>> >> Hur man bygger äkta förtroende för jobbintervjuer

Hur man bygger äkta förtroende för jobbintervjuer

Anonim

Innan intervjun, kom upp med en handfull fantastiska historier som kan användas för att visa ett antal olika talanger. (Hero Images / Getty Images)

De flesta jobbjägare vet att förtroendet är en viktig del av att få ett bra intryck i en intervju. Ta en titt på nätet och du hittar alla typer av artiklar som erbjuder tips som hjälper till att öka ditt självförtroende: Recitera en kraftfull mantra! Kom ihåg tidigare framgångar! Visualisera resultatet du vill ha!

Du hittar också artiklar som hjälper dig att göra falska förtroende. Det kan trots allt vara svårt att komma med. Varför stör om du kan göra dig själv trygg med en liten ögonkontakt, rätt kostym och lite vokalmodulering?

Det är självklart mycket effektivare att gå in i intervjun med sant, autentiskt förtroende snarare än att förlita sig på trick som skapar en illusion av självförtroende. Men hur kommer du dit? Svaret är lättare än du kanske tror.

Förberedelse.

Ingenting är mer självförtroende än genomtänkt och grundlig förberedelse.

Ångest, nervositet och självtvivel kommer från att inte veta vad man kan förvänta sig och känna som att man på något sätt kan röra upp det. Men med förberedelser kan dessa rädslor läggas för att vila. Din sanna karaktär kan lysa. Du kan visa äkta förtroende för dig själv för att du har gjort grunden. Du vinkar inte bara med det.

När du förstår denna grundläggande sanning blir frågan då: "Så, hur förbereder jag mig?" Här är fem specifika saker du borde göra.

1. Utbilda dig själv på intervjupraxis hos företaget.

Internet har gjort det omöjligt för någon organisation att hålla sin intervjupraxis helt privat. Webbplatser som Glassdoor.com tillåter användare att dela sina erfarenheter i detalj, vilket ger dig en betydande fördel. Gräva lite och du kan hitta specifika frågor tidigare intervjuare har blivit ombedda. Du kan lära dig mer om vad du kan förvänta dig när det gäller format och timing. Det finns ingen garanti för att du får exakt samma erfarenhet, men det är fortfarande värt en liten undersökning.

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

  • Hur man skriver en omslagstavla
  • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
  • Hur man anslår en arbetsintervju
  • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
  • Jobbintervju misstag att undvika
  • Hur man förhandlar din lön och framgång
  • Hur man ber om ett frånvaro
  • Vad du ska ha på jobbet
  • Hur man ringer in i sjuk
  • Hur slutar du ditt jobb

2. Utbilda dig själv om olika typer av intervjuer.

Det finns ett brett utbud av intervjuformat, var och en med sin egen uppsättning fördelar och nackdelar. Medan du inte har något att säga i vilken typ av intervju du får kan du förbereda dig för alla - oavsett om det är en panelintervju, gruppintervju, beteendeintervju, en-mot-en, videokonferens eller något annat.

Baserat på format kan du behöva byta upp ditt tillvägagångssätt. Ta dig tid att lära dig om de vanliga misstag som människor gör i varje. På det sättet kan du vara säker på att undvika dem om och när du befinner dig i den speciella situationen.

3. Öva ditt inledande uttalande.

Nästan varje intervju börjar med en grundläggande förfrågan: "Berätta om dig själv." Ditt svar på den här första frågan kommer att ställa in tonen för hela konversationen. Lämna det inte till chans! Definiera exakt vad du vill säga, bygga ett väl genomtänkt svar och öva sedan det tills det är andra naturen.

För att vara tydlig, öva det högt, helst med en annan människa. Om du bara kan träna med din hund är det bättre än ingenting. Men en riktig person kommer att kunna ge dig värdefull feedback. Oavsett vad du gör, öva inte uteslutande i ditt eget huvud. Det är något viktigt som händer när du tar tankar och förverkar dem till hörbara meningar. Saker som låter bra i din inre monolog ändras helt när det talas. Du bör inte höra något som kommer ur din mun för första gången under den aktuella intervjun.

4. Öva att berätta om dina prestationshistorier.

Intervjuare älskar att höra specifika exempel på hur du har använt dina färdigheter för att positivt påverka organisationer tidigare. Det här är prestationshistorier, och din intervju ska vara full av dem! Även om du inte är direkt uppmanad att dela en historia kan det hjälpa dig att ge en enorm kant över andra som bara ger generiska svar. I stället för att tala i hypotetiker delar du konkreta bevis på dina förmågor.

Självklart kan du bara göra detta effektivt när du har några berättelser upp i tankarna. Du vill inte gräva runt och försöka tänka på en på plats. Utan något prep-arbete, kan du glömma viktiga detaljer eller hitta dig själv på att gå på uninformativa tangenter.

Istället, kom upp med en handfull fantastiska historier som kan användas för att visa ett antal olika talanger. Öva att berätta för dem på ett sätt som är kortfattat och fortfarande beskrivande. Därefter kan du under intervjun väga in i en historia som är anpassad till ämnet till hands.

5. Öva svar på knepiga frågor.

Med en liten internetgravning hittar du en massa vanliga svåra intervjufrågor - saker som "berätta om en tid då du misslyckades" och "vad är din största svaghet?" Dessa frågor borde inte komma som en överraskning och de behöver inte kasta bort ditt spel. Öva att svara dem tydligt och kortfattat, på ett sätt som visar självmedvetenhet.

Utan att tänka på dessa saker i förväg, är det lätt att komma undan som oäkta som du försöker "snurra" ditt svar i en positiv riktning. Å andra sidan är det också lätt att oavsiktligt gå in i farozonen genom att dela för mycket.

Sanningen är att du borde svara på sådana frågor ärligt och förklara hur du har använt negativa erfarenheter för att stimulera tillväxten. Denna typ av svar visar att du är både mogen och kan personligt reflektera. Men för att hitta rätt ton måste du ge det lite tanke före tiden. Människor som kämpar med dessa frågor är helt enkelt inte förberedda för dem.

Kom ihåg att förtroendet inte är ett mystiskt karaktärsdrag som vissa människor har och andra inte. Det är en naturlig biprodukt för beredning. När du gör din del i förväg kommer det att dyka upp.

Bästa sociala tjänsterjobb

# 1

Rang

Advokat

namn

# 2

Rang

Skolpsykolog

namn

# 3

Rang

Patrol Officer

namn

# 4

Rang

Äktenskaps- och familjeterapeut

namn

# 5

Rang

Klinisk socialarbetare

namn

# 6

Rang

Barn och familj socialarbetare

namn

# 7

Rang

Paralegal

namn

# 8

Rang

Mental Health Counselor

namn

# 9

Rang

Politisk forskare

namn

# 10

Rang

Substansmissbruk och beteendestörning Rådgivare

namn

# 1

Advokat

# 2

Skolpsykolog

# 3

Patrol Officer

# 4

Äktenskaps- och familjeterapeut

# 5

Klinisk socialarbetare

# 6

Barn och familj socialarbetare

# 7

Paralegal

# 8

Mental Health Counselor

# 9

Politisk forskare

# 10

Substansmissbruk och beteendestörning Rådgivare

Rang

namn