>> >> Hur man vet om din sjukförsäkring är HSA-kvalificerad

Hur man vet om din sjukförsäkring är HSA-kvalificerad

Anonim

För att ha ett hälsokonto måste du först vara inskriven i en kvalificerad hälsoplan (Getty Images)

Om du är kvalificerad för ett hälsokonto, som vanligen kallas för HSA, är det ett smart sätt att spara pengar på dina nuvarande och framtida sjukvårdskostnader. Dessa konton skapades 2003 för att ge amerikaner skatteavbrott som minskar kostnaden för vården.

Men för att ha en HSA måste du först vara inskriven i en kvalificerad hälsoplan. Här är vad du behöver veta om fördelarna med att använda en HSA och hur man kvalificerar sig för en.

Skatteförmåner för ett hälsokonto

Det finns tre huvudsakliga skattefördelar som du får när du använder HSA-medel för att betala för kvalificerade sjukvårdskostnader.

Bidrag beskattas aldrig. Fonder du lägger in i en HSA kan hävdas som avdrag för dina skatter, även om du inte specificerar dem eller dras av från din lönecheck på förhandsbasis. Du kan göra HSA-bidrag när som helst under året, till och med 15 april för föregående skatteår - men du är aldrig skyldig att göra bidrag.

Du kan bidra om du är pensionär, arbetslös eller har en årlig inkomst mindre än dina bidrag. Du äger din HSA hela tiden och kan ta den med dig när du byter medicinska planer, byter jobb eller går i pension.

För 2018 kan du bidra upp till $ 3, 450 om du har försäkring för dig själv eller upp till $ 6 900 om du har en familjeplan. Om du är över 55 år kan du också bidra med ytterligare $ 1000.

Inkomsten beskattas aldrig. De flesta HSAs betalar ränta på ditt saldo, precis som ett sparbankkonto. Dessutom har du vanligtvis möjlighet att investera i din balans i en meny med fonder.

Till skillnad från ett skattepliktigt bank- eller mäklarkonto är räntor och investeringar i en HSA helt skattefri.

Utbetalningar beskattas aldrig. När du tar ut dina ursprungliga bidrag och intäkter från en HSA för att betala för kvalificerade sjukvårdskostnader, behöver du inte betala federala inkomstskatter, statliga inkomstskatter (i de flesta stater), socialförsäkring eller Medicare-skatter.

Dina medel kan spenderas på olika sjukvårdskostnader som inte omfattas av din hälsoplan, till exempel din självrisk, tandläkare, visumutgifter och receptbelagda läkemedel. Men uttag för icke-kvalificerade utgifter, till exempel dagligvaror eller semester, är föremål för inkomstskatt plus en straff på 20 procent. Så sätt aldrig pengar till en HSA som du kanske behöver för vardagliga utgifter.

Ditt oanvända saldo rullar över från år till år, vilket gör en HSA till ett bekvämt och enkelt sätt att spara för framtida sjukvårdskostnader. Om du fortfarande har pengar efter 65 års ålder kan din HSA användas som ett traditionellt pensionskonto där du betalar inkomstskatt på uttag, men undvik straffet.

Som namnet antyder har en HDHP en högre årlig självrisk jämfört med en traditionell hälsoplan. Uppsidan är att de också kommer med lägre månatliga premier.

HDHP täcker vissa typer av förebyggande vård utan kostnad, såsom en årlig fysisk, prenatal och väl barnomsorg, immuniseringar och screenings, oavsett avdragsgilla. Det betyder att de grundläggande medicinska räkningarna automatiskt täcks för dig, även om du inte har uppfyllt din årliga självrisk. Att ha en högre självrisk betyder inte nödvändigtvis att du måste hoppa över viktiga kontroller om din budget är stram.

De årliga premiebesparingarna och skatteförmånerna kan göra en HDHP parad med en HSA mycket ekonomisk om du har råd med självrisken. Men om du har en kronisk sjukdom, tar dyra receptbelagda läkemedel eller har barn, kan du sluta betala mer. Så väger noga med en potentiellt högre årlig avdragsgilla mot att ha garanterat högre månatliga premier.

  1. Minsta avdragsgilla måste inte vara mindre än $ 1, 350 för individuella planer och $ 2.700 för familjer.
  2. Maximal kostnadskostnad för årliga självrisker och kostnader, till exempel copays, får inte överstiga 6 650 USD för individer och 13 300 USD för familjer.
  3. Det finns förmånsuteslutningar tills avdragsgilla är uppfyllt. Du kan bara få gratis förebyggande vård, till exempel att få fysiska, cancer screenings eller immuniseringar, innan du möter den årliga självrisken. Med andra ord, om en hälsoplan betalar för andra tjänster, till exempel läkarmottagningar eller receptbelagda läkemedel, innan du möter självrisken, är det inte HSA-kvalificerat.
  4. Ingen annan sjukförsäkring förutom en HDHP får kvalificera sig för en HSA, inklusive Medicare.
  5. Du kan inte hävdas som en beroende av någon annans skattedeklaration för att kvalificera dig för en HSA.

Om du inte är säker på om din sjukförsäkring gör att du är berättigad till en HSA, läs policyen för täckningsinformation eller kontakta ditt försäkringsbolag. Om försäkringsgivaren inte kan bekräfta att din plan är HSA-berättigad, antar att det inte är det.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt