>> >> Hur man investerar i aktier

Hur man investerar i aktier

Anonim

Börja med grunderna. (Getty Images)

I populärkultur anses tätmarknaden vara en maskin för välståndsskapande. Många människor vet eller har hört talas om någon som har gjort en förmögenhet att köpa och hålla aktier. Men att hitta nästa Apple (ticker: AAPL) är hårdare än det verkar.

Fortfarande, men ingen hur man kan lista kan visa dig definitivt hur man skördar dina rikedomar på aktiemarknaden, om du går ner i denna checklista bör du veta de absoluta grunderna om hur man investerar i aktier.

Har tillräckligt med pengar. Innan du lär dig om hur man investerar i börsen måste du se till att du har tillräckligt med pengar till att börja med. När allt kommer omkring kan du inte bygga en allstjärnig portfölj om du är uppe på din näsa i skuld.

"Högräntekreditkort ska alltid betalas ut först innan du investerar i marknaden. Lånräntor som studentlån kan betjänas på lång sikt, så länge som ditt kassaflöde tillåter det, säger Vic Patel, en erfaren investor och grundare av Forex Training Group.

Inte bara vill du betala av hög ränta skuld innan du plöjer dina pengar till aktier, bör du också ha en regnig dag fond som en extra kudde. Men hur mycket pengar borde du spara innan du börjar investera?

"Det beror verkligen på din ålder och tid, men om du arbetar professionellt och pengar ständigt strömmar in, har en reserv som täcker dina utgifter i sex månader mycket för oss", säger Chat Reynders, VD för Reynders McVeigh Capital Management.

Se till att du redan investerar. Så du har ingen hög ränta skuld och en regnig dag fond att starta.

bravo!

Nästa sak du vill göra är att du redan bidrar till en arbetsgivarbaserad avgiftsbestämd plan, om det är ett alternativ. Du bör alltid bidra med det maximala belopp som din arbetsgivare kommer att matcha, eftersom det är bokstavligen gratis pengar.

Investering i aktier kan vara spännande och kan erbjuda några mördareavkastningar, men Wall Street kommer aldrig att ge dig fria pengar, så gå alltid till den låghängande frukten - som att betala av hög ränta och få en gratis arbetsgivare match - innan du försöker gör din förmögenhet att hitta nästa företag som Alfabet (GOOG, GOOGL) eller Tesla (TSLA).

Hitta en mäklare. Nu kan du äntligen komma till "hur" hur man investerar i aktier. Logistiskt sett måste du hitta en mäklare med vilken du kan placera dina affärer. Tack och lov finns det många alternativ för online-mäklare som gör det möjligt för småföretagare att enkelt bygga sina portföljer.

De flesta online-mäklare tillåter dig att placera en handel för mindre än $ 10, medan några nya appar som Robinhood tillåter investerare att handla aktier utan kostnad.

Innan du köper aktier, räkna ut ditt investeringsmål. Att lära sig att investera i aktier är en fruktbar strävan om den villiga investeraren inte först förstår några saker om sina egna investeringsbehov och mål. Det första du vill veta är hur mycket arbete du är villig eller kan satsa på.

Många människor har helt enkelt inte tillräckligt med ledig tid för att skura aktiemarknaden, studera trender och hitta investeringar som rutinmässigt överträffar. Om du förstås inte kan hitta tillräckligt med tid för att ägna dig åt din portfölj, var uppriktig med dig själv om det från get-go.

Den goda nyheten för dessa människor är detta: Du kan fortfarande få otroliga avkastningar på aktiemarknaden! Allt du behöver göra är att köpa en lågprisindexfond som spårar marknaden, och du kan förvänta dig att tjäna 9 eller 10 procent per år på lång sikt historiskt sett.

"De flesta professionella chefer kan inte klara avkastningen på den genomsnittliga marknaden, så det är för den privata investeraren att göra det säkert i bästa fall, " säger Patel.

Om du bestämmer dig mot indexfonder, har du bestämt dig för att du ska slå marknaden. Nu behöver du räkna ut din investeringstidslinje och din risk tolerans.

