>> >> Så här gör du med finesser med din make / maka

Så här gör du med finesser med din make / maka

Anonim

Innan du låter stora pengar samtal kör en kil i ditt äktenskap, försök dessa strategier för att förhindra konflikter senare. (Dean Mitchell / Getty Images)

Pengar kan vara ett tenseobjekt för par, med ämnen som skuld, kredithistoria och attityder mot hantering av finanser som kan leda till uppvärmda argument. Makar, som har lovat att älska och vårda varandra, kan bli dömda och grymma kritiker när deras ekonomiska filosofier kolliderar.

Fortfarande, "de flesta par tycker att de är på samma sida", säger Lorna Kapusta, vice VD för kvinnliga investerare på finansföretaget Fidelity.

2018 Fidelity Couples & Money Study, som undersökte 1 662 gifta eller samboende par, fann att 76 procent av dem som inte var bekymrade över skulden sa att de kommunicerade exceptionellt eller mycket bra om pengar. Bland dem som känner sig oroade för skulden i deras förhållande, säger 57 procent att de inte har något problem att kommunicera.

Dock kan dessa siffror inte måla hela bilden. "När du faktiskt drar tillbaka gardinerna, det du avslöjar är att det finns vissa skillnader, säger Kapusta. Till exempel, 49 procent av par har ingen aning om hur mycket att spara för att behålla sin nuvarande livsstil vid pensionering. En tredjedel av parna är inte överens om att dela sina lösenord till online finansiella konton, och nästan hälften av par som ingått ett äktenskap med skuld motsäger varandra när de ställs om vars ansvar det är att betala av det.

Innan du låter stora pengar samtal kör en kil i ditt äktenskap, försök dessa strategier för att förhindra konflikter senare.

Åtgärda öppenhet. Att vara ärlig och öppen är ett viktigt första steg mot att skapa harmoni i ett förhållande. "Det är svårt att bygga ekonomiskt om [par] inte har fullständigt avslöjande", säger Kathe Meade, president och pensionskonsult vid Meade Wheeler Financial Group i Jackson, Michigan.

För att uppnå fullständigt upplysande måste par dela information om skuld, kreditpoäng och utgifter. Först då, efter en produktiv diskussion, kommer de att kunna tydligt utvärdera sin ekonomiska situation och göra planer för framtiden.

Dela dina mål. Finansiell målsättning är också nödvändig för att skapa ett lyckligt äktenskap. "När jag pratar om mål, pratar jag inte om pengar, säger Kapusta. Istället måste par överväga vad de vill att deras vardag ska se ut och vad de hoppas uppnå i framtiden, säger hon.

Medan pengar måste ingå i diskussionen är det viktigare för makarna att få en förståelse för sina planer - oavsett om de innebär att de ger en högskoleutbildning för sina barn eller reser i pension - innan man bedömer hur man gör gemensamma mål verklighet.

Förstå din signifikanta andras backstory. När det gäller ekonomi är färre saker viktigare än att veta en makas historia. Människor som är uppvuxna i rikedom kan ha en väldigt annorlunda inställning till pengar jämfört med dem som står inför fattigdom som barn. Utan att förstå vad som motiverar varandra om pengar, har makarna lite hopp om att hitta mellanslag.

"Det som vanligtvis är inbäddat i slaget är att en person vill ha det nu och [den andra personen] är oroad över att de alltid kommer att vara oroliga", säger Joe Heider, VD för Cirrus Wealth Management i Cleveland. Dessa önskningar och rädslor kommer inte att ge mening utan att veta och respektera en makas tidigare erfarenheter av pengar.

Sätt din utgiftsplan skriftligen. Heider säger att det inte är ovanligt för någon som gillar att spendera pengar för att gifta sig med någon som är en sparare. Ett sådant arrangemang kan till och med vara fördelaktigt om en sparläge hjälper en spenderare till impulsköp, eller en make som gillar att köpa hjälper sina mer sparsamma hälften att njuta av pengar mer.

Det kan dock också orsaka vrede om makarna känner att de är begränsade. Att ha en skriftlig utgiftsplan eller tydliga budgettal kan eliminera en del av den friktionen. "Den person som är mer av den fria spenderen kan se där är inte hur mycket pengar de trodde de hade", säger Heider.

Betala ner din skuld. 2018 Fidelity-studien fann att personer som är oroliga för skuld är mer benägna att säga att pengar är deras största relationskampanj och argumenterar för ekonomin. Utöver det, "Jag tror att kreditkortsskulden är något makar är inte alltid ärliga om", säger Meade. En make kan få ett kreditkort och hålla hans eller hennes utgifter hemliga, en vana som kan leda till misstro och olycka i ett äktenskap.

Hur par hanterar pengar

Så här hanterar människor pengar under sina relationer - och vad du kan lära av sina misstag.

Susannah Snider 19 juli 2018

Undvik skuld kan eliminera källan till några pengar argument. Utan skuld kan det vara lättare att balansera budgeten, uppnå delade mål och uppnå enighet om utgifterna mot sparande.

Planera regelbundna kontroller. Att hitta ekonomisk lycka med en make är inte möjligt med ett enda samtal. I stället är det en serie diskussioner och recensioner för att se till att båda parter är kvar på samma sida. "Precis som du får hälsokontroll varje år borde du få en ekonomisk kontroll, " säger Meade.

Vissa par kan träffas årligen med en finansiell rådgivare. Andra planerar regelbundna datumkvällar där de granskar hushållsbudgeten och anpassar målen efter behov. "Det är väldigt trevligt att göra det med ett glas vin", säger Kapusta, "men har inte två eller tre eftersom pengar kan bli emotionella." Överdriven alkohol kombinerad med uppvärmda känslor kommer inte att göra en produktiv diskussion för båda makarna.

Få professionell hjälp om det behövs. Ibland kan makarna inte lyckas navigera pengar på egen hand. Oavsett om meningsskiljaktigheterna beror på divergerande pengeställningar eller djupa känslor kan det vara meningsfullt att ta in en finansiell professionell som kan agera som en objektiv tredje part under konversationen.

Kapusta säger att du inte behöver mycket pengar för att se en rådgivare. "Det finns ekonomisk hjälp för alla", säger hon. Om du inte vet var du ska se, rekommenderar hon att du börjar med din arbetsplats 401 (k) planera om du har en. Även om de inte erbjuds av alla företag, ger många planer tillgång till en finansiell rådgivare eller liknande tjänst som en anställningsförmån.

13 Pengar tips för gift par