>> >> Hur man gör nyttårsupplösningar Stick

Hur man gör nyttårsupplösningar Stick

Anonim

(Tom Grill / Fotografens Choice / Getty Images)

Det är den tiden då år du ser ut under de kommande 12 månaderna och fråga dig själv: "Vad skulle jag vilja göra?"

Finansiella mål, från att betala av skulden för att spara tillräckligt för en tropisk semester, är nästan lika populära som att gå ner i vikt. För att se till att dina pengarbesparande ambitioner inte går iväg på 6: e träningspasset (med andra ord, de är länge glömda av Alla hjärtans dag), prova de här teknikerna som rekommenderas:

 • Dela dina mål med vänner - och främlingar . Gretchen Rubin på Happiness Project säger att genom att berätta andra om dina beslut, ökar du chansen att du kommer att hålla fast vid dem. Verbalizing vad dina mål är för andra kan också hjälpa dig att få specifika, en annan av hennes rekommendationer. Hon skriver på sin blogg, "Lös inte på" Skapa fler vänner "eller" Stärka vänskap ", det är för vagt. För att göra fler vänner som en del av mitt lyckoprojekt, har jag flera konkreta resolutioner som:" Starta en grupp, "Kom ihåg födelsedagar, " Säg hej, "Gör planer, " Visa upp "och" Ingen skvaller. " "
 • Du behöver inte nödvändigtvis dela dina mål med personer du känner till. På 43things.com listar främlingar mål, som "spara 20 procent av det jag tjänar" eller "identifiera 100 saker som gör mig glad (förutom pengar)." Utforska avsnittet "pengar och rikedom" för att plocka upp idéer till din egen lista och få uppmuntran genom att hejda människor på och få dem att jubla på dig.

 • Torka dig själv . I Nudge: Förbättrade beslut om hälsa, rikedom och lycka skriver ekonomerna Richard Thaler och Cass Sunstein att människor ofta behöver hjälp att genomföra sina mål, även när de har de bästa avsikterna. Med andra ord behöver de en "nudge".
 • En lösning Thaler och Sunstein identifierar är konceptet bakom webbplatsen Stickk.com, som skapades av medekonomer. Det låter människor säkerhetskopiera sina mål med finansiella eller ickefinansiella incitament. Till exempel, om du vill sluta slösa pengar på happy hour martinis, kan du lägga upp $ 100. Om du uppnår målet, behåller du pengarna. Om du inte gör det betalar du det, antingen till en välgörenhet eller till en annan mottagare efter eget val.

  Om din upplösning råkar vakna tidigare, kanske för att du ska kunna balansera din checklista eller arbeta en extra timme, då ett annat verktyg som kan fungera som en "nudge" är uppfinningen känd som Clocky. Det är en väckarklocka som går bort och gör irriterande ljud om du inte vaknar när den går av. Det är ett sätt att tvinga dig ur sängen.

 • Titta tillbaka . En del av framåtriktningen kräver en bokslutskommuniké i slutet av året, säger Gail Cunningham från National Foundation for Credit Counseling. Hon rekommenderar att du skriver ner allt du spenderar i 30 dagar så att du märker utgiftsmönster som kan glida genom dina fingrar obemärkt. Vissa kreditkortsföretag erbjuder denna tjänst gratis; logga bara in och leta efter ett verktyg som analyserar tidigare utgifter.
 • Ta ut din penna . Dawn Handschuh, en vanlig bidragsgivare på CreditFYI.com, säger att att sätta mål på papper (eller på din datorskärm) ökar chansen att du uppnår dem. Hon rekommenderar också att de skickas nära ditt skrivbord eller på kylskåpet, så att du påminner om dem varje dag. Sedan lägger hon till, återfår dem mer ingående en gång i månaden.
 • Behandla skuld som pesten . Med den genomsnittliga amerikanska som ansvarar för över $ 17 000 i skuld (exklusive inteckningar), säger Cunningham att betala av det bör vara en prioritet under 2009. Det första steget är att sluta lägga till befintlig skuld genom att leva inom dina medel. Betala sedan av kreditkort där saldot överstiger 30 procent av kreditgränsen. (Att komma för nära den gränsen kan skada kreditpoäng.) Fokusera sedan på att betala korten med högsta ränta. (Eftersom experter förväntar sig att krediten ska vara stram under hela 2009, blir det inte lätt att hitta de superlödespriser som var vanliga tillbaka 2004 och 2005.)
 • Säg adjö till Netflix . Återkommande kostnader blir multiplicerade varje månad, så även klippa något litet som en daglig latte eller premium kabel-lägger upp till stora pengar under hela året. Men var inte skrämd, säger Handschuh: "Kom ihåg att en" endera "eller" tillvägagångssättet inte är nödvändigt, ofta är allt som behövs nedskärning, inte eliminering. "
 • Omsmycka enkelhet . Med en frugalityrörelse som sveper landet är det lätt att gå med i trenden. Rid din cykel till jobbet, odla din egen mat (eller åtminstone örter med ett hemkit), köp begagnade böcker och möbler, och glöm det du vill ha den senaste gadgeten. En nyare, billigare version kommer sannolikt att vara ute snart, ändå.
 • Få hjälp från feds . Fri uppmuntran är överallt. Förutom de ovan nämnda webbplatser erbjuder Lifehack regelbundna tips om förbättrad produktivitet, och DebtGoal.com hjälper användarna att betala av skulder. Även den federala regeringen vill hjälpa dig med ditt nyårsmål. På USA.gov kan du hitta populära mål och klicka på länkar som hjälper dig att uppnå dem. Du kan lika väl utnyttja de tjänster som dina skattepengar tillhandahåller, vilket kan vara ett annat mål i sig.