>> >> Hur man investerar i vatten ETFs

Hur man investerar i vatten ETFs

Anonim

En fiskebobber som indikerar en fisk på en sjö i södra Kalifornien. (IStockphoto)

Vatten. Vi dricker det, weswim i det och det är viktigt för människans liv. Trots att det är världens mest värdefulla resurs, börjar många människor bara inse att det blir knappa.

Tänk tillbaka till Kevin Costners 1995 post-apokalyptiska film, "Waterworld", där de polära iskapslagen hade smält och jorden täcktes av de stigande haven. Drifter pirattyper sökt efter mark och färskvatten.

Många skrattade av science fiction. Enligt en nyligen rapporterad rapport från Förenta nationerna kommer världen bara att ha 60 procent av det vatten den behöver 2030 utan betydande global politisk förändring. Nu som regeringar och företag - även franska vininvesterare - söker högre mark med ett uppvärmningsklimat och stigande havsnivå, har många fortfarande inte ansett att investera i vatten.

"Det verkar inte vara att få den uppmärksamhet det förtjänar", säger Deborah Fox, VD och grundare av Essential Planning Services, ett förvaltningsföretag i San Diego. "Vatten är en viktig råvara och resurs för världen. Det finns inga substitut, du kan inte tillverka något som kan konkurrera med det. Det är potentiellt en stor investeringsmöjlighet eftersom den inte har upptäckts än."

Var går industrin? Med en investeringsmiljö som har erbjudit låg avkastning, lägre förväntningar på avkastning och en aktiv Federal Reserve, söker många investerare sätt att få tillgång till alternativa investeringar och har använt råvaror för att säkra sina medel. Framväxten av vattenspecifika börshandlade fonder fortsätter trenden med råvaror som betraktas som en dedikerad tillgångsklass inom portföljer, säger Russell Robertson, ägare till Alidade Wealth Partners, ett förvaltningsföretag i Atlanta.

Denna trend började med olja, guld och breda råvaror och har sedan utvidgats till infrastruktur, naturresurser och enskilda resurser som vatten. Många breda råvarufonder, som t.ex. PowerShares DB Commodity Index Tracking ETF (ticker: DBC) med sin korg med investeringar i olja, gas, socker, majs och sojabönor, innehåller inte en vattenkomponent.

De flesta råvarubaserade ETF: erna håller terminsavtal, men det finns inte en framtida marknad för vatten ännu. Det gör att investerare kan fokusera på aktier som är inblandade i detta utrymme.

Vad att tänka på. Till skillnad från att investera i guld spårar inte vattenfokuserade ETF spår av vatten, säger Cooper Mitchell, investeringsrådgivare för Dane Financial i Springfield, Missouri. Istället investerar vatten-ETF-företag i företag som skapar produkter eller bygger infrastruktur för att rensa eller spara vatten, eller omfamna ny teknik inom vattenindustrins avloppsvatten, avsaltnings- och dricksvatten.

"Du investerar i grunden i tanken att vatten blir knappa, " säger Mitchell. "Genom att investera i en ETF säger du:" Jag tror att industrin kommer att lyckas, men jag vet inte vilket företag som ska göra bra så jag ska investera i dem alla för att diversifiera min risk.'"

Det finns också en okänd när investerare blir involverade i de enskilda ländernas åtgärder där stora statliga kontrakt tilldelas privata företag. "Det kan vara svårt att se var de privata företagens vinster kommer in", säger Robertson.

Ändå säger han att "problemen med tillgång till vatten och förvaltning tenderar att vara mer akuta utomlands än de är i USA, så det är nogklart vettigt att investera i en globalt fokuserad vatten ETF."

Var att titta. Equity-incomeETFs handlas som aktier, men liknar fonder, tack vare de olika lager som ingår i den. Investerare bör börja genom att jämföra bruttokostnadsförhållandena (ju lägre desto bättre) och tidigare prestation i förhållande till andra i gruppen och avkastningsgrad (ju högre desto bättre).

Branschexperter pekar på First Trust ISE Water Index Fund (FIW), som har 35 innehav i små och medelstora kapitalmarknader och inkluderar tillgångar i Energy Recovery (ERII), ett företag som är inriktat på avsaltning, California Water Service Group (CWT), ett San Jose, Kalifornienbaserat vattenverktyg och Companhia De Saneamento Basico Do (SBS), en leverantör av vatten och avloppsvatten i Sao Paulo, Brasilien. "De har bara en omsättning på 17 procent av de aktier de innehar inom ETF, säger Fox. "Så de kramar sitt index mer traditionellt."

FIW har en relativt liten kostnadsandel på 0, 57 procent, eller 57 dollar per år per 10 000 dollar, en historia med bra avkastning och ett litet utbyte på 0, 63 procent som ger investerare en liten inkomst. "Den här långt överstiger alla andra", säger Mitchell.

En annan ETF är Guggenheim S & P Global Water Index ETF (CGW). Med en kostnadskvot på 0, 64 procent investerar CGW i företag över alla kapitaliseringar och omfattar 49 värdepapper. Topp innehav inkluderar American Water Works Co. (AWK), Xylem (XYL) och Aqua America (WTR).

Kostnadsförhållanden i vatten ETFs är högre än en typisk ETF-fond eftersom det här är en nischinvestering och inte har likviditet som andra tillgångar. Investerare kan leta efter bredare spridningar vid handel, så det är bäst om du ska investera i vatten som en tillgångsallokering för att kombinera den med din övergripande portfölj och få den till högst 5 procent, säger Robertson.

Vatten-ETF kan vara det bästa alternativet. När hon vill investera i vattenfokuserade företag, säger Fox att hon inledningsvis såg på att investera i fonder som Calvert Global Water Fund (CFWAX) och AllianzGI Global Water Fund (AWTAX), men tyckte inte om de höga kostnaderna på 1, 82 procent respektive 1, 44 procent.

"Det vi inte gillade om fonderna var kostnadsavgifterna är dyra", säger Fox. "När du kommer in i specialfonder och något nytt är det inte ovanligt, men det är ett omedelbart drag på prestanda." Fox säger att hon inte liknade Calvers 100 procent omsättningshastighet för alla aktier i fonden, varför hon vände sig till vatten ETFs.

Även om vatten ETFs inte är allmänt tillgängliga, säger Mitchell som sannolikt kommer att förändras.

"Jag tror att investeringar i vatten och vatten-ETF kommer att bli mer populära i framtiden", säger Mitchell. "Du vill investera i saker som inte är i topp. Nu är det ganska trevligt att komma in i det, för det är inte så populärt som det kommer att bli."

Top-Performing Water Utilities

Middlesex Water Co

MSEX

Connecticut Water Service Inc

CTWS

American Water Works Co Inc

AWK

Companhia de Saneamento Basico do Estado de Sao Paulo

SBS

Artesian Resources Corp

ARTNA

California Water Service Group

CWT

York Water Co

YORW

Aqua America Inc

WTR

SJW Corp

SJW

Amerikanska staterna Water Co

AWR

Stock

Pris

1 års återkomst

$ 39, 4876, 69%
$ 53, 2660, 74%
$ 78, 15

58, 20%

$ 8, 2257, 12%
$ 31, 0449, 19%
$ 32, 1940, 83%
$ 29, 7437, 33%
$ 33, 6736%
$ 37, 2624, 40%
$ 41, 3712, 26%

Aktieinformation korrigerad per 22 juni 2016, kl 9:25

Eller se US News 'lista över vattenförrådslager "