>> >> Hur man odlar Mindfulness till Curb Spending

Hur man odlar Mindfulness till Curb Spending

Anonim

Tips för att bryta dina dåliga pengarvanor. (IStockPhoto)

En ren skiffer. En nystart. Dessa fraser är populära under våren, när amerikanerna är inriktade på att rensa rot och spindelväv från sina hushåll.

De är också deklarationer som vanligtvis används av konsumenter som vill återfå kontrollen över deras ekonomi. Oavsett om det äntligen gör en plan för att betala av skulden - Amerikanska hushåll har över 42 000 dollar i autolån och kreditkortsskuld kombinerat enligt NerdWallet - att spara upp för en utbetalning i hemmet eller kvittra fler medel för pensionering, är konsumenterna angelägna om att nå ekonomiska mål som erbjuder lite andningsrum i sina budgetar.

  • Innan vi kan ta den djupa andan av ekonomisk frihet måste vi dock begränsa våra personliga utgifter. Även om du inte betraktar dig själv, är det självbehärskande att dra tillbaka på diskretionära inköp för besparingsmål. "Disciplin är huvudnyckeln", säger Leanne Jacobs, holistisk rikedomsk expert och skapare av BeautifulMoney.com. "Det kräver övning och tålamod, men att skapa en vana med disciplin kommer med tiden att göra dig en medveten pengar mästare."
  • Att vara uppmärksam, som det visar sig, är till hjälp för att begränsa impulsutgifterna och inte bara i tjänst av kortsiktiga ekonomiska mål. Det kan hjälpa till att odla den livsstil som krävs för att skapa varaktig förändring och större ekonomisk överflöd.
  • "Mindfulness är det mest effektiva sättet att sakta ner utgifterna och undvika att gå i skuld", säger Jacobs. "När du är tydlig på exakt vad du vill ha på lång sikt, är du mindre sannolikt att låta en impulsiv, kortfristig utgift blitz slå dig självklart."
  • Elisha Lowe, en sjuksköterskekonsult i Pennsylvania instämmer. "Obehagliga utgifter kommer från att inte ha en tydlig vision eller plan för vad du verkligen vill ha." Lowe coachar sjukvårdsföretagare i praktiken av uppmärksam utgifter och föreslår en trekantig strategi som hjälpte till att begränsa sina egna dåliga vanor:
  • Skapa en lista med 10 saker du vill förvärva, uppnå och uppleva under det närmaste decenniet
  • Beräkna en budget för önskade köp och semester i början av varje år
  • Håll den här listan och budgeten framför dig så mycket som möjligt

Denna strategi har nyligen hjälpt Lowe att svara på en väns reseinbjudan till Frankrike. "Det var lätt att avvisa eftersom jag redan vet vad jag vill ha i år, och Frankrike är inte på listan", säger hon.

Medan tydlighet är säkert ett bra steg mot att uppnå dina ekonomiska mål är det inte så bra att ta itu med de anledningar du överskrider i första hand. Ofta är tanklös utgifter resultatet av en större fråga, alltså användningen av "retail therapy" som ett svar på en känslomässig laddad upplevelse, som en uppbrott eller dålig dag på jobbet.

"Ångest, ensamhet och sorg är bara några av de känslor som kan leda till överdriven utgifter", säger Amy Morin, en psykoterapeut och författare till "13 saker som man inte gör starka människor". Morin föreslår att erkännande av de underliggande känslorna kan hjälpa konsumenterna att fatta bättre hantering av beslut, ett påstående som delas av John Mathews, en licensierad psykoterapeut i Chesterfield, Virginia. "Att använda mindfulness för att identifiera och inte dömligt acceptera interna upplevelser kan ta sting ut av de dåliga känslorna, " tillägger Mathews, "och kan bara lösa det kravet att spendera."

Övningen av meditation kan också vara till hjälp för att skapa mindfulness kring pengar. Edward Sturm, en digital producent och innehålls marknadsförare i New York, praxiserar meditation dagligen och krediterar vanan för att hjälpa till att kontrollera sina utgifter. "Om jag har gjort ett dåligt köp tvångsmässigt, tenderar jag att reflektera över det under en meditationssession och den reflektionen tillåter mig att inte göra det nästa gång", säger han. "Från meditation har jag blivit mer sparsam och strategisk i mina handlingar, mindre dominerad av slumpmässiga känslor och mer tvingade av anledning."

Att odla styrkan för att säga "nej" till impulsiva, tanklösa utgifter är vad Michele Patestides, en lärande specialist och akademisk rådgivare vid Beacon College i Leesburg, Florida, tar emot från sin meditationsövning. För att hålla sina ekonomiska mål på rätt spår, lyssnar Patestides på en 20-minuters överflödsmeditation kallad "Feel Joy and Inspiration." Hon säger, "Nu, innan jag gör något icke-kritiskt köp, slutar jag och tar ett uppmärksamt ögonblick att fråga mig själv:" Är detta verkligen ett behov eller ett önskemål? ""

Att skilja mellan behov och önskemål är ännu en metod för att hålla utgifterna under kontroll. Mary Kaarto, en före detta ensam mamma, pensionärredaktör och författare till "Hjälp för avstängt" blev mer uppmärksam på sina inköpsbeslut efter två uppsägningar lämnade henne utan jobb i två år. "Mina uppsägningar lärde min dotter och jag skillnaden mellan behov mot önskningar, " säger Korto, "och det är fantastiskt hur bemyndigat jag kände varje gång jag insåg hur lite vi verkligen behövde gå vidare."

När Karto känner sig viljan att köpa, frågar hon om varan är ett behov eller ett önskemål, och frågar sig då: "Om jag tappade mitt jobb imorgon, skulle jag ångra mig att ha spenderat pengar på detta?" För någon som har uthärdat längre perioder av arbetslöshet är detta en kraftfull påminnelse för att undvika onödiga köp när det är möjligt.

Joy Rains, författare till "Meditation Illuminated: Simple Ways to Manage Your Busy Mind", rekommenderar Kartos "stop and think" -inriktning och påminner konsumenterna om att den ursprungliga impulsen att köpa inte kräver åtgärder. "En tanke på att spendera pengar är inte detsamma som att man faktiskt spenderar pengar, " säger hon. "Det är bara en tanke." Rains antyder att träna dig själv för att pausa efter en impulsiv tanke överkänner ditt sinne och tillåter dig själv tid att önska att blekna. "Skapa en klyfta mellan impuls och konditionerat svar", rekommenderar hon. "Tänk dig att trycka på pausknappen i ditt liv och bara vara utan att göra det."

Att få ett ögonblick att andas i livets utmaningar resulterar ofta i bättre beslutsfattande. Att befria dig från skuldbördan kan vara en lång resa, men mindfulness kan hjälpa dig att flytta snabbare och tillfredsställande till mållinjen och mot den nya starten.

Rättad den 25 mars 2016: En tidigare version av denna berättelse angav felaktigt en källans familjestatus.