>> >> Hur blir en Extreme Saver 2018

Hur blir en Extreme Saver 2018

Anonim

"Extreme Savers gör inte mycket pengar, de sparar bara mycket. De har lärt sig om försenad tillfredsställelse. De förstår att sammansatta intressen är världens åttonde underverk." (Getty Images)

Om du vill odla hälsosamma ekonomiska vanor i år - och stash bort lite pengar till din akutfond, din pension, ditt barns högskoleutbildning och den illaluktande världen över hela världen - nu är det dags att utveckla smarta sparande.

Men om du ska bli en extrem sparare måste du agera snabbt och börja anta några nya finansiella mönster. Eftersom frestande köp kommer upp är chansen att du kommer att glömma ditt löfte för att spara pengar i år. Så, om du kommer att begå en mer livlig livsstil och eliminera dina tidigare budgetfel, föreslår experter att du följer dessa steg.

Behandla dina sparande medel som någon annan faktura. Du skulle inte vilja falla bakom din hypotekslån, skulle du? Naturligtvis faller bakom betalningarna händer, men du skulle inte göra det med vilje.

Du måste tillämpa samma typ av tänkande med dina besparingar. Tillsammans med din hypotekslån eller hyra ska din mobilräkning och andra bostadskostnader, en check som ska deponeras på ditt sparkonto och förhoppningsvis en pensionsfond, sättas ut varje månad.

Jennifer Myers, en certifierad finansiell planerare och presidenten för SageVest Wealth Management i McLean, Virginia, säger så här: "En extrem sparares mentalitet fokuserar på hur mycket pengar som kommer in i dörren kan sparas snarare än tillbringat." Så, en flitig sparare kommer att hitta pengarna och lägga någonting bort varje månad.

Automatisera ditt sparprogram. Du har nog hört det en miljon gånger, men nästan alla ekonomiska experter insisterar på att automation fungerar. Ställ in en automatisk överföring med din bank eller kreditförening så att varje månad läggs pengar på ditt sparkonto, din pensionsfond, ditt barns högskolebesparingskonto, din akutfond och så vidare.

Om du automatiserar betalningarna till ditt sparkonto, glömmer du inte att göra dem, säger Derek Hagen, en certifierad finansiell planerare, en wealth coach och grundaren av Hagen Financial i Minneapolis. "Automation - och ignorerar Joneses - går långt, " tillägger han.

RELATERAT INNEHÅLL

5 sätt att värma upp dina besparingar

Omsmycka försenad tillfredsställelse. "Extreme savers gör inte mycket pengar, de sparar bara mycket, de har lärt sig om försenad tillfredsställelse. De förstår att sammansatta räntor är världens åttonde undrar", säger Alexander Lowry, finansprofessor och verkställande direktör för Magisterexamen i finansanalysprogram på Gordon College.

"Vem som helst kan göra det. För att förena framgångsrikt behöver du uthållighet för att hålla dig fast på sparbanan och naturligtvis behöver du tid, tid för att tillåta kompositionen att fungera för dig", säger Lowry.

Lowry betonar också att det finns mer extrema sparare där ute än du kanske inser. "De är dina grannar som kör gammal, slår upp bilar. De tar inte mycket fina semester eller äger en båt. De har ett enkelt men lyckligt liv. De uppnår glädje av att de vet att de sparar för pension, college och så vidare, "tillägger Lowry.

Går bra. Visst, det hjälper till att gifta sig med någon bra, men det är inte nyckeln till att utveckla smarta pengarvanor och uppnå dina ultimata ekonomiska mål. Om din make känner på samma sätt att spara som du gör, sätter du upp dig för framgång. Det är trots allt svårt att spara mycket pengar och budgeta bra om en person är sorglös eller hänsynslös med pengar.

Samla inte mer skuld. För mycket skuld, som en roterande kreditkortsskuld, väger dig och håller dig från att ha extra pengar att sätta i besparingar. Faktum är att vad som borde vara incitament att gräva dig själv ur skuld - särskilt kreditkortsskuld - är hur mycket pengar du behöver lägga till dina besparingar.

"Betala av kreditkortsskuld är en av de bästa investeringarna som någon kan göra. Betala av kreditkortsskuld vid typiska räntor gör effektivt en investering som returnerar 15-20 procent per år", säger Kevin Gallegos, vice vd för Phoenix verksamhet för frihet Financial Network, en skuld, hypotekslån och personligt lån finansiellt tjänsteföretag.

Börja spara små mängder. Du blir inte en extrem saver över natten. För de flesta är det riskabelt och opraktiskt. Tänk på det här sättet: Om du börjar skotta för mycket av din lönecheck till sparande och pensionering, kan du hitta dig själv ständigt bröt - och då kanske du når för dina kreditkort.

Vissa personalekonomiska experter rekommenderar att du fördelar 20 procent av din hemlön mot finansiella mål, till exempel pension eller återbetalning av skuld. Med det budgeteringsmetoden, som kallas 50/30/20 budgeteringsregeln, skulle du begå 50 procent till levnadskostnader och 30 procent till flexibla kostnader, som underhållning, semester och födelsedagspresenter. Så, om du tillskriver 50/30/20-regeln, planerar att avsätta högst 20 procent av din inkomst för långsiktiga besparingar.

Mindre flash betyder mer pengar. Myers påpekar att människor som är extremt bra om att spara pengar tenderar att inte vara alltför oroade över sin bild.

"Du ser ofta inte extrema sparare som bor i stora hus, kör bilar eller bär designerkläder", säger hon. "De håller inte upp med Joneses. De bryr sig inte ens om Joneses. De bryr sig om sig själva, deras säkerhet, deras framtida oberoende och deras värderingar."

7 vanor du kan lära av mycket framgångsrika sparare

Visa alla 9 bilder

Uppdaterad den 11 juli 2018: Denna berättelse publicerades ursprungligen den 3 januari 2017 och har uppdaterats för att inkludera ny information.