>> >> Hur könsdynamik påverkar din ekonomiska hälsa

Hur könsdynamik påverkar din ekonomiska hälsa

Anonim

Både män och kvinnor verkar föredra att behålla status quo när det gäller brödvinning i ett förhållande, enligt en ny studie. (Bulat Silvia / Getty Images)

Kvinnor står inför många offensiva hinder - inklusive det verkar, gör för mycket pengar.

Så mycket som de har arbetat för att uppnå jämlikhet och särskilt lika lön, tydligen, om gifta kvinnor går ett litet steg längre och tjänar mer än sina män gör, uppstår en annan uppsättning problem. Enligt forskning från US Census Bureau, i sådana situationer inom olika könspar, tenderar båda makarna att fudge siffrorna till förmån för mannen. Män i genomsnitt hamnar rapportering till folkräkningens resultat 2, 9 procent högre än vad som framgår av deras skatteansökningar. Samtidigt sänker fruarna sina löner med 1, 5 procent.

Rapporten tillskriver detta fenomen att amerikanerna "vill bli" normala "av samhällets standarder. "Lusten att visa eller presentera sig i ett positivt ljus kan leda undersöknings respondenterna att överrapportera socialt begåvade och underrapportera socialt missnöjda, attityder, omständigheter och beteenden", säger rapporten.

Och när det gäller inkomsterna för heterosexuella par är normen för mannen att tjäna mer än kvinnan, även om den dynamiska sakta växlar. Enligt en separat studie från Pew Research Center, har antalet par som kvinnor tjänar mer än män gått från 12 procent 1980 till 28 procent år 2017. Fortfarande är en mans tjänstekraft värda och förväntas mer än det av en kvinna. Pew-rapporten visar att 71 procent av amerikanerna säger att en "bra man" borde kunna stödja en familj ekonomiskt, medan endast 32 procent säger detsamma om en "bra fru".

Även före äktenskapet spelar stereotyp könsdynamik ekonomiskt ut, som alla som har gjort tango-kontrollen på ett första datum vet. Den överväldigande majoriteten, 91 procent av kvinnorna säger att en man borde insistera på att betala för första dagen, enligt en undersökning av dating service Match.com. Bara 45 procent av kvinnorna tycker att det är lämpligt att dela upp räkningen.

Att gå emot dessa normer kan ha en negativ avgift på äktenskap och kvinnornas totala resultat. En studie från University of Chicago i 2015 visade att i hetero-relationer där fruen tjänar mer än mannen, är paret mer benägna att skilja sig och sluta skilja sig. För att undvika detta resultat säger studien att kvinnor är mer benägna att begränsa sina inkomster och aldrig fullfölja sin fulla potential.

"Patriarkala normer förblir levande och väl i 2018", säger Sallie Krawcheck, grundare av kvinnlig centrerad digital finansiell rådgivare Ellevest. "Allting kommer ner till insikten att kvinnor inte kan vinna, kan de? Tjäna mindre än män, och de förlorar alla fördelar pengar ger dem - frihet, självständighet, en känsla av självförtroende. Tjäna mer, och både man och fru verkar känna sig synd om det. "

I själva verket verkar både män och kvinnor föredra att behålla status quo när det gäller brödvinning i ett förhållande. "En hustru som tjänar mer kan känna sig pressad för att skydda hennes partners känslor om sin egen position i hushållet genom att blåsa upp sina pengar, eftersom det här skulle vara det typiska sättet genom vilket en man kan tillhandahålla en familj från en historisk syn", säger Megan Ford, en finansiell terapeut vid University of Georgia och en före detta president för Financial Therapy Association, en professionell handelsgrupp för detta nya finanssektorn. "Det betyder inte att det är fel eller rätt. Det är bara en kvarleva av att byta par och familjer och ett föränderligt samhälle."

Men även om du fudger siffrorna på folkräkningen, var noga med att du är ärlig om vinst med din partner. Tidigt att vara ärlig om din intjäningspotential, så att det inte kommer som en överraskning när en make makar den andra, kan hjälpa dig att undvika senare stridigheter som kan leda till skilsmässa. Faktum är att du borde vara framträdande med din signifikanta andra på alla ekonomiska frågor för att få ett framgångsrikt förhållande. "Varje relation är ett partnerskap, och vi kan bara vara ekonomiskt hälsosamma om vi är helt genomskinliga", säger Nicole Mayer, en partner vid Financial Services-företagets RPG Life Transition Specialists i Riverwoods Illinois.

Utöka det ärlighet till din ekonomiska planerare också. "Om du ska försöka förbättra din ekonomiska situation är det i ditt intresse att dela med dig av din ekonomiska planerare", säger San Diego-baserad finansiell planerare Taylor Schulte. "Resultatet av en finansiell plan är bara lika bra som inmatningen."

Dessutom måste du vara mer exakt med din lön när det gäller potentiella arbetsgivare. "Om du nedspelar hur mycket du gör kan det skada din förmåga att förhandla lön", säger Mayer.

Hon påpekar också att kompensation för ojämn ersättning kan skapa problem för kvinnor i pension. Till exempel säger hon att en kvinna som tjänar mer än sin man kan känna sig benägen att täcka alla hushållskostnader, vilket ger mannen större möjligheter att spara mer av sin lön för pensionering. "Då när en skilsmässa händer, har han mer pengar, trots att hon har tjänat mer, " säger hon. "De måste verkligen vara okej och säkra att kvinnan faktiskt kan göra mer än mannen, så de kan förstå hur man jobbar med det i sina pensions- och ekonomiska planer, så att det är lika."

11 pengar tips för kvinnor