>> >> Hur man investerar i råvaror

Hur man investerar i råvaror

Anonim

Guldstänger (Getty Images)

Efter att ha fallit tomultiår och i vissa fall fler decennier låga, verkar det som att råvarumarknaderna kan vara botten.

Barclays säger att det låga Bloomberg Commodity-indexet som satts in under januari säljoff matchade den allra senaste låga träffen 1999, och sedan dess har indexet ökat. Investerarintresset återfinns i råvarusektorn, eftersom tillgångar som förvaltas för ädla metaller, metaller, energi- och jordbruksmarknaderna stiger så långt fram till 2016. Det höjde värdet med priserna på råvaror lika olika som råolja, järnmalm, bensin, sojabönor, kaffe och guld hela året också.

Det finns en förnuft bland råvarumedlemmarna att naturresurspriserna har lagt sig i botten, men det skarpa rallyet har gjort värderingar dyrt för tillfället.

För investerare som vill lägga till naturresurser i sin portfölj säger marknadsvakare att köpare ska göra sina läxor och vänta på prisutdrag för att hämta antingen varor eller råvarubelagda företag.

Skapar ett golv, men kanske träffar ett tak. Råvaror och finansmarknader i allmänhet är att hitta stöd genom en förändring i investerarens aptit för risk och en uppgång i kinesisk verksamhet, säger Barclays.

"Vi tror att prisnedgången för viktiga råvaror som olja och amerikansk naturgas har gått. En återspolning av 2015 - ett rally följt av ett jämnare brant prisfall - är osannolikt, men råvaruuppgången kommer sannolikt att visa sig vara begränsad" företaget säger i en forskningsnotat.

Indikatorer som Baltic Dry Freight-indexet, som mäter leverans av bulkvaror som kol, järnmalm och spannmål runt om i världen, steg kraftigt, vilket är ett annat positivt tecken på råvaror, säger Mike Ciccarelli, handelsvaruhandel och aktör i Chicago-baserade Briefing. com.

Men han säger att rallyets svårighetsgrad, med råoljepriserna nästan dubblerat från deras låga 2016, föreslår att priserna har kommit för långt, för snabbt. Så nu väntar han på att den nuvarande skummen avtar.

Anledningen till att den nuvarande råvarupriset verkar rik är att utbudet av många varor fortfarande är tungt, säger Rob Haworth, Seattle-baserad senior investeringsstrateg vid US Bank Wealth Management. US Bank håller med om att råvaror är bottoming, men de är underviktiga sektorn för närvarande.

"Problemet är att det inte finns mycket katalysator kvar för att driva dig högre. Och så ser vi på kort sikt på en marknadsledande marknad som måste hantera ett par headwinds innan du kan få högre priser, " han säger.

Oljeproduktionen från OPEC växer fortfarande, säger han. Och medan den amerikanska oljeproduktionen är nere, desto fler priser stiger, desto mer sannolika amerikanska tillverkare kan starta om mothballed riggar och lägga till gluten.

Tillförsel av industriella metaller som koppar är också höga, tillägger han och noterar att många gruvor är öppna.

På jordbruksmarknaden har väderrelaterade rädslor och en långsam planteringssäsong lyftt majs och sojabönor. Men som Haworth säger, "du har mycket sommar kvar framför oss, vi har inte ens börjat det än. Det är en marknad som fortfarande är väldigt bra."

Hur man spelar. Den aktuella prissättningen kan bli lite mogen, men den långsiktiga bilden kan förbättras eftersom slutanvändarna arbetar genom leverans. Barclays säger på kort sikt att det är baisse på olja, men blir mer hausseffektivt under andra halvåret 2016.

Alan Bush, ekonomichef hos ADM Investor Services i Chicago, är positiv på råvaror, särskilt industriprodukter.

"Jag tror att alla industriprodukter har bottnat, så har ädelmetaller. Anledningen till att jag tror det är att Kina har bottnat. För ett år sedan började Kina ett stimulansprogram och när centralbankerna gör det tar det ungefär ett år. upp sina politiska initiativ och nu börjar vi se effekterna av det, säger Bush.

Bush säger att han ser värde inom sektorn nu för investerare.

"Vi berättar för våra kunder att köpa industriprodukter. Vi berättar för dem att köpa dem på raster. Det är energi, koppar, platina, palladium. Dessutom ädelmetallerna guld och silver", säger han.

Det finns terminsmarknader för alla dessa varor, men för detaljhandelsinvesterare kan det vara lättare att köpa börshandlade fonder. De största enskilda handelsobjekten är United States Oil Fund (ticker: USO), ETFS Physical Platinum (PPLT), ETFS Physical Palladium (PALL), SPDR Gold Shares (GLD) och iShares Silver Trust (SLV).

Haworth säger för investerare som är intresserade av olja, han ser fler möjligheter inom sektorns kreditsida i högavkastningsmarknaden jämfört med aktier. Aktierna är för dyra nu.

Ciccarelli säger för investerare med långsiktiga synpunkter på råvaror, han gillar några företag som är värda att överväga på prisutdrag.

BHP Billiton (BHP) är en av hans bästa val. Företaget betraktas ofta som ett kollager, men Ciccarelli säger att de äger ett antal råvaror som koppar-, järn-, guld- och kolgruvor, och företaget har bevisat oljereserver.

Potash Corp. (POT) världens största gödselföretag är en annan toppval, säger han, eftersom gödsel är en viktig insats för bönder.

Hans slutliga val är Pioneer Natural Resources (PXD), som producerar både råolja och naturgas.

En vara som har blivit lite för rik är guld, Haworth-anteckningar. Den gula metallen är på en så stor nivå, nu nära sin högsta nivå sedan januari 2015, baserat på oro över de globala ekonomiska frågorna och Europeiska centralbanken och Japans rörelse till negativa räntor. Federal Reserve är mindre aggressiv i vandringsräntorna hjälpte också.

Men det är sannolikt omfattningen av guldets vinster för nu.

"Fed kommer i slutändan att lyfta räntorna, och det är en headwind till guldpriser.

Utan mer negativ räntepolitik finns det inte lika mycket anledning att kräva guld, säger han.