>> >> Hur man investerar i saken

Hur man investerar i saken

Anonim

Smart hemautomatisering med finger på pekskärmen. (Getty Images)

Eftersom omvandlingen av data och analys fortsätter att växa, ökar verksamheten sina engagemang i Dina Internet för att hyperpersonifiera och anpassa alla aspekter av deras företag. Samtidigt ökar tillväxten av detta slarviga nätverk som kopplar någonting digitalt till investerare som blir alltmer medvetna om växande möjligheter.

Företagen använder antingen saker av Internet för att bli mer effektiva och produktiva eller använda data för att skapa nytt värde. Cisco Systems (ticker: CSCO) uppskattningar under det närmaste decenniet kommer 14, 4 biljoner dollar i potentiellt bottom-line-värde att skapas och "gripas" för privata företag, globalt via Internet för Everything. Samtidigt säger en McKinsey Global Institute-rapport att IoT-tekniken skulle kunna generera upp till $ 11, 1 biljoner per år i ekonomiskt värde före 2025.

Oavsett branschen säger de flesta experter att nästan alla företag är i huvudsak ett tekniskt företag - från Goldman Sachs Group (GS), som meddelade att det var ett tekniskt företag med finansiella tjänster för biltillverkare som ansökte om autonoma körpatent.

"De strategier och de val som företagen gör just nu kommer absolut att bestämma vinnare och förlorare på marknadsplatser", säger Nick Kramer, senior chef, data och analytics som specialiserat sig på IoT hos SSA & Company, ett konsultföretag i New York. "Det är viktigt att bry sig om saker och ting och bryr sig om företagets strategi när man överväger en investering."

Här är några IoT-investeratrender för att hålla på din radar.

IoT påverkar alla vertikaler i den globala ekonomin. Det finns vissa segment som rör sig snabbare in i detta utrymme. Tillverkning, hälso- och sjukvård, logistik och konsumentelektronik är alla stora aktörer. Flera experter pekar på tillverkningen som den största. "Det är mindre glamoröst, men de tar förmodligen större nytta av det än någon annan", säger Kramer, som var i Hannover, Tyskland, och hjälper en tillverkningsklient att implementera Internet of Things-teknik och strategi i sin utbudskedja, logistik och produktutveckling.

Många tekniker för Internet of Things-teknik kommer också från konsumentmarknaden, säger Fred Guelen, ekonomidirektör och president för Nordamerikanska verksamheter av Planon Software i Boston. "Titta på vilka företag som uppmärksammar den teknik som konsumenter använder i sina vanliga liv som kommunicerar med varandra", säger han.

Genomför svarta svanstrategin. Gör många små insatser och sprida dem för att du ska ha representation i flera branscher, stora och små företag, säger Kramer. "Det är den svarta svanen strategi", säger Kramer. "Så förlorarna kommer inte att skada din investeringsportfölj och vinnarna kan vinna stora."

Tänk på vad som gör Internet till allt. Det finns många spelare i branschen IoT (eller IoE), inklusive företag som tillverkar enheter och sensorer, företag som samlar in data eller analyserar det, systemen som skyddar datasäkerheten, trådlösa nätverk, de företag som använder eller lagrar data och så mycket mer.

Alla Internet of Thing-enheter behöver chipset, så titta på olika spelare som ARM Holdings (ARMH), Atmel eller Texas Instruments Incorporated (TXN), säger Luke Burns, generell partner för Ascent Venture Partners. Även om Burns investerar i privata, inte offentliga aktier, föreslår han att investerare tittar på mindre företag som gör stora satsningar på saker av Internet. Ett exempel är PTC (PTC), som vann ioT Innovation Vendor of the Year-priset på 2016 Consumer Electronics Show i Las Vegas och har köpt företag som ColdLight ($ 105 miljoner), ThingWorx ($ 112 miljoner) och Axeda ($ 170 miljoner).

