto kan du hitta meddelandet där. Om inte, har du bara hindrat någon från att stjäla ditt lösenord.

[För mer tips och råd, få din kopia av 50 Smart Money Moves idag.]

Välj ett komplext lösenord. Den svagaste länken i säkerhetskedjan kan vara ditt lösenord. Det finns program som skannar Facebook-konton, till exempel söker personlig information som då kan användas för att gissa lösenord. Använd därför inte husdjursnamn, födelsedagar eller favoritmat. Använd ett lösenord som är en kombination av bokstäver och symboler, såväl som versaler och små bokstäver. Om du bara kan komma ihåg ett komplext lösenord, gör det lösenordet för ditt e-postkonto. "Det är det viktigaste eftersom åtkomst till ditt mail tillåter någon att sedan återställa lösenorden till allt annat", inklusive dina bankkonton, säger Kevin Mahaffey, grundare och chefstekniker för programvaruförsäkringsföretaget Lookout.

[Se 8 sätt att skapa starkare lösenord.]

Använd en säker webbläsare. Använd en webbläsare som automatiskt varnar dig för misstänkta webbplatser, som kan stjäla säkerhetskoder och kontonumrar. Mahaffey använder Googles Chrome-webbläsare. Den har automatisk phishing (falsk email och webbsida bedrägeri) och skadlig kod skydd, som kommer att varna dig om en webbplats du är på väg att besöka misstänks för kriminell verksamhet.

Uppdatera, uppdatera, uppdatera: Det är en chore, för att vara säker, men säkerhetsexperter rekommenderar att konsumenterna håller sina program uppdaterade. Det kommer att hålla din dator skyddad med nuvarande säkerhetsuppdateringar och korrigeringar.

Få antivirushjälp. Använd ett antivirusprogram för att regelbundet skanna din dator. Det finns gott om välrenommerade gratisprogram från Avast, AVG och Bitdefender. Så det finns ingen ursäkt att inte använda en.

[Se 10 sätt att undvika onlinesvams.]

Håll dig säker på resan. Online banking erbjuder bekvämligheten med att betala räkningar när du är på väg. Men du bör aldrig använda en väns dator eller en offentlig dator. Ett smygprogram kan luras där för att surreptitiously registrera dina tangenttryckningar och sedan överföra informationen till brottslingar.

Skydda din telefon. Fler och fler människor sparar värdefull tid genom att använda sina mobiltelefoner för att genomföra sina banktjänster. Men samma hot som finns på en dator finns också på telefoner. Var därför försiktig och ett säkerhetsprogram som Lookout.

@USNewsMoney