>> >> Hur man investerar i utländska aktier

Hur man investerar i utländska aktier

Anonim

(YOSHIKAZU TSUNO / AFP / Getty Images)

Amerikanska aktier är mycket bättre än marknader i andra länder, vilket ställer frågor om vilken roll bör utländska aktier spela i en amerikansk investerares portfölj.

Är det dags att bulk upp på utländska problem medan fynd sista? Eller borde investerare rusa för utgångarna?

"Investors inriktning mot internationella aktier har soured de senaste åren, eftersom amerikanska aktier har konsekvent överträffat, " säger ReKeithen Miller, portföljchef på Palisades Hudson Financial Groups Atlanta-kontor. "Någon med en amerikansk centrerad investeringsportfölj skulle ha haft nytta av att inte ha exponering för internationella aktier."

Utför ett problem. Under det gångna året har Vanguard Total International Stock IndexFund (ticker: VGTSX), som äger aktier som representerar hela världen förutom USA, tappat omkring 13 procent, medan Vanguard 500 Index Fund (VFINX) består av stora amerikanska företag, har bara förlorat ca 1 procent. Under de senaste fem åren har den internationella fonden returnerat nästan ingenting, medan den amerikanska fonden har återvänt nästan 11 procent per år.

Men många experter anser att underexponeringen av utländska aktier gör dem billiga att köpa före en återhämtning.

"Marknader går i cykler och det kommer att komma en punkt när det kommer att vara bra att ha exponering för internationella aktier, " säger Miller.

Ett sätt att diversifiera. Steven Schoenfeld, grundare och chefsinvesterare i BlueStar Indexes, som driver en börshandlad fond med inriktning på israeliska aktier (ITEQ), anser också att utländska frågor hör till amerikanska investerares portföljer oavsett uppgångar och nedgångar.

"Utländska aktier representerar mer än hälften av världens investeringsmöjligheter och många utländska företag är globala ledare inom sitt område och ganska närvarande i amerikanska investerares dagliga liv", säger han.

"Amerikanska investerare kan helt enkelt inte ignorera hälften av världen när de fördelar sin aktieportfölj, särskilt om det innebär att man missar några bra företag baserat på såväl utvecklade som tillväxtmarknader. Det inkluderar företag som Nestle, Toyota Motor Corp., Samsung Elektronik, Unilever (UL) och Teva Pharmaceutical (TEVA). "

Många experter har länge rekommenderat amerikanska investerare har en hälsosam dos av utländska aktier - var som helst från 10 procent till 40 procent av en portfölj. Lägga till utländska frågor hjälper dig att diversifiera dina innehav, så att om amerikanska aktier är nere kan vissa utländska personer vara uppe.

Också argumenter för utländska aktörer hävdar att flera andra länder har mer utrymme att växa, vilket ger utsikterna till outsourcade avkastningar.

Men i många länder är lagren mer flyktiga än i USA, så risken för förlust är större. Många ekonomier är skakiga, och vissa länder plågas av instabilitet och korruption. Dessa risker är bara för mycket för vissa experter.

"Internationella aktier bör inte spela någon roll i en amerikanska investerares portfölj", säger Michael Lee, chef för Tiger Wealth Management i Darien, Connecticut. "Allt de gör är att lägga till volatilitet och ge lägre avkastning."

För den typiska amerikanska investeraren säger han att en indexfond som spårar Standard & Poors 500 index ger tillräckligt med diversifiering. Och eftersom många av dessa företag har internationella operationer, har S & P 500 utländsk exponering inbyggd. Amerikanska företag, tillägger han, står inför de strängaste rapporterings- och regelverkskraven i världen.

Valuta räknas. Ett annat problem med utländska aktier: "valutarisk" - utsikterna att se dina vinster förångas när de konverteras till dollar.

"Det största problemet som de flesta investerare förbiser när de köper internationella aktier är valutaförändringar", säger David Twibell, VD för Custom Portfolio Group i Englewood, Colorado. "Som en amerikansk investerare är det ytterst svårt att tjäna pengar i internationella aktier när amerikanska dollarn uppskattar utländska valutor."

Det fungerar också motsatt sätt. En fallande dollar gör utländska innehav mer värdefulla. Men det är ingen lätt sak att förutse valutaväxlingar.

