>> >> Hur man bestämmer om nedskärning är det rätta valet för dig

Hur man bestämmer om nedskärning är det rätta valet för dig

Anonim

Ett blygsamt hem kräver mindre underhåll och kan minska dina månatliga kostnader. (IStockphoto)

Många flyttar till något större hus vid någon tidpunkt när de går i pension. Nedskärning kan vara av betydelse både ekonomiskt och logistiskt, men det kan inte vara ett fördelaktigt val i varje situation. Det finns många faktorer du bör tänka på för att kunna avgöra om nedskärning är rätt för dig. Här är några av för-och nackdelarna med att flytta till ett mindre hem.

Fördelar:

Du får tillgång till eget kapital i ditt hus. För många människor är en betydande del av deras nettovärde bunden i sitt eget kapital. När du handlar ditt nuvarande hus till en billigare, frigör du pengarna för att investera på andra sätt eller helt enkelt för att få mer pengar att spendera. Men ett mindre hus kanske inte är billigare om du flyttar till ett område med högre fastighetspriser.

Du kan sänka dina månatliga kostnader. Ett mindre hus kommer antagligen att ha lägre räkningar, lägre skatter och kostar mindre att försäkra. Men var medveten om att dessa kostnader kan vara högre i ditt nya land, även för ett mindre hem.

Du kommer att ha mindre att behålla. Ett mindre hus innebär att du har mindre att rengöra. Om ditt nya hus har en mindre gård, kommer det att krävas mindre ansträngningar att behålla. Om du flyttar till en lägenhet, en lägenhet eller ett pensionat där exteriör underhåll ingår i din månadsavgift, kommer du att eliminera det syftet helt och hållet.

Downsizing kommer att tvinga dig att minska dina ägodelar. Du har förmodligen ackumulerat ett stort antal ägodelar under din livstid. Tidying har blivit en populär mani under de senaste åren, men du kanske inte känner något brådskande att kasta dina outnyttjade ägodelar om du inte har några planer på att flytta under överskådlig framtid. Du kommer troligen att finna att det är befriande att bli av med alla de saker du inte längre använder. Du kommer också lämna färre ägodelar för dina arvtagare att sortera och kassera efter att du är borta.

Nackdelar:

Att flytta är dyrt. Kostnaden för att flytta eller avyttra dina ägodelar, fastighetsmäklarens uppdrag och de pengar du spenderar för att fixa och förse ditt nya hem kan lätt uppgå till en betydande del av kostnaden för ditt nuvarande hus.

Ditt hus kanske kräver mycket reparationer och uppgraderingar innan du kan sälja det. Du kan vara helt nöjd med ditt hus årtionde armaturer, och du har lärt dig att leva med några saker som inte fungerar lika bra som de borde längre. Men när det är dags att sätta ditt hus på marknaden kan din realtor föreslå att väggarna måste bli ommålade och att matta behöver bytas ut, och alla reparationer du har släckt i åratal måste nu göras. Allt detta kommer att kosta pengar.

Att flytta är ett krångel. Det tar mycket tid och energi att packa och packa upp. För allt du inte kommer att flytta måste du sälja det, donera det, ta hand om det eller göra arrangemang för dina barn att komma och få vad de vill ha. Du måste också stoppa och starta verktyg och ändra otaliga adresser. Och medan tanken på städning kan tyckas tilltalande, kan du upptäcka att det är svårt att dela med ägodelar som du har en känslomässig koppling till.

Dina månatliga utgifter kan öka. Månadsavgifterna i pensionsgrupper och bostadsrätter är ofta betydande, och de kommer sannolikt att öka över tiden. Hyresgästföreningen eller bostadsavgiften kan överstiga det belopp du ska spara på verktyg. I vissa bostadsrätter måste du betala extra för parkering eller förvaringsutrymme.

Ditt nya hus kan ha egna problem. Om du köper ett hus kan du arva problem som behöver lösas. Innan du köper, försök ta reda på hur gammal luftkonditioneringsapparaten, ugnen och varmvattenberedaren är. Se till att din heminspektör gör en noggrann kontroll på taket.

Dina resekostnader kan öka. Om du flyttar långt ifrån din familj och dina vänner, kommer du att medföra resekostnader när du vill besöka dem.

Om du är gift kan du och din make har mindre utrymme för personligt utrymme. Du och din make brukar nog ha en plats att gå när du vill ha lite tid ifrån varandra. Här går du till din hobby, lyssnar på musik eller läser. I ett mindre hus kan det inte finnas utrymme för var och en av dig att ha ditt eget område, och du kommer att spendera mer tid i närheten.

Du kan vara emotionellt kopplad till ditt hus. Även om du bestämmer att det skulle vara ekonomiskt fördelaktigt för dig att flytta till ett mindre hus, kanske du inte vill gå. Dessutom är du bekant med dina nuvarande grannar och din omgivning, och du måste omorientera dig själv i ditt nya land.

Dave Hughes är grundaren av Retire Fabulously.

10 Pension Hot spots i USA