>> >> Hur dåligt är Amerika på att spara för högskolan?

Hur dåligt är Amerika på att spara för högskolan?

Anonim

Med högskoleutbildning och relaterade kostnader stiger snabbt bör föräldrarna planera att öppna ett 529-konto plus utforska en rad andra sparalternativ. (IStockPhoto)

Oavsett om ditt barn är utgivna månader eller 17 år, tänker du noga på vad du behöver spara för hans eller hennes högskoleutbildning. Eller kanske försöker du inte tänka på det.

Den goda nyheten är att medan college är dyrt, är det fortfarande värt att spara på, enligt en New York Federal Reserve-studie som släpptes på tisdag. Det drog slutsatsen att både associerade och fyraåriga grader fortfarande är värda pengarna, beräkna avkastningen på investeringen till 15 procent för nuvarande kandidater.

I USA, om du kunde titta på varje familjens högskolefond, skulle du hitta det genomsnittliga saldot på $ 15 346, enligt rapporten "Hur America Sparar för College 2014" från studentutlåningen Sallie Mae.

Det är 30 procent mer än det genomsnittliga genomsnittet på 11 781 kronor på högskolefonder förra året. Tydligen gör många av oss bättre än under de stora lågkonjunkturåren när högskolebesparingar konton tog en stor hit.

För att bryta ner siffrorna ytterligare, för familjer med tonåringar, är det genomsnittliga sparade beloppet 21, 416 dollar. Om dina barn är mellan 7 och 12 år och du har sparat $ 16 498, är du i genomsnitt. För föräldrar med barn under 7 år är medeltalet $ 10 282.

Problemet för vissa föräldrar är att den genomsnittliga kostnaden för undervisning och avgifter vid en offentlig högskola under läsåret 2013-2014 var 8 893 dollar, enligt högskolestyrelsen. Så att $ 15 346 i besparingar bara betalar för cirka två års högskola, baserat på det senaste läsåret.

Och om du har två eller tre tonåringar och $ 15 346 sparas, har du ännu mindre att gå runt.

Du kommer att ha en ännu hårdare tid om du vill skicka ditt barn till en privat skola. Den genomsnittliga kostnaden för undervisning och avgifter vid privatskolan under det sista läsåret var $ 30 094.

Det är inte bara undervisningen och avgifterna som är höga. Många föräldrar glömmer att budgeta för rum och bräda, skolmaterial och böcker. College College rapporterar att kostnaden för undervisning, avgifter och rum och styrelse på fyraåriga offentliga högskolor har ökat med mer än 45 procent under det senaste decenniet, från i genomsnitt 12 304 dollar 2002 till 17 800 USD år 2012. Om ditt barn vill gå till en privat skola, det är ofta dubbelt så, enligt College Board.

Och ju mindre du sparar desto mer kommer du eller dina barn säkert att låna. År 2012 utgjorde 60 procent av studenterna sina skulder, i genomsnitt 26 500 dollar, enligt de senaste högskolans uppgifter.

Under tiden var den genomsnittliga grundlönen för klassen av 2013 högskoleexamen 45, 327 dollar, enligt National Association of Colleges and Employers. Så om ditt barn har 26 500 dollar i studielån och tjänar medellönen eller mindre, tar det ett tag att betala lånen av.

Men det är inte så illa. New York Federal Reserve studie konstaterade att en kandidatexamen med en kandidatexamen kan förvänta sig att tjäna cirka 1, 2 miljoner dollar mer än någon med bara ett gymnasiet diplom. Någon med en associerad examen kommer i genomsnitt att ta in $ 325, 000 mer än någon med gymnasieutbildning.

Förslag för att spara. Självklart är det ett måste att öppna ett 529-konto, ett utbildningsparande fordon som drivs av en stat eller en utbildningsinstitution.

Utöver det säger experter i allmänhet att du borde:

Var realistisk. Terry Seaton, en finansiell planerare och certifierad revisor i St. Augustine, Florida, säger att du borde sätta ett "besparingsmål" som du tycker du har en anständig chans att uppnå. Många föräldrar ser den höga kostnaden för college och blir avskräckta, tycker att det är hopplöst och Spara inte någonting. Bättre att spara en del av skolan än någonting. "

Seaton säger att dina barn borde vara realistiska om college. "Om du bara har råd med den lokala statskollegiet, borde de inte planera på Ivy League, " säger han.

Få in en rutin för att spara. Seaton föreslår att man ställer in automatiskt löneavdrag eller automatisk överföringsöverföring för att finansiera thecollegesavings konto varje månad.

Ansök om ekonomiskt stöd. "Många tycker att de inte är berättigade. Vi uppmanar alla våra kunder att slutföra en FAFSA-blankett", säger Jonathan Gassman, en certifierad finansiell planerare och ägare till Gassman Financial Group i New York City. Han hänvisar till den fria ansökan om federal studenthjälp, som varje förälder till en kollegiebunden tonåring blir väl bekant med. "Många universitet och högskolor erbjuder allmänna och speciella stipendier till studenter", säger han. "Du har verkligen ingen aning tills du tillämpar vad du kan sluta med. Även om vi hade sparat tillräckligt för min äldsta dotter, kom Hofstra University tillbaka med ett rikt skolastiskt erbjudande om hon behöll sin betyg över en 3, 0."

Glöm inte om bidrag. Till exempel, med Federal Pell Grant, kunde en student ges så mycket som $ 5, 730 för skolåret 2014-2015. Hur mycket de får beror på faktorer som elevens ekonomiska behov och skolans kostnad.

Lägg extra pengar mot college. Somedag kommer du att sluta köpa blöjor eller betala för daghem. De pengarna kunde gå mot din högskolebesparingsplan, säger Mark Kantrowitz, senior vice president på Edvisors.com, en webbplats fokuserad på planering och betalning för college och medförfattare till "Arkivering av FAFSA."

Beg farföräldrar. Du behöver inte grov eller skämma dig själv, men Seaton föreslår uppmuntrande morföräldrar och farföräldrar att ge pengar gåvor för semestrar, födelsedagar och gymnasiet, som kommer att användas för att öka thecollegefund.

Använd rabattprogram. Upromise.com är ett exempel. Du handlar med ditt betalkort eller kreditkort, som måste registreras på webbplatsen, och en liten andel av vad du betalar för olika produkter och tjänster samlas in i ett icke-bärande Upromise-konto. När pengarna ackumuleras kan du överföra det till en 529-plan eller ett sparkonto.

Be dina barn att bidra. Även om dina barn ibland vill spendera sina födelsedagspengar, bör de andra gånger lägga in det i högskolans fond. "De behöver lite hud i spelet, säger Seaton. Ditt barn kan vara mer villigt att hjälpa än du inser. I slutet av maj släppte College Savings Foundation en online-undersökning av över 500 gymnasieelever och fann att 82 procent tyckte att det var deras plikt att hjälpa till att betala för college. Förra året kände 74 procent det sättet.

Förhandla. "Jag tror att de flesta skolor är villiga att förhandla på grund av studentens unika förmåga och vad de kommer att ta med på bordet, säger Gassman. Detta förutsätter att studenten har mycket att ta med till bordet när det gäller betyg och prestationer. Om du tror att du har ett ärende är det värt att försöka förhandla med finansiellt stödkontor.

Få kreativitet. Om du har en permanent livförsäkring, kan du överväga att låna mot det. "De kan erbjuda en diskonterad ränta, " säger Gassman. Andra alternativ inkluderar att knacka på ditt 401 (k) för ett lån och ta ut ett eget kapital kreditkort. Men Gassman rekommenderar endast kreativ upplåning om dina finanser är säkra och räntorna är låga. "Kom ihåg, ditt hem är på kroken", säger han om kreditinstitutets eget kapital. Eftersom det är bra att hjälpa dina barn att gå på college, är det också trevligt att ha ett hem för att de ska komma tillbaka till.