>> >> Hur man hanterar pengar och äktenskap på rätt sätt

Hur man hanterar pengar och äktenskap på rätt sätt

Anonim

Experter säger innan par knyter knuten de borde vara redo att diskutera budgetering, skuld och utgifter prioriteringar. (Getty Images)

Det är den tiden på året när diamantringar i små sammetlådor presenteras med blomstring. December är den första månaden för engagemang, enligt bröllopsplaneringswebbplatsen The Knot, och en ny våg av förslag kan ligga precis runt hörnet på Alla hjärtans dag.

Men nyförlovade par behöver göra mer än att välja ut klänningen, kakan och matleverantören. De måste också ta reda på hur de kommer att slå samman sina separata finanser i ett system som kommer att hålla dem ekonomiskt säkra och lyckliga gifta sig tills döden delar dem.

Lyckligtvis fann Knuten 90 procent av de förlovade paren diskuterar sin ekonomi före äktenskapet. Att prata om ekonomi är dock bara till hjälp om du närmar dig konversationen från rätt vinkel. Så här säger de ekonomiska experterna att du borde göra det.

Vet rätt sätt att kombinera pengar. "Äktenskapet är tillräckligt svårt i början, än mindre försök att räkna ut hur man minglar ekonomier", säger Suzanne Wheeler, partner och seniorförmögenhetsrådgivare med Mariner Wealth Advisors i Tulsa, Oklahoma. Därför är det viktigt att reda ut pengarhanteringsfrågor i god tid innan du säger "jag gör".

Gift par använder många metoder för att hantera sina pengar. Vissa håller sin inkomst separat och dela upp räkningarna som de skulle med en rumskompis. Andra placerar alla inkomster i ett delat konto från vilket alla kostnader betalas. Under tiden innebär en hybridmetod att man använder ett gemensamt konto för hushållsräkningar och upprättar individuella konton för personliga utgifter för varje make.

RELATERAT INNEHÅLL

Kommer sätta av äktenskap och barnhjälp eller.

James Córdova, professor och ordförande i psykologiska institutionen vid Clark University, säger att partners måste utarbeta det system som är bäst för dem. Men vad det än kan vara, det är bara rätt om det främjar tillit och öppenhet.

"Det är ett misstag att gömma något om hur du spenderar eller sparar pengar, " säger Córdova. "Det blir en halt sluttning." Enligt hans uppfattning kan det vara ett idealiskt sätt att främja oberoende och ömsesidigt beroende mellan makarna med en gemensam krukpenga för hushållskostnader och separat redovisning av personliga utgifter.

Diskussioner är lika viktiga som penninghanteringsmetoden. Par borde inte anta att hitta rätt penninghanteringssystem, det betyder att de är redo att prata om ekonomin före äktenskapet. Fortsatta samtal är en nödvändig del av engagemangsprocessen. "Ingen gillar överraskningar", säger John Piershale, en certifierad finansiell planerare och rikedomar vid Piershale Financial Group i Crystal Lake, Illinois. Före bröllopet borde par vara beredda att dela information om sina budget-, skuld- och utgiftsprioriteringar. "Kommunikation är verkligen en stor sak", säger Piershale.

Men dessa konversationer kan vara svåra. "Det är ett känslomässigt utsatt ämne", säger Córdova. Människor kan oroa sig för att ta upp ett ämne som kan orsaka meningsskiljaktigheter under en tid som borde vara lycklig. "Vi vill undvika det och korsa våra fingrar och hoppas på det bästa."

För att få prata om pengar lättare, kan par vilja ta in en tredje part. Detta kan vara en pastor, rådgivare eller finansiell planerare. Även om ett par inte redan arbetar med en finansiell professionell, kan de ofta göra en engångsavdelning för att diskutera hur man hanterar sina pengar tillsammans. "Vissa människor tar ut en timpris, " säger Wheeler. "Jag själv erbjuder det som en artighet." Bland de som tar betalt kan priser vara så mycket som $ 250 till $ 500 i timmen. Det kan låta dyrt, men att få professionell rådgivning i en timme kan vara ett billigt alternativ till att betala för en fullständig finansiell plan som kan kosta upp till $ 2500.

Förutom att man överens om ett pengarhanteringssystem och skapar en budget bör par diskutera sina utgifter och besparingsmål. Córdova säger att parens attityder mot pengar ofta bildas genom att deras familjes ekonomiska situation växer upp och att dela detaljer från barndomen är också viktigt. Andra ämnen som ska täckas omfattar befintlig skuld, kreditpoäng och öppna kreditlinjer. Om en partner är tveksam att dela med sig av dessa uppgifter kan det vara ett varningsflagg och signalera behovet av rådgivning för att förbättra kommunikationen och förtroendet före äktenskapet.

Bestäm hur man hanterar förfödda tillgångar. Ett annat övervägande för förlovade par är hur man hanterar förfödda tillgångar. "När de förenar dem blir de äktenskapliga tillgångar", säger Wheeler. Det betyder att någon med betydande tillgångar eller ett arv kanske vill tänka två gånger innan pengarna placeras i ett gemensamt konto.

Trots att det inte ses som romantiskt är prenuptialavtal ett annat sätt att ta itu med frågan om förfödda tillgångar. Dessa avtal, som anger hur tillgångar ska delas i händelse av skilsmässa, kan vara vanligare med andra äktenskap eller när äldre, etablerade yrkesverksamma gifter sig. "Det är annorlunda när du är ung", säger Piershale. "Du har inte så mycket pengar." Äldre par kan dock vilja skydda sina personliga tillgångar eller isolera sig från en framtida make gäldenär, och ett frivilligt avtal ger ett sätt att göra det.

Som med att hantera pengar i äktenskap bör partner ta itu med frågan om förfödda tillgångar före deras bröllopsdag. Medan dessa konversationer inte alltid är trevliga, är de väsentliga. Genom att spendera några besvärliga timmar som diskuterar pengar tidigt i ett engagemang kan par sätta scenen för ett äktenskap byggt på öppenhet, ärlighet och ekonomisk harmoni.

10 tips för par och unga familjer att bygga rikedom