>> >> Hur man bekämpar känslomässigt överskridande

Hur man bekämpar känslomässigt överskridande

Anonim

Stress är en vanlig utlösare för emotionella utgifter. (Getty Images)

"Retail therapy" är aeuphemism för en gemensam coping mechanism - spendera pengar som ett sätt att lindra starka känslor, vare sig negativa (sorg, stress, ångest) eller positiv (glädje, spänning). Enligt en ny NerdWallet-undersökning säger 49 procent av amerikanerna att de har spenderat mer än vad de rimligen har råd med på grund av sådana känslor som stress, spänning eller sorg.

Jag är inte rädd för att erkänna att jag är bland de 49 procent av amerikanerna - och bland de 67 procent av millennierna - som polar till emotionell överutnyttjande.

Vårt rationella sinne vet att helt enkelt att spendera pengar kommer inte att bota vad som skett oss. Men känslor och anledningar är inte kända för att gå hand i hand. Så här är en titt på de känslor som oftast orsakar amerikaner att överskrida och några tips för att hålla våra budgetar i kontroll, oavsett vårt emotionella tillstånd.

Känslor som sannolikt kommer att leda till överskott:

Påfrestning. Bland de som säger att de har överskridit sig ur känslor, säger 29 procent att stress var den vanligaste utlösaren. Det här är troligare för kvinnor (35 procent) än för män (24 procent) och mer sannolikt för dem som gör mindre än 50 000 dollar (34 procent) än för dem som gör 100 000 dollar eller mer (24 procent). Bland människors anledningar att överskrida stressen: Att tänka på att en viss sak kommer att göra dem lyckligare, en tro på att ett köp åtminstone kommer att förhindra extra stress eller hoppet att en semester eller dyr fritidsaktivitet kommer att ge en flykt från stress.

Spänning. Av de som erkänner känslomässig överskridande, säger 22 procent att de sannolikt kommer att överskrida på grund av spänning. Det här är trure för män (26 procent) än för kvinnor (18 procent). Människor kan överskridas eftersom de vill fira, eller deras spänning kan bero på att man förutse köpet själv, till exempel att köpa en nyutgivet produkt.

Sorg. Ungefär en av åtta amerikaner som känner sig överdriven säger att de mest sannolikt gör det när de är ledsna. De kanske tror att att köpa något eller ha något nytt kommer att göra dem lyckligare, till och med tillfälligt.

Hur man stannar på budgeten samtidigt som man har känslor:

Som en som har överskridit sig av känslor och ångrade det, vet jag hur utmanande det kan vara att hålla dina utgifter i kontroll när de är stressade, upphetsade eller ledsna. Här är fem sätt som jag har funnit för att hålla mig från att bryta min budget när jag känner alla känslor.

Gör utrymme för impulsivitet. Om det inte finns någon flexibilitet i din budget för impulsköp, ställer du dig inför misslyckande. Jag håller en buffert i min budget för oväntade nonnecessities. Dessa är inte akutköp, men de känns som det då, så det är viktigt att förbereda sig i enlighet därmed.

Starta en 30-dagars lista. 30-dagarslistan är mitt favorit sätt att bekämpa impulsutgifter. Så här fungerar det: När jag vill köpa något som jag inte nödvändigtvis behöver, lägger jag till det på en lista eller Pinterest Board. Efter 30 dagar, om jag fortfarande vill ha objektet och få pengarna att betala för det, får jag det. Om inte, tar jag bort den från min lista och jag är tacksam att jag inte behöver ta itu med köparens ånger.

Säga upp. Av anmälan från försäljningsemail kan vara ett uppenbart tips, men det är definitivt viktigt. Det sista jag behöver när jag kämpar för att överdriva är kupongkoder som levereras direkt till min inkorg. Försäljningen kommer att komma runt igen när jag behöver något, så jag avregistrerar under tiden.

Hitta billiga eller fria alternativ. För mig innebär det att du checkar ut böcker från biblioteket istället för att köpa dem nya eller väljer att hoppa över drycker på en restaurang och plocka upp något rimligt prissatt från affären på vägen hem. Leta efter möjligheter att hyra eller låna istället för att köpa saker du inte behöver, och hitta djupa rabatter på saker du inte kan hyra eller låna. Kom ihåg, ta inte pengar du sparar och bara spendera det på annat håll. Målet är att undvika överskott, för att inte ändra vad du överskrider.

Känn returpolitiken. Om allt annat misslyckas, och ibland gör jag det, jag ser till att jag handlar i butiker med bra returpolitik. Jag håller även alla taggar och förpackningar om jag bestämmer att jag inte vill ha eller inte har råd med det föremål jag köpte under genomgått detaljhandelsterapi.

Om du känner att din överskridande är tvångsmässig eller beroendeframkallande, kanske du vill söka professionell hjälp. Leta upp din lokala Debitors anonym grupp eller sök efter terapi på egen hand. Om din överskridande orsakas av något djupare än känslomässiga lustar, kommer tips och tricks inte att räcka för att hjälpa dig att bekämpa det.

Känslor är inte dåliga, och du behöver inte frukta dem för din budgets skull. Använd strategierna ovan för att hålla dig på ett bra ekonomiskt spår, oavsett hur du känner dig. Och acceptera att ibland kan dina känslor bli bättre för dig. Att få kontroll över din ekonomi är en livslång process, och du får göra misstag längs vägen.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt