>> >> Hur man diskuterar åldrande problem med dina barn

Hur man diskuterar åldrande problem med dina barn

Anonim

Dessa tips kan hjälpa seniorer leda samtalet. (Getty Images)

Internet är fullt av rådgivning för vuxna barn som vill diskutera åldrande problem med sina föräldrar. Artiklar presenterar noggrant formulerade sätt att närma sig pensionärer om att sälja sitt hus, lägga ner bilnycklarna eller anmäla sig till långtidsvård.

Även om det här är alla viktiga frågor för barn och deras föräldrar att diskutera, väntar barnen på att ta upp konversationen möjligheten att låta vissa seniorer känna sig blind eller sämre manipulerade i beslut som de inte ville göra.

Det är en situation Stewart Ingram, verkställande direktör för Sagewood, ett äldre samhälle i Phoenix, är alltför bekant med. "Jag har sett många mammor och pappor som inte varit inblandade i beslutet och deras barn är fixerade på att hitta [sina föräldrar] en plats för sin egen sinnesfrid", säger han.

I stället för att låta barn fatta beslut om bostads-, hälsovårds- och fastighetsplaner, kan seniorer finna det bättre för att vara de som leder diskussionen. Här är fem tips för att hjälpa äldre föräldrar att vara proaktiva och börja samtalet med sina barn.

Välj noga vilket barn eller barn som ska närma sig.

Det finns ingen metod som passar alla för att diskutera åldrandefrågor, enligt Keith Fenstad, en certifierad finansiell planerare och ekonomichef med Tanglewood Wealth Management i Houston.

"Varje familjens dynamik är annorlunda, " säger han, "var och en av dessa konversationer kommer att vara annorlunda."

Den första skillnaden kan vara vem som är inblandad i konversationen. Medan vissa föräldrar kan tycka att det är vettigt att sitta ner med hela familjen, kan andra få det lättare att diskutera problem med bara ett eller två barn.

Doris Hall of Byron Center, Michigan, har fem barn och valde att prata med sina två närmaste döttrar om hennes planer. "Jag litar verkligen på dem", säger 77-åringen. "Jag vet att de kommer att ta hand om mig."

Välj samtalsämnen i förväg.

Precis som konversationsdeltagarna kan skilja sig från familj till familj, så kan även ämnena.

I Halls situation gick hon över finanser och hälsovårdsdirektiv med sina döttrar. I slutändan namde hon sina barn på hennes konton och inrättade en Lady Bird-handling som gör det möjligt för dem att enkelt ta över sin egendom och undvika behovet av att gå igenom probat.

Detta tillvägagångssätt kanske inte fungerar för alla seniorer. "Jag har funnit att det finns seniorer som inte vill involvera sina barn", säger Ingram.

I sådana fall kan seniorer vilja närma sig konversationen bredare. Fenstad föreslår att föräldrar som inte är bekväma att dela ekonomiska detaljer med sina barn åtminstone skapar en fil med sina handlingar och delar var de finns.

"Det är bekvämt att veta mamma och pappa har lagt saker ihop, säger Fenstad. "Du behöver inte avslöja information."

Var beredd på eventuella invändningar eller oro.

Att ha en konversation med vuxna barn om åldrande kan också öppna dörren för att de ska uttrycka sina farhågor. Innan du sätter dig ner med barnen, bör seniorer förutse eventuella invändningar och lösningar.

Till exempel, om körning kan vara ett problem kan seniorer kanske överväga om frivilligt att ge upp körning på natten eller på upptagna vägar skulle vara en acceptabel kompromiss. De som vill stanna i sina hem, men har problem med underhåll, kanske vill diskutera alternativ för att anställa hjälp för underhåll eller hushållning.

Hitta en neutral tid och plats för att få diskussionen.

Emotioner kan ibland springa högt under diskussioner om åldrande, och vissa seniorer kan hitta tröst för att få in en tredje part för diskussionen.

"Vissa kunder använder våra kontor till värdfamiljmöten", säger Fenstad.

Han tillägger att vissa familjer tycker det är lättare att skriva ett brev än att ha ett ansikte mot ansikte konversation. Andra kanske föredrar att samtala enskilt med sina barn istället för att ringa ett familje möte. Hall tog den inställningen genom att prata informellt med var och en av hennes döttrar.

Det kan vara svårt att få en produktiv konversation med vuxna barn som är stressade eller sorgliga. Så seniorer kanske vill undvika att diskutera under högt emotionstider, till exempel på högsäsongens höjd eller omedelbart efter en död.

Ha en plan B om dina barn inte är ute efter utmaningen.

Slutligen inser inte att alla vuxna barn är mogna och kapabla att hantera sina föräldrars åldrande.

"Många gånger kan barn förnekas om deras föräldrars fysiska tillstånd, säger Ingram.

Vuxna barn kan också vara oansvariga med informationen som delas med dem eller bekämpa sina föräldrars beslut. "Om din tarm känner att informationen inte kommer att vara till hjälp, säger Fenstad, behåller den informationen.

Men det betyder inte att pensionärer ska gå ensam när de ålder. Föräldrar kan vända sig till en betrodd finansiell rådgivare för hjälp med att utveckla en plan för att hantera sina finanser när de åldras. Under tiden noterar Ingram några äldre levande samhällen, som Sagewood, hälsovårdstjänster och kan vara ett bra alternativ för seniorer som inte vill oroa sig för barn som hjälper till att täcka dessa kostnader.

Medan åldrande inte alltid är ett enkelt ämne att diskutera, uppmuntrar Hall andra seniorer att prata med sina barn. "Jag fick mycket lättnad att veta att det var allt hand om", säger hon om sina samtal med sina döttrar. "Det ger mig sinnesro."