Investera på en progressiv plattform. Paul Asel, administrationspartner hos Nokia Growth Partners, som tillkännagav en fond på 350 miljoner dollar för investeringar i Internet of Things-företag i februari, föreslår att man tittar på enhetsstyrd hårdvarustrategi, som Fitbit (FIT), som en investering i tidigt stadium. Med tiden är det en kritisk massa enheter och hårdvaran blir en vara, säger han att leta efter företag som kan flytta in i mjukvarutrymmet och så småningom vrida sig in i de bredare tjänsterna och data när branschen blir etablerad.

Glöm det du har lärt dig om blue-chip-aktier. Stora företag har problem med att replikera IoT-succeshistorier med nya produkter. Ett exempel som Kramer pekar på är Nest, som producerar smart-home-enheter och köptes av Alfabet (GOOG, GOOGL). "Även om ett företag har tidig framgång, har mycket ekonomisk stöd från ett riktigt framgångsrikt företag som Google, det ger dig fortfarande ingen försäkring att de kommer att vara rätt satsning att göra, säger Kramer. "Vi har aldrig varit på en tid här, där du kan lita mindre på någons blue-chip-historia för att göra en framåtblickande prognos."

Det är inte som i de gamla dagarna när en investerare lätt kunde köpa en blåchipstål och lita på den. "Det finns inga bra tips på så sätt längre eftersom vi har sett dessa stora företag gå ner snabbt och hårt", säger han. "Vi har sett volatiliteten i deras lager."

Var medveten om värderingar. "IoT är inte längre hemlighet och priserna på några av dessa företag har ramlat upp", säger Peter Krull, VD för Krull & Company, ett socialt och miljöansvarigt värdepappersföretag i Asheville, North Carolina. "Bara för att de gör något bra betyder inte att deras lager är ett bra köp."

För mindre investerare säger Krull att det kan vara mer meningsfullt att köpa till en diversifierad teknik fond eftersom de flesta kommer att ha några IoT-investeringar. Den viktigaste aspekten är att investerarna ska se till att deras investeringar är diversifierade inte bara av storlek utan industri och plats.

Tänk på att industrin förändras snabbt, livscyklerna för en ny trend eller teknik mäts i månader i stället för år, säger David Karpook, strategisk affärskonsult för Planon Software, ett globalt integrerat arbetsplatshanteringssystem.

Gör din forskning i kvartals- och årsrapporterna . Läs den kvartalsvisa 10-Q som måste lämnas in till Securities and Exchange Commission 35 dagar efter var och en av de tre första skattekvarteren, följt av den årliga 10-K, som måste lämnas in inom 60 dagar efter räkenskapsårets slut. "Du måste verkligen se vad som händer kvartalsvis med dessa företag, säger Kramer.

Först titta på företagets strategi och se om det verkar vara meningsfullt, säger Andrew Miller, vice VD och CFO på PTC. När marknaden börjar, är det viktigaste att granska produktmarknaden lämplig, säger han. "Det betyder att någon borde kunna förklara värdet och den genomsnittliga personen ska få det, " säger Miller.

För det andra, kontrollera om företaget ger specifika milstolpar att övervaka över tiden och sedan leverera på dessa löften. "Ju större specificiteten i investerarhandlingarna betyder det att de har en riktig lösning, säger Miller. "Ju mindre de beskriver ju mer de bara vifter sina armar i luften. De borde kunna berätta för verkliga kundanvändningsfall om hur de gav värde."

Titta på vem som initialt finansierade företaget. Titta på vilka riskkapitalistiska företag som ligger bakom de ursprungliga investerarna, bankkortet för de företag som de har investerat i och styrelsen för VD: arna, säger Kramer. "Venturekapitalister är några av de experter vi kan lita på, " säger han. Kramer rekommenderar att vi tittar på Kleiner Perkins och Andreessen Horowitz, som har "en mycket bra rekord för att göra kloka spel". "Det är inte så att VD har det rätt varje gång", säger Kramer. "Men spårningen av pengarna bakom dem är mycket bättre indikatorer på framtida framgång än många typiska åtgärder som vi tidigare har åberopat."