>> >> Hur man utför en effektiv arbetssökning

Hur man utför en effektiv arbetssökning

Anonim

Några av de bästa anslutningarna du kan främja kommer ut ur sociala interaktioner. (Getty Images)

Om du sitter behåller ditt skrivbord i timmar i slutet av varje dag som gäller jobbet via LinkedIn, Monster eller Indeed, sluta. Det här är inte det primära sättet att landa ett jobb. Studier visar att över 80 procent av arbetena fylls via nätverk och hänvisningar. Vad säger det till dig? Gå bort från din dator om du vill ha resultat.

Detta är sant om du är en nyutbildad eller erfaren professionell. En 2016 Gallup-undersökning konstaterade att 20 procent av studenterna hittade en praktik eller ett jobb genom en vän och 50 procent hittade sina jobb genom professorer eller campuspersonal.

Problemet med blinda applikationer är att om du inte har en kompetensuppsättning, svämmer din ansökan i ett sökandehav. Det kommer att bli mycket svårt för en arbetsgivare att skilja mellan dig och hundratals andra. Arbetsgivare söker ständigt sätt att begränsa poolen av sökande för ett enda jobb. Det finns enkla sätt att avvisa folk för det första som de märker - ett misstag på ditt CV, mindre arbetserfarenhet än någon annan som ansökt, inte skräddarsy ditt brev till arbetsgivaren och jobbet eller du har inte kommit in genom en anställd remiss. Även om du lägger mycket tid på att göra dina dokument perfekta, finns det ingen garanti att du kommer att bli uppmanad till en intervju eller kontaktad alls.

Spara tid på dina online-sökningar. Det är svårt att veta vilka arbetssökningsresurser som är värda. Nästan ingen har tid att sitta igenom det hela dagligen. Ställ in fria jobbvarningar på flera webbplatser som skickar in e-post till relevanta inlägg med en frekvens du väljer. Du kan göra detta på LinkedIn och HotJobAlerts, bland många andra. HotJobAlerts sammanställer jobb från många webbplatser som Indeed, CareerBuilder och Monster så att du kommer fånga många poster. Var smart om var du bestämmer dig för att ansöka. Om du inte uppfyller nära 100 procent av en utstationering av minsta kvalifikationer, sparar du förmodligen din tid.

Använd personliga anslutningar. Vanligtvis hör folk "nätverk" eller "anslutningar" och omedelbart tror att de måste vara professionellt kopplade på något sätt. Självklart borde du nå ut till professionella kontakter för att få råd och hjälp, men några av de bästa kontakterna du kan främja kommer ut ur sociala interaktioner. Delade intressen är ofta det som länkar människor som vänner. Dessa människor kan vara till stor hjälp, men du måste berätta för dem vad du letar efter och exakt hur de kan hjälpa. Om du till exempel vet att din väns företag söker efter någon med din bakgrund, fråga om de kan skicka ditt CV till mänskliga resurser. Om de är anslutna på LinkedIn med en person du vill träffa, fråga om en introduktion. En viktig sak att komma ihåg är att det finns postar du aldrig kommer att se online och jobb du aldrig kommer att veta om tills du börjar prata med människor och få hänvisningar till HR. Det är vad folk hänvisar till som den dolda arbetsmarknaden.

När du inte har personliga anslutningar som är relevanta för din sökning. Sök din alumni databas eller alumner sociala medier grupper för personer som arbetar i din stad, på ditt önskade företag eller i din bransch. Begränsa inte din sökning till personer som har examen samma år eller i samma grad eller grad av examen. Att dela samma skola är tillräckligt. Nå ut till personer du vill ansluta till och säg inte genast "Kan du skicka mitt CV till din HR-avdelning?" Be om deras råd:

"Kära Joe,

Jag hittade dig i Notre Dame alumni databasen. Jag är 2007 examen och ville fråga om du kanske har 15 minuter för ett telefonsamtal. Jag har jobbat med IT-projektledning sedan examen men jag tittar på andra alternativ. Jag skulle vilja höra om din karriärväg och din erfarenhet hos IBM. Vänligen meddela mig om du har tid för ett kort samtal under de närmaste veckorna.

Tack för din tid,

Ashley"

Om du inte har alumnianslutningar eller har du redan kontaktat dem alla, sök på företagswebbplatser och LinkedIn för logiska kontakter för att adressera ditt brev till och kanske till och med nå ut för att begära en kort konversation (om du gör det Detta, riktar sig inte mot HR-personal, eftersom de vanligen inte tillåts eller helt enkelt inte svarar). Du kan bredda ditt nätverk genom att nå ut till riktade personer i grupper du tillhör på LinkedIn och be dem att inte bara ansluta på plattformen utan att ha en riktig konversation.

Använd en högkvalitativ resume och ett brevbrev. Även när anslutningarna tränger, skjuter ditt resumé och brevet ett glödande ljus på dig, så du måste vara ren, koncis och göra dem kollisionsbeständiga. Bygg ett solidt CV med en kort karriär sammanfattning och kulor som speglar specifika saker du har gjort, plus effekten eller slutmålet för ditt arbete. Därifrån kommer tweaks vara minimal. Se till att du använder nyckelord och fraser i din profil från inlägget som det gäller för din bakgrund.

Att göra jobbsökningen från passiv till aktiv kan göra skillnaden och få dig intervjuar snabbare.

Bästa affärsjobb

# 1

Rang

Statistiker

namn

# 2

Rang

Matematiker

namn

# 3

Rang

Finansiell rådgivare

namn

# 4

Rang

Aktuarie

namn

# 5

Rang

Operations Research Analyst

namn

# 6

Rang

Revisor

namn

# 7

Rang

Medicinsk och hälsovårdsmanager

namn

# 8

Rang

Ekonomichef

namn

# 9

Rang

Business Operations Manager

namn

# 10

Rang

Management Analyst

namn

# 1

Statistiker

# 2

Matematiker

# 3

Finansiell rådgivare

# 4

Aktuarie

# 5

Operations Research Analyst

# 6

Revisor

# 7

Medicinsk och hälsovårdsmanager

# 8

Ekonomichef

# 9

Business Operations Manager

# 10

Management Analyst

Rang

namn