>> >> Hur man investerar i utgifter för infrastruktur

Hur man investerar i utgifter för infrastruktur

Anonim

Investerare som vill ha sina portföljer att följa regeringens pengar borde komma ihåg några fakta innan de begår sina egna pengar. (IStockPhoto)

Den amerikanska infrastrukturen kan öka efter presidentvalet, eftersom båda kandidaterna lovade att de skulle försöka öka de offentliga utgifterna för att förbättra nationens nätverk av vägar, broar och andra strukturer.

Områden som får statliga kontanter infusioner kan göra det bra för investerare, och aktieanalytiker som tittar på infrastruktur säger att det har gjorts vissa tidiga satsningar i några företag att infrastruktur kommer att få en kontantinfusion oavsett vem som är president.

"Det här spelet har gått ett par veckor nu, med några namn på 52 veckor höga. Vad jag söker är vad är tidsramen för många av dessa projekt, säger Gavin Maguire, senior analytiker för speciella situationer hos Chicago-baserade oberoende forskningsföretag Briefing.com.

Analytiker säger att investerare som vill ha sina portföljer att följa regeringens pengar borde komma ihåg några fakta innan de begår sina egna pengar.

Infrastrukturutgifterna är låga . Dan Heckman, nationell investeringskonsult för US Bank Wealth Management i Kansas City, Missouri, säger att de offentliga utgifterna för infrastruktur har minskat under de senaste åren och nu spenderar USA mindre än 2 procent av den totala bruttonationalprodukten på infrastruktur.

Maguire säger att inte förvänta sig skovelprojekt att inträffa strax efter att en ny president tar sitt ämbete.

"Det är inte som man blir svurit den 21 januari och bryter mot marken den 22 januari, " säger han.

Det beror också på kongressens smink. Om demokratiska Hillary Clinton väljs till president, men kongressen stannar kvar i republikanska händer kan det betyda samma gridlock som ses under president Barack Obama. Även om den republikanska Donald Trump väljs och kongressen är republikan, får Trump inte få alla sina önskningar gjort eftersom han är mycket mer av en outsider, säger Maguire.

Fortfarande säger båda analytikerna att det finns en bra chans att se någon form av ökad infrastrukturutgift med en ny politisk administration.

Kandidatplaner . På hennes kampanjwebbplats tillkännagav Clinton en femårsplan på 275 miljarder dollar för att förbättra den amerikanska infrastrukturen, med inriktning på vägar, kollektivtrafik, bredbandsanslutning och förnybar energi bland sina högsta prioriteringar. Hon planerar att finansiera den med en infrastrukturbank och genom att utfärda Build America Bonds, som är en typ av kommunal obligation.

I en intervju sa Trump att han skulle spendera 500 miljarder dollar i utvecklingen av infrastrukturen, men erbjöd lite detaljer om hur man finansierade det.

I en forskningsnotation säger Deutsche Bank-strategerna David Bianco, Ju Wang och Winnie Nip att ingen kandidat har tagit några konkreta projektförslag eller prioriteringar, vilket skulle "ge mer innehåll till denna debatt, bättre skilja kandidaterna och förhoppningsvis leda till mer produktiva utgifter. "

Maguire och Heckman säger att fokusera på transporter kan vara ett område för investerare att överväga, till exempel järnvägar, broar och flygplatsförbättringar, förutom vägbyggande.

"Vi tycker att det finns mycket intresse att öka utgifterna i det området. Jag tror att många kommuner och kommuner väntar och hoppas att Feds kommer att ha något slags matchande program eller mekanism för att finansiera projekt som finns på ritbordet. tror att det finns en större chans att det händer ", säger Heckman.

Maguire säger enligt Clinton att förnybar energi sannolikt kommer att öka, medan Trump sannolikt kommer att fokusera på råolja, naturgas och kolutvecklingar.

Deltagarna i Deutsche Bank säger att den senaste inhemska investeringsboomen leddes av energi och transport, denna utgiftsrunda kan gynna olika prioriteringar.

"Den här gången tror vi att infrastrukturinvesteringar kommer att ledas av elektrisk överföring / effektivitet, grön kraft, (och) vattensystem. Statliga och lokala myndigheter gör cirka 75 procent av de offentliga infrastrukturutgifterna och kommer sannolikt att genomföra dessa utgifter via etablering av myndigheter och elbolag . Fler federala subventioner är sannolikt, kanske från offentliga / privata investeringar partnerskap eller kanaliseras från en högre federal bensin skatt eller kol relaterade skatter om demokraterna tar ledarskap, säger de.

Hur man spelar det . Maguire säger att investerare bör hålla en längre tidsram i åtanke. Den senaste tidens uppgång i vissa lager kan vara för tidigt, även om vissa projekt godkänns kan det inte vara något annat år än två år.

"Grunden kan inte stödja värderingarna till senare 2018, när vi ser många av dessa projekt och dessa order och en hämtning i de offentliga utgifterna som äger rum", säger han.

Under ett Trump-presidium säger Maguire företag som är inblandade i försvar, som Northrop Grumman Corp. (ticker: NOC), och fossila bränsleproduktioner som Halliburton Co. (HAL) och Duke Energy Corp. (DUK) kan fungera bra.

Under Clinton kunde en räntebärande lek köpa BlackRock Taxable Municipal Bond Trust, som innehar en betydande del av Build American Bond, säger Maguire.

"Det har nyligen dras tillbaka, vilket gör det mer attraktivt", säger han. "Det är en mycket säker ränteinvestering för människor."

Tekniker för rörelse- och kontrolltekniker Parker Hannifin Corp. (PH) tillverkar delar till företag som Deere & Co. (DE), Cummins (CMI) och Caterpillar (CAT), och Parker kan gynna innan större tillverkare gör det, säger han.

Två namngivna förnybara energikällor Maguire gillar Argan (AGX), som gör ingenjörs- och konsulttjänster inom kraftproduktion och förnyelsebar energiutrymmen, och har inte de värderingar som andra infrastrukturföretag gör nu. Han gillar också solpanelmaker First Solar (FSLR). First Solar är "det bästa löpande solbolaget där ute", säger han och aktien lider av en försörjningsglut i branschen. Men för någon med en långsiktig horisont kan det fungera bra.

Både Maguire och Deutsche Bank analytiker som AECOM (ACM), som är involverade i offentliga infrastrukturprojekt över hela världen. Deutsche Bank säger att företaget har låg oljepåverkan men "hög exponering för återhämtning av offentliga infrastrukturutgifter och undervärderad rörelsehöjning och kassaflödeshistoria".

Deutsche Bank analytiker som Quanta (PWR), som erbjuder infrastrukturtjänster i USA: s energibranschen. De kallar det ett tillväxtsamtal. Det skulle vara den "främsta mottagaren av verktyg som flytta capexprioritering till T & D-utrustning (överföring och distribution) och större projekt spelar in i PWR: s söta plats."