>> >> Hur man väljer den rättvisa hjärtans daggåva

Hur man väljer den rättvisa hjärtans daggåva

Anonim

Du bör personifiera din Alla hjärtans daggåva och hålla dig med säkra val. (IStockPhoto)

När Anna Post sände hennes nuförlovade i tre månader gav hon honom en fransk press och en "trevlig väska med kaffe" på Alla hjärtans dag.

Han lagde en ljuskålsmiddag till henne vid sin lägenhet, gav henne blommor och köpte en smält chokladkaka för två på sitt favoritbageri.

"Det var choklad och dekadent", säger Post. Av den gåva hon valde, tillägger hon, "Det säger inte" den här flickan är besatt av mig. "" Hon visste att förhållandet hade "allvarlig potential", eftersom de två hade arbetat i två år, men paret hade bara har varit i tre månader.

Den åldrigaste frågan om hur mycket kärlek man ska visa och när man ska visa det hänger fortfarande vissa människor som kärleksdagen - Alla hjärtans dag - närmar sig. Vad ska man ge till vem? Anger gåvan mer än vad jag menar att säga? Och en relaterad fråga, hur mycket spenderar jag till att säga "Jag älskar dig" eller andra liknande men mindre intensiva känslor?

Post, en författare och talesman för Emily Post Institute, en etikettorganisation, sammanfattar hennes svar på quandaryen så här: "Gåvan ger alltid upp till givaren." Hon utarbetar: "Det finns generell etikett när du ger en gåva ", säger Post, storebarnsdotter till Emily Post, en amerikansk författare känd för att skriva på etiketten. "Du vill personifiera det lite. Du vill ge dem något de gillar. "

Så när det gäller Valentinsdag, hur länge och hur väl du känner en person - för att inte tala om vad du försöker uttrycka - kan du bestämma vad du ska ge och hur mycket du ska spendera. Men dollar säger inte alltid hela historien, säger Post. "Det behöver inte innebära att man spenderar pengar. Du kan säga, "Du är speciell för mig och jag vill visa den", säger hon. "Det kan också göras med kreativitet och din tid."

Även om Post och andra som pratade om presentgivande på Alla hjärtans dag var ovilliga att säga hur mycket de skulle spendera på Valentinsdagens gåvor noterade de att länkets livslängd och din budget kommer att diktera hur mycket att dela med i kärlekens namn.

"Det är baserat på ditt förhållande till personen", säger Post. "Ju längre du har varit tillsammans desto mer kan du spendera på detta." Men Post är inte en troende i extravagans när det gäller Valentinsdag, hur som helst. Hon föreslår att man spenderar från $ 10 till $ 30 som en riktlinje, till exempel för ett kort, en flaska vin, blommor, choklad eller någon kombination av dessa objekt. "Du kan skala dessa gåvor för att säga mer, " säger Post.

Självklart finns det tider när du vill splurge, och det är helt upp till individen som när och varför.

Vad visar data? Enligt Emily Post Institute Valentines Day-undersökning är Alla hjärtans dag inte för alla. Faktum är att mindre än hälften av dem som deltog i undersökningen som gjordes av Survey Monkey sa att det var "väldigt viktigt" eller "något viktigt" att göra "något speciellt" på Alla hjärtans dag. Av de svarande sade endast 12 procent att tillfälle var "väldigt viktigt", medan 28 procent sa att det var "något viktigt." Resten? Tjugofyra procent var neutrala, 15 procent sa att det var "något obetydligt" och 21 procent sa att det var "väldigt oviktigt". Mer än 500 personer svarade på undersökningen.

Postens råd är att visa att du är "smart" och du förstår den andra personen, utan att trycka på relationen. Du måste mäta hur personlig presenten kan vara. "Något kan vara personligt utan att vara olämpligt eller överskridande", säger Post. "Säkert kan vara ett riktigt bra sätt att gå." Det kan också vara bra för din plånbok.

Baserat på Postundersökningen är choklad eller annan typ av godis i den kategorin eftersom 36 procent skulle vilja få det och 37 procent som de troligtvis skulle ge det. Du kan skala storleken på rutan för att passa ditt förhållande och din budget.

En annan undersökning från creditdonkey.com fann att män brukar bruka mer än kvinnor i genomsnitt för Alla hjärtans dag. Män indikerade att de planerade att spendera i genomsnitt 86, 92 dollar medan kvinnor sa att de förväntade sig att spendera 56, 27 dollar. Dessutom sa 38 procent av männen att de hade för avsikt att spendera 100 dollar eller mer, medan endast 17 procent av kvinnorna var avsedda att spendera så mycket. "Alla hjärtans dag är mer anpassad till kvinnor på något sätt", säger Jasmine Williams, en forskningsanalytiker på creditdonkey.com.

Dessutom kommer färre amerikaner att fira detta år på 54 procent jämfört med 60 procent 2013, enligt National Retail Federation 2014 års valentins dagbesparande undersökning av Prosper Insights och Analytics. Den genomsnittliga personen, säger NRF, avser att spendera 133, 91 dollar på godis, kort, gåvor, middag och mer, upp något från 130, 97 USD i fjol. Totalkostnaden beräknas nå 17, 3 miljarder dollar. Denna undersökning visar att nästan hälften - 48, 7 procent - kommer att köpa godis, 37, 3 procent kommer att ge blommor och hälften kommer att skicka hälsningskort. Nitton procent kommer att ge smycken till sina betydande andra, för totalt 3, 9 miljarder kronor glittrande objekt.

Här är några fler tips om hur du ger rätt gåva på en budget:

Personifiera gåvan. Sätt tanken på gåvan, säger Julie Kenney, grundare av thegiftingexperts.com. "Medan det beror på din egen budget och livsförhållanden kan hur du presenterar din gåva på Alla hjärtans dag betyda mest." Tänk på att du har gjort M & Ms med ditt älskade namn på dem. Leta efter kuponger från platser som groupon.com som låter dig spendera $ 15 istället för $ 30. Gör någonting själv med hjälp av vad du än har, som stickning, sömnad, ritning eller målning.

Bo med säkra val. Köp något neutralt och håll dig till $ 10 till $ 30 om du är osäker på att du investerar mer än vad som är lämpligt. Choklad eller andra typer av godis är vinnare medan intima kläder är endast för varaktiga relationer där du kan ta en risk och vet att du är säker.

Ta reda på personens preferenser. "Den nya kärleken är den svårastaste", säger Kenney. "Det är inte hur mycket jag spenderar? Mätare där du är i relationen. "Ibland är ett kort tillräckligt för att ge. "Kort är så uppskattade eftersom så mycket äger rum online idag." Om du vill spendera mer, leta efter rabattbiljetter på webbplatser som goldstar.com.

Post köpte en fransk press och kaffe för att hon visste att hennes nuförlovade tyckte om det, men hon blev inte alltför personlig när förhållandet var vid tre månaderna. Hon förväntar sig att gifta sig i augusti.