>> >> Hur man förbereder sig på ett arbetsförlust

Hur man förbereder sig på ett arbetsförlust

Anonim

Ingen vet vad som kommer i det nya året, men med en ny president som lovar att ta med olika ekonomiska politiker kan det betala för att förbereda sig för det värsta och det bättre.

Även om ekonomin blomstrar kan din arbetsgivare göra förändringar eller ge dig en chef som inte gillar dig. Så vad ska man göra för att förbereda sig för en arbetslöshet? Det är alltid meningsfullt att ha en beredskapsplan.

Deborah Meyer, en planerare på WorthyNest i St. Charles, Missouri, säger att hon behövde ta sitt eget råd efter att hennes man förlorat sitt jobb i juni. Även om han hade sett skrivandet på väggen, var redo och hittade ett nytt jobb snabbt, upplevde erfarenheten hem några lektioner.

"Före arbetslöshet, säkra en långsiktig handikapppolicy utanför din arbetsgivare", föreslår han. "Om din hälsa blir värre skulle du kunna ha åtminstone en liten kompletterande politik som undviker ekonomisk katastrof."

En make som väljer att stanna hemma bör försöka upprätthålla yrkeskunskaper. "Ledarroll, även med frivilliga ståndpunkter, kommer att vara till hjälp för att visa för potentiella arbetsgivare", säger hon.

Hon rekommenderar alltid sparsamhet, så att hushållet kan spara i goda tider och minimera kostnaderna för dåliga. "Granska eller förbered en budget baserad på de senaste tre till sex månaderna av data. Ställ stora biljettobjekt som kan påverka din botten först, " säger hon.

"I mitt fall är barnomsorg den största kostnaden. Vi valde heltidsvård som tillhandahålls av au pair och säkrade deltid barnomsorg istället. Ställ in en semester som ännu inte betalats in förrän sysselsättningssituationen har stabiliserats. ha lite förvarning om arbetslöshet, leva som om tjänaren redan är ute av arbetet. "

Små utgifter som luncher och underhållning kan lägga till riktiga pengar - och en riktig möjlighet att spara - så spåra dem för att se var du kan minska. Löpande kostnader som bilförsäkring, mobiltelefon service och kabel kan ofta hittas billigare, särskilt om du har haft dina kontrakt under en tid. Stora saker som bilbetalningar bör omprövas också, men lossa inte den andra bilen om du behöver det för jobbjakt eller ett nytt jobb.

3 enkla personliga lösningar för att göra nu

Använd nytt år för att få din ekonomi på rätt spår.

Debbie Carlson 5 jan 2017

De flesta experter rekommenderar en regnig dag fond som är tillräckligt stor för att täcka utgifterna i tre månader för ett par, sex månader eller längre för en enda person. Detta ska vara skilt från långsiktiga investeringar för college och pension, och det borde vara i lågriskinnehav som snabbt kan utnyttjas.

"Dessa medel bör endast hållas på ett starkt likvida konto", säger John F. Knolle, en planerare med Saranap Wealth Advisors i Walnut Creek, Kalifornien. "Likvida medel betyder inte bara att investeringen enkelt konverteras till kontanter utan också är stabil i värde. Exempel på likvida instrument är besparingar och checkkonton eller ett penningmarknadskonto."

Innan du förlorar ditt jobb, se till att din kredithistorik är korrekt och handla för kreditkort med den bästa kombinationen av hög kreditgräns och låg ränta du kan hitta. Fokusera på räntan, inte förmåner som flygbolag miles.

Titta även på om din livförsäkring har ett kontantvärde som kan tappas. När du handlar för livförsäkring, överväg en billig terminspolicy snarare än en dyr, permanent policy med en investeringsfunktion.

Många människor hittar jobb genom professionella kontakter, vänner, familj och klasskamrater, så det kan betala för att hålla kontakten färsk. Sociala medier har gjort det mycket lättare att spåra människor ner och hålla kontakten utan att tyckas vara självbetjäning. Tjänster som LinkedIn (ticker: LNKD) är utformade för att upprätthålla professionella kontakter, utveckla nya och jobbsökande. Om du letar efter arbete, se till att folk vet, eftersom möjligheter kan komma från oväntade hörn. Håll ditt CV och supportmaterial uppdaterat.

3 skäl till att du bör granska din pensionsplan

En studie visar att de flesta amerikaner inte ens granskar sina planer på årsbasis.

Ryan Derousseau 6 januari 2017

Självklart, om en arbetsförlust uppstår, se till att studera eventuella förmåner som arbetsgivaren erbjuder, såsom avgångsvederlag, vård, omskolning eller jobbjakt. Kolla på statens arbetslöshetsförsäkringsprogram på internet på fileunemployment.org.

Du kanske också kan hitta en kompletterande arbetslöshetsförsäkring som skulle hjälpa till att få slut på mötet medan du är ute av arbetet. En sådan politik är avsedd att lägga till statsledighetsförsäkringsförmåner för att få totalinkomst till hälften av det som hade blivit uppbörd. Men det kan vara en allvarlig kostnad. En arbetare som tjänar 100 000 dollar per år i Pennsylvania skulle exempelvis debiteras nästan 90 dollar per månad för en politik som skulle betala 389 dollar per vecka i 24 veckor.


7 av de bästa bestånden att köpa för 2017

7 av de bästa bestånden att köpa för 2017