>> >> Hur Big Time Savers lägger pengar bort

Hur Big Time Savers lägger pengar bort

Anonim

(IStockPhoto)

Om du sparar fler pengar in2013 är ett av dina stora mål, är du inte ensam: I slutet av årens undersökningar listar de flesta amerikaner som en av deras toppambitioner för det nya året. Men många vet inte hur man ska komma igång.

Att spara mer, trots allt, tenderar att vara ett stort, allmänt mål och experter föreslår att vi har större lycka att uppfylla våra mål om vi bryter ner dem i mindre, mer hanterbara steg. Att ta lunch till jobbet kan till exempel vara ett steg mot att minska veckovisa matbudgetar. På samma sätt är det mer specifikt hur du planerar att spara mer, oavsett om det är att tjäna mer pengar eller minska vissa kostnader, det kan också göra det enklare att ta de små stegen.

Framgångsrika sparare nämner ofta dessa fem strategier när de blir frågan hur de lyckas lägga så mycket pengar iväg:

[Se: 50 Smart Money Moves.]

1. De började långsamt. Att övervinna den initiala trögheten som förhindrar att många av oss sparar är ofta det svåraste steget. Det är därför som börjar med att spara bara en liten mängd kan få dig på vägen mot större besparingar. Nicole Mladic, en 30-något kommunikationsdirektör i Chicago, kunde inte ha råd att lägga bort en stor bit av hennes lön när hon var i mitten av 20-talet, så hon började spara 2 procent. Några månader senare höjde hon det till 3 procent, gick sedan till 4 procent och slutligen nått sitt mål om 10 procent. Idag är hennes nettovärde över 90 000 dollar.

2. De läser om finansiella och ekonomiska nyheter. En undersökning av HSBC Direct fann att personer som de kallar "aktiva sparare", som utgör ungefär 1 av 5 amerikaner, tenderar att vara uppmärksamma på finansiella nyheter. Det kan hjälpa dem att upprätthålla en allmän medvetenhet och sparsamhet om pengar, och också lära dem om grundläggande principer, till exempel vikten av att inte försöka tida marknaden och hitta konton som inte tar ut höga avgifter.

3. De sparar regelbundet, ofta genom automatiserade system. Onlinebank gör denna teknik enkel: Anmäl dig för månatliga överföringar till ett mäklar- eller sparkonto. Du kan också överföra pengar direkt från din lönecheck så att du aldrig ens ser pengarna, vilket innebär att du inte kommer att sakna den. Incheckning med din personalavdelning - du kan eventuellt skapa ett automatiskt sparkonto genom din lönecheck förutom din automatiska pensionssparande.

4. De tycker att det är roligt att spara. Det här tråget kan låta kontraintuitivt: Hur kan någon njuta av att spara pengar, eftersom det i huvudsak förhindrar nöjen av ett köp idag? Men vissa människor - särskilt framgångsrika sparare - känner sig naturligtvis mer nöjda medan de sätter ut pengar i stället för att spendera det, eftersom de vet att de bygger ekonomisk säkerhet, och de kan spendera det en dag i framtiden. Om du inte självklart känner för att spara, kan du lära dig själv genom att fokusera på hur mycket ekonomisk säkerhet som betyder för dig varje gång du lägger till dina sparkonto.

5. De började först spara som barn. HSBC-undersökningen visade att de flesta aktiva sparare har sparat pengar eftersom de var små och de lärde sig värdet av att spara från sina föräldrar. Medan vuxna idag som inte fick dessa lektioner inte kan ändra sitt förflutna, kan de hjälpa till att vidarebefordra bättre lektioner till sina egna barn genom att tala om ekonomi och familjebudgetning ofta. Att göra det skulle sätta dem i minoriteten: En Charles Schwab-undersökning fann att endast 1 av 5 föräldrar talar ofta med sina tonåringar om familjebudgettering och utgiftsbeslut, och drygt hälften av föräldrarna lär sina tonåringar hur man sparar regelbundet.

Ett trick som kombinerar dessa strategier är att uppmuntra utarbetade familjediskussioner om vad du ska göra med alla pengar du sparar. Till exempel, om ditt besparingsmål är att ta en familjesemester till Belize, kan barn rita bilder av regnskogen, föräldrarna kan krossa några siffror, och snart ska du snorkla i korallrev.

Vilka sparstrategier fungerar för dig?