>> >> Hur man förbereder sig för slutet av socialförsäkringen

Hur man förbereder sig för slutet av socialförsäkringen

Anonim

(IStockPhoto)

Med nyhetsmeddelandet att socialförsäkringsfonden löper ut år 2037, fyra år tidigare än tidigare beräkningar, frågar många unga arbetare sig själva: Varför betalar jag till ett system som kanske inte finns för mig när jag går i pension?

"Det verkar orättvist", säger Kouri Marshall, styrelseordförande för ungdomsrättstoppmötet, som förespråkar mer ungdoms deltagande i den allmänna politiken. "Vi har ett socialförsäkringssystem som byggdes på oss med ett visst antal anställda i landet."

Faktum är att hela socialförsäkringssystemet är att amerikanerna kommer att fortsätta att förnya sig och ekonomin kommer att växa så att den nuvarande generationen av arbetstagare kommer att kunna finansiera nuvarande pensionärer. Men på grund av att man ändrar demografin och den låga stressen i lågkonjunkturen, när barnbomberna börjar gå i pension år 2016, kommer de utbetalningar som betalas ut att börja överstiga det belopp som tas in. Efter att förtroendefonden är utarmad år 2037 kommer mottagare att vara Kunna få endast vad nuvarande arbetare betalar in, vilket kommer att vara ungefär tre fjärdedelar av de schemalagda förmånerna, om inte förändringar görs.

[Läs mer: "Quiz: Förstår du social trygghet?"]

"Det är väldigt mycket ett Ponzi-system där nästa generation kommer att fastna med påsen", säger Laurence Kotlikoff, författare till kommande generationsstorm och en långvarig förespråkare för reformen. "Vi har en stor generations obalans."

Rättvisan i situationen är upp till diskussion. David Walker, tidigare amerikanska chefsprinciper, säger att social trygghet aldrig har utformats för att vara ett quid-pro-quo-system. Det var utformat för att ge extrainkomst till låginkomstgrupper på bekostnad av dem med högre inkomster, så att analysen av avkastningen för nuvarande arbetare inte ger stor mening, säger han. "Jag hör ungdomar som säger, " Jag får inte en hel del. " Det är tekniskt rätt, men det återspeglar inte vad social trygghet är, "förklarar han.

Dessutom kan arbetstagare i 20-årsåldern och 30-talet inte få full avkastning på sina betalningar, men de drar nytta av äldre arbetstagares och pensionärers innovationer, säger Bernard Wasow, seniorkompis och ekonom vid Century Foundation. "Förutsättningen att det inte ska ske någon överföring mellan generationerna, ger ingen mening. Alla uppfinningar, förbättringar och teknik som min generation genererar kommer att vidarebefordras till mina barn", säger han. Dessutom tillägger han att pensionärer ofta möter fattigdom och behöver ekonomiskt stöd. "Vi kan inte bara berätta för gamla människor att de borde ha sparat mer och borde sova under broar", säger han.

Med människor på 50- och 60-talen blir redo att gå i pension, precis som aktiemarknaden har drabbats av stora mängder, är många arbetare i 20-och 30-talen lika oroliga för sina föräldrars ekonomiska välbefinnande som deras egna. "Jag tror inte, " farfar blir så mycket och jag får det så mycket, och det är inte rättvist ", säger Anya Kamenetz, författare till Generation Debt: Varför nu är jag en hemsk tid till B e Young . "Min oro är, hur får du fördelar för människor som behöver det? Det är det större problemet. Jag har föräldrar som vänder 60 snart, och de kommer att förlita sig på 401 (k) s som inte är lika starka, så Jag vill veta att fördelarna med [Socialförsäkring] finns där. "

Barnbomgenerationen "har sett mycket av sina pensionssparande torkade ut vid en tidpunkt då det är för sent för många att återhämta sig. Så det nya sammanhanget är att de äldre kommer att bli den snabbast växande fattigdomsgruppen i USA. .så vi kommer att behöva spendera mycket pengar på äldre, säger Phillip Longman, författare till Född att betala: han har en ny politik för åldrande i Amerika och en ledande karl vid New America Foundation.

[Läs mer: "David Walker förklarar social trygghetens framtid."]

För Thierry Dongala, vice vd för amerikanerna för generationsekonomi, en ungdomsförespråksgrupp, är det främsta problemet att få yngre människor en röst i debatten om allmänna politiker som social trygghet och Medicare. "Unga amerikaner blir en minoritet som en grupp. Så det är inte en civilrättslig fråga i traditionell form, men det är för att vi nu är en minoritet som blir bett att få betala för majoriteten", säger han. "Det är inte som att vi vill skapa generational konflikt, men det vi frågar är, " Låt oss sitta vid bordet. " "

Bland de potentiella förändringar som diskuteras vid den borden ökar pensionsåldern, ökar skatterna och uppmuntrar amerikaner att spara mer på egen hand. Robert Bixby, verkställande direktör för Concord Coalition, som förespråkar skatteansvar, föreslår ett obligatoriskt sparande program där människor skulle bidra med pengar som skulle gå in i ett personligt konto. "Om vi ​​gjorde en nationell obligatorisk sparande plan, skulle yngre människor dra nytta av det, för under en fungerande livstid skulle de troligen göra det ganska bra .... Det skulle hjälpa till att öka fördelarna till där de kanske hade varit tidigare du var tvungen att göra nedskärningar, säger han.

Kotlikoff tillägger att på grund av att aktiemarknaden och fastighetsmarknaden har sett sådana droppar kan ungdomar också dra nytta av att köpa upp billigare tillgångar nu.

Lägger till Dongala, "Denna fråga behöver inte vara något som skiljer oss. Det här är något vi borde vara förena så att vi kan skydda alla amerikans framtida intressen."

[Letar du efter en plats att bo, jobba eller gå i pension? Vårt nya sökverktyg kan hjälpa dig.]