>> >> Hur vet du College är en bra investering?

Hur vet du College är en bra investering?

Anonim

Fråga dig själv om en investering i utbildning kommer att ge dig ett bättre jobb i framtiden. (skynesher / Getty Stock Images)

Att fatta beslutet att gå tillbaka till skolan som arbetsvuxen är svår i dagens arbetsmarknad, med risken att förlora inkomst och till och med gå i skuld utan garanti kommer det alla att betala sig i framtiden.

De som har mött valet säger att du måste bestämma om kostnaden för din utbildning verkligen är en investering eller en onödig kostnad.

Att svara på dessa sex frågor kan hjälpa dig att hitta svaret:

Har du kollat ​​en analys av jämn eller nettopåverkan? Det innebär att du delar upp den totala kostnaden för din utbildning med den totala ökningen av din lön när du är klar, säger Mark Brooker, dekan på DeVoe School of Business vid Indiana Wesleyan University.

Om kostnaden för din utbildning är 30 000 dollar och du förväntar dig att öka din årslön med 5 000 dollar per år, skulle jämnpunkten vara sex år.

RELATERAT INNEHÅLL

Hur man investerar i din tidiga 20-talet

Du kan också köra en nuvärdesberäkning för att bestämma effekten av ditt beslut under en livstid, säger Ryan Repko, en finansiell rådgivare med Ruedi Wealth Management i Champaign, Illinois, som gick tillbaka till skolan för en MBA och en certifierad finansiell planerbeteckning .

För att få detta nummer betraktar du förlorat intäkter medan du är i skolan, plus de årliga kostnaderna för programmet.

Till exempel startar en 30-årig ett tvåårigt heltids MBA-program som kostar 50 000 dollar per år. Han kommer att förlora sin 90 000 dollar lön under de två åren, och förväntar sig därefter att tjäna ytterligare 20 000 dollar per år, med en ökning på 5 procent varje år. Förutsatt att han arbetar fram till 65 år och inflationen är 3 procent, är nuvärdet av denna examen 567 568 dollar.

"Eftersom NPV är större än noll, skulle den här personen fortsätta med att erhålla graden", säger Repko. "Om NPV är noll, skulle han eller hon vara neutral för att få graden från en finansiell synvinkel, och naturligtvis om NPV är negativ, skulle det inte vara klokt att få graden."

Kan du gå till skolan utan att förlora inkomst? Du kanske kan anmäla dig till ett program som gör att du kan fortsätta arbeta heltid så att du inte förlorar inkomster utöver den extra utbildningsutgiften, säger Brooker.

Raluca Lozano valde online-kurser som gjorde det möjligt för henne att behålla sitt personalresursarbete medan han studerade. Detta kan också hjälpa dig att minska dina levnadsutgifter.

"Att dedicera mycket av din fritid till din online kurs kommer också att hindra dig från att spendera pengar på underhållning eller restaurang måltider genom att stanna inomhus mycket mer, säger hon.

Ska du verkligen få ett bättre jobb? Försök att avgöra om din investering i utbildning kommer att löna sig med en bättre möjlighet.

Inskrivna agent Kristine Stevensen arbetade heltid för den federala regeringen med en oavslutad examen, men många av de interna kampanjer som hon önskade krävde antingen i tjänst eller överlägsen akademisk prestation. Att gå tillbaka till skolan var den snabbare vägen.

Hon slutade examen summa cum laude från Texas State University och avancerade till avdelningar med potential för högre lönekurser.

"Det var en kamp, ​​men en investering i tid och pengar väl värt det, " säger Stevensen.

Har du de andra kvalifikationerna du behöver för att avancera? Avancerad utbildning är inte en silverkula, men det ingår i ett paket.

"Ja, en MBA kan eventuellt ansluta dig till framtida affärspartners, eller en utbildning kan hjälpa dig att få en kampanj", säger Kim Desmond, grundare av programvaruteknikföretaget CodingNomads. "Men i slutet av dagen måste du gå ut och få dessa resultat för dig själv. En bit papper med ditt namn på det betyder ingenting jämfört med det värde du satte bakom det."

Kan du undvika att gå i skuld? Att vara saddlad med skuld efter att din utbildning är klar kan göra en dämpare på någon ekonomisk uppsida. Lozano gjorde omfattande forskning på priset på hennes magisterexamen och sparade innan han fick den online.

"Att betala undervisningen framåt har fört mig en rabatt på nästan $ 1000, " säger Lozano.

Om din arbetsgivare är villig att betala för kostnaden för ditt utbildningsprogram, kan det göra att det blir en sötare affär.

"Jag fokuserade min examen avslutad med klasser som jag visste att min arbetsgivare skulle betala för, söka bidrag och stipendier på grund av låginkomst och bra betyg och noggrant valde ett program som gjorde att jag kunde konvertera arbetslivserfarenhet till semesterkrediter" Stevensen säger.

Hur länge är programmet? Om du måste gå till skolan på heltid, desto kortare är programmet, desto bättre. Det beror på att kostnaden för att förlora en lön ökar.

"Ta den traditionella tvååriga MBA", säger Alexander Lowry, en finansprofessor vid och verkställande direktör för masters finansiella analysprogram vid Gordon College. "Dessa faller snabbt ut av favör. Kostnadskostnaden är två år utan lön. Tillägga därmed kostnaden för programmet på i genomsnitt 140 000 dollar. Det finns väldigt få jobb du kan få efter forskarskolan som motiverar den kostnaden."

Lowry säger att Gordon Colleges ettåriga accelererade mastersprogram är utformat för att hjälpa arbetande studenter att landa jobb som ger ekonomisk förståelse för $ 30.000 och kortare tid som krävs.

"Eleverna klarar sig av vad som är en bra investering", säger han. "De vet att de behöver en avancerad nivå för att få en högre nivå på de flesta företag. Så de arbetar för att få rätt kompetens i minst tid till ett rimligt pris."

7 av de bästa aktierna att köpa för 2018