>> >> Hur motivativa bilder kan öka dina pengar

Hur motivativa bilder kan öka dina pengar

Anonim

Att välja motivativa bilder som resonerar med dem kan hjälpa människor att uppnå sina pengar mål. (IStockPhoto)

Som finansiell rådgivare under de senaste 20 åren har Ellen Rogin märkt att det finns två sidor i finansiell planering: den logiska sidan, fokuserad på uppgifter som att fatta investeringsbeslut och utveckla en utgiftsplan och sedan den mer känslomässiga aspekten av vad som verkligen motiverar människor för att komma över sin ekonomi. "Det är mycket som går in i någon som är ekonomiskt framgångsrik, och vi måste ha en bredare konversation om människors tro på pengar", säger hon.

Ellen Rogin
(Linda Schwartz)

För att ta itu med den subjektiva aspekten av finansiell planering skrev Rogin och hennes medförfattare Lisa Kueng, även en finansiell tjänsteman, "Picture Your Prosperity: Smart Money Moves för att vända din vision till verkligheten" som kommer att släppas denna månad. I boken uppmuntrar de två pengarna experterna läsare att använda stämningsfulla bilder för att hjälpa dem att skapa och hålla sig till sina långsiktiga finansiella mål.

Tanken att skapa en "välståndsbild", som liknar en visionskort eller en illustration av sina mål, växte ut ur författarnas finansiella workshops. De delar ut lager illustrationer, som också ingår i boken, som innehåller saker som husdjur, ett flygplan och en familj. Deltagarna väljer de bilder som resonerar med dem för att hjälpa till att forma och styra deras målinställning och placera dem på ett diagram. "Det engagerar människor på ett djupare sätt, och du kan titta på människor när de skapar sina bilder. Energinivån i rummet ökar, och människor blir glada, säger Rogin.

Det kan också bidra till att förbättra kommunikationen och samordningen inom relationer, som Rogin upptäckte första hand. När hon skapade en välståndsbild med sin man fann hon att han valde en segelbåt som en av hans bilder. "Han sa, " Jag har alltid velat göra en resa i Karibien med andra par. " Vi har varit gifta i nästan 27 år, och jag hade ingen aning om att det var något han ville göra, säger Rogin.

(Linda Schwartz)

För att skapa din egen välståndsbild för att forma dina mål för 2015 och därefter, överväga dessa fem förslag från Rogin:

1. Använd bilder och inte bara ord.

När brainstorming av dina mål är den visuella aspekten en väsentlig komponent, säger Rogin, för bilder kan skryta lös latenta idéer eller drömmar. "Det rör en nivå som är mycket mer visceral än om jag frågade, " Vilka är dina mål för pensionering? " Det framkallar svar som kanske inte kan komma på annat sätt ", tillägger hon. (Om du inte har 32 bilder från boken till hands kan du alltid söka på webben för de bilder du letar efter, som "resa" eller "matlagning" eller bläddra i Pinterest boards som vädjar till dig.)

2. Gruppera bilderna till kvadranter.

Du kan skapa ett grundläggande diagram för att placera bilderna och rangordna dem med hur snart du vill att målen ska hända och hur mycket pengar de kostar. Det hjälper människor att tänka på hur de kan göra målen till åtgärdssteg, förklarar Rogin. Om något inte kostar mycket pengar, som att starta en trädgårds trädgård, kan du kanske börja omedelbart. Om det kostar pengar men du har tid att planera för det, kan du börja ställa pengar åt sidan.

3. Skapa tyst tid.

Efter att ha samlat in dina bilder och placerat dem på ditt diagram, föreslår Rogin att du väljer en bekväm, tyst plats att sitta med dina ögon stängd och tänka på vad bilderna betyder för dig. "Ge det en scen. Vad gör du på bilden? Finns det andra människor där? Vad säger de till dig? Vilka ljud hör du? Vad är luktarna? "Frågar Rogin. Fleshing av bilden och allt som du associerar med kan hjälpa dig att ange ditt exakta mål.

4. Fira kraften i visualisering.

Rogin citerar studier som föreslår att visualisera mål kan bidra till att de blir verklighet. En del av det, säger hon, beror på att du börjar märka olika detaljer om din omgivning. När hon letade efter en välgörenhet att samarbeta med märkte hon ett mail från en organisation som passade bra. Hon hade antagligen normalt ignorerat e-postmeddelandet eller omedelbart raderat det, men för att hon redan hade uttryckt sitt mål att hitta en välgörenhetspartner såg hon det. "[Visualisering av mål] höjer vår medvetenhet om möjligheter. Du börjar höra konversationer annorlunda och det hjälper dig att fokusera på vad du vill uppnå för dig själv, säger hon.

5. Glöm inte traditionella pensionsbesparingar.

Oavsett om din välståndsbild innehåller bilder om att resa till Thailand eller ta matlagningskurser, varnar Rogin för att för många människor glömmer att lägga tillräckligt med pengar till traditionella pensionskonton, som en 401 (k) som erbjuder skattefördelar. "Fördelen är automatiska besparingar, skatteavdrag och företagskamp. Ingen har någonsin sagt, "Jag önskar att jag inte hade lagt så mycket pengar i min pensionsplan, " säger Rogin.

Under alla dessa steg föreslår Rogin att han håller sig positiv. Göra kommentarer som, "Jag har inte ett huvud för pengar" kan fungera mot dig. Försök att ersätta den typen av negativt tänkande med mer positiva uppmuntringsord, och det hjälper dig att undvika frustration när du närmar dig dina mål.