>> >> Hur man väljer en smartphone

Hur man väljer en smartphone

Anonim

Att jämföra de otaliga funktionerna hos smartphones och dechiffrera anrops- och dataplaner är allvarlig verksamhet. Gör ett misstag, och det kan kosta dig mycket pengar i flera år. Så här gör du smarta val:

[För mer tips och råd, få din kopia av 50 Smart Money Moves idag.]

Ta tag i den Android. Apples iPhone etablerade smarttelefonkategorin, men det är inte längre ledaren. I USA står iPhone för cirka 29 procent av smartphones, medan telefoner baserat på Googles Android-programvara nu står för 52 procent av marknaden, enligt NPD Group, och med goda skäl. De nyare Android-modellerna slog iPhone till snabbare 4G-service och erbjuder fler valmöjligheter till telefonmakare, funktioner och bärare, samt tusentals gratisappar.

Leta efter mindre bärare. Verizon, AT & T och Sprint Nextel är de största amerikanska transportörerna, men mindre kända cellföretag erbjuder jämförbar service för mycket mindre pengar. Regionalt operatör MetroPCS erbjuder till exempel obegränsat allt (röst, text och data) för bara $ 60 per månad, inget kontrakt krävs. Du måste betala fullt pris för en bra smartphone, till exempel $ 300 för Samsung Craft 4G LTE-modellen, men din totala årliga kostnad skulle vara $ 1 020, jämfört med $ 1 680 för AT & T om du köpte en liknande prissat smartphone.

[Se 10 sätt att börja tjäna extra pengar nu.]

Forgo 4G. Även om 4G är snabbare är landsomfattande täckning fortfarande fläckig, så en billigare 3G-telefon och -service kan vara en bättre satsning. Boost Mobile, ett dotterbolag till Sprint, har en $ 50 obegränsat 3G-plan, men valet av telefoner är begränsat. Fortfarande är en respektabel Samsung Prevail Android-telefon till exempel $ 180, vilket innebär att totalårskostnaden för första året uppgår till bara 780 dollar, eller ungefär hälften vad de högsta transportörerna tar ut. Med andra ord, spara pengar i år, och du har råd att uppgradera till den senaste, bästa smartphone nästa år.

Hoppa över extrafunktionerna. Varning! Även obegränsade planer kan ha extra avgifter, till exempel en kostnadsavgift på $ 4 för att hitta en förlorad telefon eller $ 10 per månad mer för att använda en smartphone som trådlöst modem för en bärbar dator ("tethering"). Undvik dessa extrakostnader genom att använda en gratis telefonspårningsapp, till exempel Lookout, och undvik tethering avgifter genom att ladda ner filer till telefonen när det behövs och sedan kopiera dem till din bärbara dator med en USB-kabel.

@USNewsMoney