Inte heller speglar aktieavkastningen nödvändigtvis bredare trender som ekonomisk tillväxt.

"Medan ekonomisk utveckling är viktig på lång sikt, kan aktier fortfarande trivas även när sakerna ser skrämmande ut", säger Miller, vars företag normalt rekommenderar en 35 procent utländsk aktiefördelning. "Ta till exempel Brasilien. Med sin krympande BNP och politisk turbulens skulle man tro att aktiemarknaden skulle vara i ett slag." Brasiliens Bovespa-index är dock en av de bästa aktiemarknaderna hittills hittills. "

Bovespa är upp nästan 19 procent i år och trotsar det nedåtriktade trycket som ses i många länder.

Olika perspektiv. Så gör skrämmande världsförhållanden anledning till att undanröja utländska problem? Inte nödvändigtvis.

"Vanligtvis är den värsta tiden att klara sig av en tillgångsklass efter en långvarig underperformance", säger Schoenfeld, som rekommenderar 25 procent utländsk aktiefördelning.

Standardvärderingsmätare som prisförhållandet visar att amerikanska aktier är övervärderade, vilket gör att många utländska marknader ser ut som fynd, säger Matthew Blume, portföljförvaltare på Pekin Singer Strauss Asset Management i Chicago. "Att ha en väsentlig exponering mot utländska aktier kan således visa sig vara viktigare än någonsin för amerikanska investerare", säger han och säger att "vi hittar många mer attraktiva investeringsmöjligheter utanför USA, främst på andra utvecklade marknader, men även på vissa tillväxtmarknader. "

Han är särskilt angelägen om Sydkorea, till exempel.

"Värderingar i euroområdet och Japan i förhållande till den amerikanska aktiemarknaden är lika attraktiva som de någonsin varit", säger Jessamyn Norton, investeringschef för Spinnaker Trust i Portland, Maine.

"Regioner som euroområdet och Japan kämpar för att växa eller generera någon inflation. Förenade kungariket vägs av en potentiell" Brexit ", säger Norton. "Tillväxten på tillväxtmarknaderna har avtagit i hög grad, vilket innebär att investerarnas förväntningar är otroligt låga."

På grund av dessa extra osäkerhetsfaktorer är vanliga investerare som bygger nästägg för långsiktiga mål som pensionering klokt att ta lång tid. Om du förväntar dig en minst fem års innehavstid för dina amerikanska aktier, kanske du planerar att hålla dina utländska problem ännu längre.

Inte alla utländska marknader skapas lika. De styrkor som driver utvecklade ekonomier i Europa kan vara ganska annorlunda än de som påverkar marknaderna i Latinamerika eller Asien. Bland de mest volatila marknaderna finns de i tillväxtländerna, från Brasilien och Ryssland till Kina, Indien och Turkiet.

Vanguards Emerging Markets Stock Index Fund (VEIEX), som innehåller aktier på 22 tillväxtmarknader, ligger knappt 22 procent under det gångna året.

"Emerging Markets representerar cirka 9 procent av den totala världsmöjlighetstillgången", säger Schoenfeld. "Men mer markant representerar tillväxtmarknadsekonomier närmare 40 procent av den totala världsekonomin, och mycket av framtida potentiell global tillväxt."

Hur man väljer utländska aktier. Att plocka enskilda lager är svårt nog i USA, och ännu svårare i utlandet på grund av olika rapporteringsregler och språkfrågor.

Genomförandet av affärer på utländska börser kan vara skrämmande, även om vissa utländska emissioner handlas i USA. De flesta experter säger att vanliga amerikanska investerare borde förlita sig på fonder och börshandlade fonder.

Vissa experter rekommenderar indexformade medel, med anslag som speglar utländska marknaders andelar av globala aktier. Vissa indexfonder fokuserar på specifika regioner och länder, och andra är specialiserade på utvecklade marknader eller nya.

Andra experter anser att vissa volatila, underskattade utländska marknader har tillräckligt med fynd - och risker - för att motivera de högre kostnaderna för aktivt förvaltade medel.

"Vårt tag är att tillväxtmarknadsaktierna tar ytterligare expertis för att du ska undvika fallgropar, " säger Miller. "Det är därför vi föredrar att fördela innehav på tillväxtmarknader till aktiva fondförvaltare istället för att bara förlita sig på att köpa en indexfond för att få exponering."