>> >> Så här försvarar du din portfölj med hjälpmedel

Så här försvarar du din portfölj med hjälpmedel

Anonim

Investerare kanske vill hoppa på verktygsvagnen. (Getty Images)

Ökad osäkerhet om vad Brexit betyder för den globala ekonomin har ökat attraktiviteten hos traditionella försvarsbestånd.

Stötvågor är fortfarande reverberating genom finansiella marknader i kölvattnet av Förenade kungarikets oväntade röst att lämna Europeiska unionen. Marknader gillar inte överraskningar, och efterskakningar kommer sannolikt att hålla investerare i kanten under de närmaste veckorna, då de europeiska ledarna slår ut de kommande stegen.

"Brexit har ökat nivån av politisk och ekonomisk osäkerhet i Europa till den punkt som centralbanker över hela världen, inklusive [Federal Reserve], kommer sannolikt att vara mer tillmötesgående och längre än vad de annars skulle ha varit", säger Albert Brenner, direktör för fördelningsstrategi vid People's United Wealth Management i Bridgeport, Connecticut. "Utsikterna för en Fed-räntehöjning har drivits fram till slutet av året eller till 2017. Den här jämnare-lägre-för-än-längre räntemiljön kommer att driva fler avkastningsökande investerare till verktyg och supportverktygsavkastning."

Även före Brexit var sektorn för verktygssektorer en stor dubbelsiffrig vinst i första halvåret 2016.

Utan de 10 indexerna för Standard & Poor's 500-index har användarna chalkat upp den näst största vinsten på 16, 4 procent till och med den 24 juni, den andra bara för den 17, 8 procentiga ökningen inom teletjänster. Det jämförs med en minskning med 0, 3 procent i S & P 500 under den tiden, enligt S & P Global Market Intelligence-data.

Stjärnans prestanda i verktyg under första halvåret handlade allt om försvar, säger Hilary Kramer, New York City-baserad redaktör av GameChangers aktiebrev.

"Face it, " säger Kramer. "Marknaden som helhet ser fortfarande lite rik på inför den globala tillväxten och chockerna utomlands. Om du inte kan gräva djupt för att hitta rätt lager, är verktyg en attraktiv plats att parkera."

Utility aktier packar dubbla stanspotentialen för uppskattning av aktiekursen, tillsammans med en tillförlitlig inkomstinkomstström.

"För närvarande har S & P 500-sektorns utbytesavkastning på 3, 29 procent - den näst högsta efter telecommsektorn, vilket ger 4, 36 procent. Inte överraskande är telekomsektorn den enda sektorn som har överträffat användningsområden år-till- datum ", säger Brenner.

"Jag älskar utbyteslager, och verktyg är en klassisk plats att hitta dem", säger Kramer. "När du tar en rik utdelning till ett bra pris, är det ditt tills du säljer. Du låser i den takten, eventuellt för livet eller mer realistiskt tills det grundläggande landskapet ändras. Köp rätt verktyg när du kan hitta det med rabatt är som att köpa en relativt högkupongobligation. I en värld där obligationer själva betalar extremt låg ränta, kompenserar du det här. "

Verktygen visar redan stora vinster i år, och investerare kan undra om det finns utrymme för mer uppåtvända. Chuck Self, Chief Investment Officer iSectors i Appleton, Wisconsin, säger att verktyg är välplacerade för att överträffa andra sektorer under andra halvåret. Här är varför:

Begränsad valutaexponering. Amerikanska verktyg är ett inhemskt spel och har liten exponering för den stigande amerikanska dollarn, vilket kommer att påverka de flesta multinationella företag negativt, säger Self. Också "verktygsökande utdelningsposter kommer att fortsätta att vara attraktiva jämfört med minskande räntor", säger han.

Behandling av babyboomer. Själva pekar också på större demografiska trender som stöder fortsatt och långsiktigt intresse för inkomstbetalande nyttjebestånd.

"När baby boomers växlar till pension kommer det att bli ökad efterfrågan på utdelningstillväxt, instrument och nytta aktier kommer att uppfylla denna efterfrågan, " säger Self.

Bra för portföljer. "Med tanke på vår positiva syn på verktyg under de närmaste åren kommer investerare att vara utsatta för sektorn i sina portföljer, säger Self. "Även om varje investerare har olika tillväxt-, inkomst- och riskprofiler, kan den genomsnittliga investeraren vara bekväm med en 10 procent till 15 procent position."

För långsiktiga investerare som vill lägga till nyhetsnamn i sin portfölj, är valutahandelsfonden SPDR (ticker: XLU) ett bra ställe att börja skifta en del av din ränteexponering mot utdelningsaktier, säger Kramer.

"Avkastningen är fortfarande cirka 3, 3 procent vilket är mycket bättre än vad du får på finansmarknaden och ETF-formatet innebär att du kan köpa eller sälja vilken dag som helst och de kommer att hålla reda på dina utdelningsdatum för dig, " hon säger.

Kramer pekar också på två enskilda försörjningsbestånd som har avlastat de senaste högorna. För investerare som inte vill köpa på höga nivåer, överväga Public Service Enterprise Group (PEG), säger Kramer.

"Det har kommit ner ungefär 6 procent från sin topp så det finns relativ värde där, och även på dessa nivåer betalar det 3, 7 procent", säger hon.

National Grid (NGG) är en brittisk gasleverantör. "Aktier är uppenbarligen deprimerade för att människor dumpade allt i London. Men Brexit drev avkastningen till 4, 7 procent. Risken är att pundet kommer att ta en bit av den utdelningen innan det kommer till dig, säger Kramer.

"Om du känner dig ambitiös och tror att pundet har bottnat, kommer det här företaget inte att gå, " säger hon. "Det viktiga att komma ihåg är att när du vill ackumulera, gör det när lagren är billiga så att du kan låsa i det aktuella avkastningen på lång sikt."

Självpunkter på iShares US Utilities (IDU) som fordonsägare kan överväga. Fonden äger ett brett utbud av nytta bestånd, inklusive stora, mitten och små cap. Det har det högsta avkastningen på de stora verktygen ETFs på över 4 procent, säger Self.

"Den har också den lägsta portföljomsättningsgraden för de stora värdepappersfonderna på 3 procent. Detta är viktigt eftersom låg omsättningshastighet minskar de kapitalvinster som beskattas aktieägarna, säger han.