>> >> Hur du vidareutvecklar din karriär med hjälp av marknadsföringsprinciper

Hur du vidareutvecklar din karriär med hjälp av marknadsföringsprinciper

Anonim

Vid nätverksarbete är det viktigt att sticka ut och bygga upp relationer. (IStockphoto)

Den traditionella syn på marknadsföring är att den endast gäller produkter eller tjänster. Det finns dock en mängd marknadsföringsprinciper som du kan använda för att marknadsföra dig själv. Om du vill göra det för en kampanj inom ditt företag eller till potentiella arbetsgivare du är intresserad av, kan det här gälla.

Dessa tips kan också hjälpa till om du har tänkt på att bli en entreprenör. Och om du har, är du inte ensam. Enligt en studie från Global Entrepreneurship Monitor (GEM) finns det uppskattningsvis 27 miljoner företagare i USA. Du kanske inte är redo att ta springan och börja något på sidan eller avsluta ditt dagjobb, men det är aldrig för tidigt att börja förbereda sig för att äga ett företag.

Vilka marknadsföringskoncept kan du använda i din karriär? Stephanie Ward, marknadschef för entreprenörer och ägare av Firefly Coaching, erbjuder följande tips.

Ha en stark närvaro på nätet. En av nycklarna till att hitta ditt idealarbete eller starta ditt eget företag är att sätta dig själv på kartan. Om du inte kan hittas eller förstås på nätet kommer det vara svårt att övertyga arbetsgivare och kunder om att du är expert på ditt område. Bygg en webbplats och använd sociala medier för att berätta för din historia.

Var proaktiv. Oavsett om du letar efter framsteg i ditt nuvarande jobb eller vill fortsätta, måste du vara proaktiv. Vänta inte på att människor eller framtidsutsikter kommer till dig. Det bästa sättet att göra detta är att prata med människor, leta efter möjligheter och gå ut och delta i evenemang.

Uppföljning. När du träffar någon ny, se till att du ringer tillbaka inom några dagar efter mötet. Gör din uppföljningsnotation eller telefonsamtal meningsfullt genom att referera till specifika och relevanta delar av din konversation. Detta kommer att göra dig mer minnesvärd och öka chansen att personen kommer att välkomna ytterligare kontakt med dig. Förvänta dig inte att andra människor kommer tillbaka till dig när du lovat. Du måste följa upp på ett aktuellt och lämpligt sätt.

Uttrycka tacksamhet. Tackar du människor som hjälper dig? Vare sig någon skickade ett jobbpost, hänvisade dig till ett jobb eller pratade med dig om din karriärutveckling, tack tack. Detsamma gäller om någon introducerade dig till personer hos ett visst företag eller hänvisade kunder till dig. Du kan säga tack genom att skicka ett mail, en handskriven anteckning eller till och med ta ut dem för kaffe eller lunch. Oavsett vilken metod du använder, kommer de att minnas din vänlighet.

Ständigt bygga ditt nätverk. Det här är en vanlig sak att förbise eftersom livet är upptaget och vi blir alla bekväma i våra rutiner. Men du borde alltid jobba med att bygga relationer. Incheckning med dina kontakter regelbundet genom att säga hej eller önska dem en grattis på födelsedagen. Bestäm vem du vill hålla kontakten med och markera tider på kalendern för att följa upp regelbundet. Detta kan hjälpa dig att hitta din nästa möjlighet och vårda ditt nätverk för din eventuella framtida verksamhet.

Arbeta på din tonhöjd. Du känner känslan: Du är på en händelse eller träffar någon ny på en fest, och du blir frågad vad du gör och du snubblar. Det är svårt att svara på denna fråga, samtidigt som det är tydligt och beskrivande nog för en publik att förstå, men också kortfattad. Här är vad du ska göra. Beskriv först det problem du löser eller vill lösa i ditt dagliga arbete. Nyckeln här är att tänka på den stora bilden i stället för de små uppgifterna du gör varje dag. Därefter förklara hur du löser problemet. Öva på vänner och familj och börja sedan använda det överallt - på nätet på dina sociala mediesidor och på webbplatsen och med alla du möter.

Du kanske inte är säker på vad din nästa karriärrörelse kommer att vara, men dessa åtgärder hjälper dig att positionera dig effektivt oavsett vad det är. Att växa ditt nätverk och relationer kan bara hjälpa dig i framtiden. Du kan och bör bestämma hur du marknadsför dig både personligen och online - det är aldrig för tidigt att tänka strategiskt och genomföra det.