"Ju längre tidshorisont desto bättre, men minst en investerare ska ha en fem till tio års tidshorisont för optimal tillväxt, säger Patel. Långsiktiga, passiva investeringar i köp och håll har visat sig slå kortvariga frenetiska handelar gång på gång, så investerare med långsiktiga horisonter kommer vanligtvis att överträffa sina mer myopiska kamrater.

Att räkna ut din aptit för risk är också avgörande, och kan bero till stor del på var du befinner dig i livet.

Letar du efter snabba, högriskiga, högavkastningsinvesteringar? Kanske föredrar du utdelningslager, som ideen om värdeaktier, eller njut av diversifieringen av börshandlade fonder eller fonder.

Detta - investeringsval - är kärnan i vad de flesta vill veta när de försöker räkna ut hur man investerar i aktiemarknaden.

Aktieval Om du är villig att göra lite arbete och försöka slå marknaden och billiga indexfonder inte är för dig, är det dags att börja välja ut aktier.

Många böcker har skrivits om detta viktiga steg i investeringen; Tänk på att det skiljer de stora investerarna från resten av paketet, så du kommer sannolikt inte att kunna slå publiken genom att helt enkelt läsa några hundra ord. Läs de klassiska böckerna på aktiemarknaden skrivna av de stora författarna i området - Peter Lynches, Joel Greenblatts, Benjamin Grahams och Burton Malkiels.

Det finns också några bästa praxis att följa när man skurar investeringsuniverset.

"Leta efter fonder som har lägre omsättning, fokusera på företag som har mindre skuld på sin balansräkning som är i branscher du är intresserad av, och som håller fast vid deras disciplin, säger Reynders.

"Det finns ingen silverkula, men jag skulle först och främst diversifiera", säger Ken Staut, grundare och VD för investeringar och crowdfundingplattform GrowthFountain.

"När jag letar efter investeringsmöjligheter börjar jag med företag du känner, säger Staut. "Gradera i en 10k och förstå verkligen vad deras verksamhet är och hur det gör pengar. Läs alla Warren Buffetts brev till aktieägarna. Läs Benjamin Grahams" The Intelligent Investor. "Läs Bruce Greenwalds" Competition Demystified. "Och ha det roligt att göra det! Om du inte har kul, håll dig fast med S & P och fokusera din uppmärksamhet på något du tycker om - det sparar tid och pengar. "

I slutet av dagen är investeringar i aktier inte ett snabbt riksschema, och om någon berättar att det är, spring för kullarna. Att köpa hela börsen via en indexfond är oftast bäst för de flesta människor, men om du är fast besluten att försöka slå marknaden, se till att du har tid och resurser att göra det och ta hand om att göra gott om att studera om ämnet innan du drar avtryckaren.

Top Blue-Chip Lager att köpa

Apple Inc

Lagernamn

44, 44%

1 års återkomst

3M Co

Lagernamn

21, 93%

1 års återkomst

Cisco Systems Inc

Lagernamn

33, 28%

1 års återkomst

Exxon Mobil Corp

Lagernamn

4, 00%

1 års återkomst

General Electric Co

Lagernamn

7, 70%

1 års återkomst

Home Depot Inc

Lagernamn

17, 40%

1 års återkomst

Intel Corp

Lagernamn

27, 51%

1 års återkomst

Johnson & Johnson

Lagernamn

19, 00%

1 års återkomst

Microsoft Corp

Lagernamn

28, 74%

1 års återkomst

Amazon.com Inc

Lagernamn

53, 81%

1 års återkomst

Apple Inc

44, 44%

3M Co

21, 93%

Cisco Systems Inc

33, 28%

Exxon Mobil Corp

4, 00%

General Electric Co

7, 70%

Home Depot Inc

17, 40%

Intel Corp

27, 51%

Johnson & Johnson

19, 00%

Microsoft Corp

28, 74%

Amazon.com Inc

53, 81%

Lagernamn

1 års återkomst

Aktieinformation per 24 februari 2017