>> >> Hur man satsar på den amerikanska konsumenten

Hur man satsar på den amerikanska konsumenten

Anonim

En ny studie tyder på att kvinnor belastas mer än män för jämförbara produkter. (IStockPhoto)

En av de ljusare punkterna i den amerikanska ekonomin är konsumenten, som gör det ganska bra överlag.

Den amerikanska arbetstillväxten ökar, arbetslösa fordringar är nere och bensinpriserna är betydligt lägre än förra året. Människor känner också lite mer chipper, eftersom University of Michigans slutliga sentimentindex för februari föreslog konsumentförtroende i slutet av förra månaden var relativt stark trots börs turbulens i januari.

Även om detaljhandelsförsäljningen sjönk till en säsongrensad 0, 1 procent i februari beror en stor del av det på att gaspriserna är lägre. Kärnförsäljningsrapporten, som avlägsnar volatila priser från bränsle, bilar, byggmaterial och livsmedelsbutiker för att jämna utläsningar, var oförändrad i februari.

Lägre gaspriser lägger så mycket som $ 700 mer per år i händerna på konsumenterna, säger Seattle-baserade Patty Edwards, VD för investeringar i US Bank Wealth Management.

"Människor har fått löneökningar, och konsumenten har känt sig bättre, " säger hon.

Pat O'Hare, chef marknadsanalytiker på Briefing.com, ett Chicago-baserat forskningsföretag, säger att konsumenternas utgifter inte har varit "överdrivet" starka, mot bakgrund av en avmattning i tillverkningen "håller konsumenten sig ganska bra ."

Jobbtillväxten övergår till högre vinst, vilket innebär mer konsumtionsutgifter, säger han. Vidare gör uthålliga låga räntor det mer attraktivt att finansiera stora inköp som bilar och bostäder.

Vissa marknadsanalytiker är förvånade över att konsumenterna inte har spenderat ännu mer pengar på grund av de låga bensinpriserna. Billig bränsle ger lite stöd för konsumtionsutgifter, säger O'Hare.

Konsumenterna kan ha hållit på att spendera eftersom förväntningarna var att de låga gaspriserna inte varade, men den inställningen kan förändras, säger Edwards. Baserat på konsumenternas utgiftsmönster, gynnar vissa företag mer än andra, så investerare som vill rida på konsumentvågorna handlar mer om att göra lite läxa.

Var selektiv. Upphämtningen i utgifterna drivs inte av den övre medelklassen den här tiden, eftersom de påverkas mer av hur deras investeringar är faring.

"Det vi ser är att utgifterna kommer från den budgetmedvetna konsumenten. Det verkar vara att hjälpa den lägre konsumenten. Om du tittar på resultatrapporterna ser du det, säger Edwards. "Den budgetmedvetna konsumtionen är på grund av både jobb och gas."

Det har inte helt gynnat företag som Wal-Mart Stores (ticker: WMT), som drabbas av trög försäljning i samma butik, säger aktieägare på marknaden S & P Global Market Intelligence i New York, Joe Agnese.

"Men [Wal-Mart har fortfarande] något stöd från låga gaspriser, och det är en positiv inverkan på deras kärnkonsument [som] skiljer sig till medel till låginkomst, där gas är en större andel av sina totala utgifter" säger.

Wal-Mart kan kämpa, men Agnese säger att en nära kamrater, Costco Wholesale Corp. (COST), har gjort det bra. Costco säljer både konsumentklammer och diskretionära varor, och i ett nyligen inköpt samtal sa storboxhandlaren att försäljningen av tv, telefoner och kameror var stark.

Konsumentutgifterna händer inte i köpcentra.

"Vi spenderar mindre i den gammaldags gallerian upplevelse. Du kan gå till köpcentret på en lördag och det finns fortfarande människor där, men återförsäljare måste erbjuda något som är unikt, att du inte kan se på en stor avdelning butik, säger Edwards.

I stället spenderar konsumenterna i tre kärnområden, säger O'Hare.

"Det är nu viktigt att resa, äta ute och säkert hemförbättring. Det är tre områden som har hunnit ganska bra [och] är tre områden att om konsumtionsutgifterna och förtroendet ökar ytterligare skulle det vara klart att se bättre avkastning" han säger.

Denna tonvikt på att äta ut mer påverkar stormarknaderna, säger Agnese.

"I livsmedelsdistributionen skiftar och byter kunderna från stormarknader till restauranger, vilket hjälper till att hjälpa företag som Sysco (SYY), som distribuerar till restauranger", säger han.

Två andra områden som har varit under-radar mottagare av budget-konsumentutgifter är tobaksföretag och drogbutiker, säger Agnese.

Medan tobaksförsäljningen totalt sett har sjunkit, säger Agnese att sammandragningen i försäljningen är mycket mindre. "Tobaksförsäljningen är en tydlig indikation på volymstöd då gaspriserna sjönk. De gynnade sedan början av förra året från fallet i gaspriserna, säger han.

Drogister som CVS Health Corp. (CVS) och Walgreens Boots Alliance (WBA) ser dessutom en pickup i icke-receptbelagd försäljning för varor som kosmetika och andra prisvärda bekvämlighetsartiklar.

"Även i apoteket, under den ekonomiska nedgången, splittrade konsumenterna sina piller [för att spara pengar]. Det händer inte nu, vilket är bra, säger han.

Edwards säger att konsumtionen av konsumtion i konsumtionen är positiv för den totala ekonomin.

"Det är trevligt att se att andra människor trivs bra, " säger hon. "Vi ser utgifterna över spektrumet. Det gamla ordstävet att en kedja är bara lika stark som den svagaste länken, så det är inte bara den övre änden som går bra. Det är bra att se mer av ett grundväl."

Tänk värdet. Volatiliteten på börsen ledde till att vissa övre medelklasskonsumenter skulle hålla fast vid sina handväskor, och det skadar några av de högre detaljhandlarna, däribland Nordstrom (JWN), Ralph Lauren Corp. (RL) och Tiffany & Co. TIF), säger O'Hare. Men, tillägger han, långsiktiga investerare kanske vill överväga några av dessa namn.

"De lager av dessa företag.

De har alla skurits ner i storlek på ett stort sätt. Men konsumenterna kommer att komma tillbaka runt. Detta är en cyklisk verksamhet. Det finns en långsiktig investeringspotential på dessa nivåer för de slagna namnen i klädutrymmet och smyckenutrymmet för patientinriktade investerare, säger han.

Om volatiliteten på börsen lugnar ner och sysselsättningsökningen fortsätter i sin nuvarande takt tillsammans med stigande inkomsttillväxt, kan dessa återförsäljare komma tillbaka.

"Du får se mer utgifter i dessa namn som Polo / Ralph Lauren och Tiffany. Och [konsumenterna kommer] leta efter de fynd som kommer att vara lättillgängliga i varuhuset eftersom dessa återförsäljare kommer att behöva prissätta attraktivt för att få dem konsumenter i sina butiker ", säger han.