>> >> Så här märker du ditt LinkedIn Cover-foto

Så här märker du ditt LinkedIn Cover-foto

Anonim

Välj ett foto som visar dina intressen utanför kontoret. (IStockPhoto)

Du kanske inte inser att du har möjlighet att lägga till ett stort bakgrundsbild längst upp i din LinkedIn-profil. Det ser ut bakom din profilbild och är som en banner för ditt personliga varumärke.

När någon landar på din LinkedIn-profil, antingen en vän, rekryterare eller anställningschef, vill du att dom ska komma ihåg dig. Medan de flesta tittare fokuserar på huvudbilden och rubriken är ditt omslag ett sätt att märka dig själv. Det finns fortfarande mer arbete att göra på din LinkedIn-profil för att skilja dig från varandra. Använd dessa idéer för att hjälpa dig att skapa ett märkesvarigt och minnesvärt omslagsfoto.

Du på jobbet. Älskar du ditt arbetsutrymme eller utsikten från ditt kontorsfönster? Snap ett foto och använd det för ditt lock.

Funktion din bransch eller yrke. Använd ett foto som representerar ditt fält. Om du till exempel är i informationsteknologi kan du använda ett teknikrelaterat foto som en dator. En grafisk formgivare kan använda ett foto av färgstarka pennor för att representera konceptet.

Var en shutterbug. Du kan ha tagit ett foto av ett naturskönt läge, inzoomat på blommor eller snappad gammal arkitektur. Om du älskar att ta bilder, har du möjlighet att fånga ögonblicket.

Din favorit offert. Finns det ett citat som fungerar som din professionella kompass? Låt alla få veta. Du kan antingen sätta in citatet över ett foto eller mot en vanlig bakgrund. Var bara säker på att du krediterar citatens författare.

Gå abstrakt. Ibland kan även en abstrakt bild vara minnesvärd. En trappa, moln, bubblor eller vattenfall kan vara vägen att gå.

Använd nyckelord. Du har en uppsättning viktiga färdigheter och attribut som du vill se till att folk märker. Du kan skapa ett ordsky som innehåller dessa nyckelord för att förstärka ditt meddelande.

Din anspråk på berömmelse. Du kan ha vunnit anställd i månaden eller något annat företag eller skolmedlemskap. Använd fotoet av dig med priset som ditt omslagsfoto.

Dina intressen. Har du besökt någonstans ovanligt? Du kan använda ett foto från en av dina utflykter som din omslag. Eller kanske du är en ivrig cyklist, foodie eller utländsk filmbuff. Ladda upp ett foto som representerar din favoritaktivitet, antingen med eller utan att du visas på bilden.

En collage. Kanske har du för många intressen eller professionella prestationer att presentera i ett enda foto. Skapa ett fotokollage med flera viktiga bilder.

Använd rätt bildstorlek. LinkedIn rekommenderar att du använder ett foto med någonstans mellan 1000-by-425 pixlar och 4000-by-4000 pixlar. Andra resurser rekommenderar att du använder en horisontell bild som är 1400-by-425 pixlar. Om du inte förstår vad en pixel är, representerar den i enkla ord det bildens dimensioner. För att säkerställa att bilden du laddar upp ser skarp ut, storlek ditt foto till exakta dimensioner. Du behöver ingen bildredigeringsprogram. Du kan använda Microsoft Paint, eller det finns gratis online-bildredigerare tillgängliga som Canva.com eller PicMonkey.com som låter dig ställa in måtten på bilden du vill skapa eller redigera.

Källor för foton. Så frestande som det kan vara att söka på internet för foton, bör du undvika att göra detta. De flesta bilder och bilder är skyddade av upphovsrätt, vilket innebär att du inte ska använda dem utan att få tillstånd och ge kredit. Om du söker online, se till att du letar efter bilder med Creative Commons licenser (CC0), vilket innebär att bilderna är fria att använda för något lagligt ändamål. Pixabay.com och Pexel.com är två sökbara webbplatser med foton och bilder som alla kan använda. Du kan söka på dessa webbplatser med nyckelord eller välja en kategori som sträcker sig från djur att resa och allt däremellan. Ha kul att utforska dessa platser och leta efter en bild som tar tag i din uppmärksamhet.