>> >> Hur man undviker finansiellt bedrägerier

Hur man undviker finansiellt bedrägerier

Anonim

I 2017 påverkade cyberkriminaliteten livet för mer än 143 miljoner amerikaner, och kostade dem 19, 4 miljarder dollar. (Getty Images)

Om du tycker att du är orimlig för ekonomiska bedrägerier, tänk igen. Bedrägerier är ett allvarligt hot, stjäl din personliga information och utnyttjar dina svagheter för att få tillgång till dina pengar och kontouppgifter.

I 2017 påverkade cyberkriminaliteten livet för mer än 143 miljoner amerikaner, och kostar dem 19, 4 miljarder dollar, enligt Norton Cyber ​​Security Insights Report.

"Om du är ansluten till internet är du nästa grann av cyberkriminella", säger Alan Brill, senioradministratör i Cyber ​​Security and Investigations-praktiken vid Kroll, ett företag som hjälper organisationer att förebygga och reagera på risker för cybersäkerhet.

Så om du letar efter att känna igen och undvika investeringar i bedrägerier, pengaröverföringsbedrägerier, online-bedrägerier eller kreditkortbedrägerier, så är det vad du behöver veta om att undvika ekonomiskt bedrägeri.

Vad är pengar bedrägerier? Pengar bedrägerier tar alla former och former. Vanligtvis kommer en bedrägeri att mobba, överraska eller berömma dig för att förkroppsliga pengar eller värdefull personlig identifierbar information genom att förlikta en person du känner eller en institution du litar på.

Skrämmaren kan låtsas att vara en bankrepresentant i ett telefonsamtal och be om ditt inloggningskontot. Han eller hon kan efterlikna en skattekollektor - och hotar att kasta dig i fängelse om du inte betalar. Bedrägeriet kan till och med ta ställning till en välgörenhet och bluffa dig till att donera pengar till en falsk organisation. Samkonstnärerna tenderar att trivas på osäkerhet och panik, säger experter. Och de kommer att dra nytta av dina svagheter.

En av de mest kända finansiella bedrägerierna är "Nigerian Prince Scam", där en trickster skulle nå ut via brev, fax eller e-post, som hävdar att han är medlem i en nigeriansk kunglig familj och begär hjälp - och erbjuder en kontant belöning för - överföring av miljontals dollar ut ur landet. Beroende på versionen av bluffen, skulle impersonatorn be om offrets personliga information, inklusive bankinformation och socialförsäkringsnummer, eller han skulle be om pengar för att hjälpa till att betala skatter och avgifter. När offret gav scammaren det han behövde, skulle bedrägaren försvinna med pengar eller kontouppgifter.

Idag kan den nigerianska prinsen ersättas med en "bankrepresentant", "hypotekslån" eller "investeringsbolag". Men bedrägeri kommer fortfarande att förlita sig på liknande tekniker för att lura konsumenterna ur sina pengar.

Vad är några vanliga bedrägerier? Medan finansiella bedrägerier kör spalten, här är några vanliga bedrägerier att veta om.

 • Skattebedrägerier. Det finns många sätt att dra nytta av intet ont anande skattebetalare, från att låtsas vara en företrädare för Internal Revenue Service för att lämna in en skattedeklaration - och samla in en skatteåterbäring - i någon annans namn. Vissa bedrägerier skickar en W-2-anställning i en annan persons namn, med hjälp av offrets personnummer och annan personlig information. De kommer att arbeta under det namnet, skicka in sina inkomster till sina egna bankkonton och sedan hålla det intet ont anande offeret med skatteräkningen.
 • IRS bluffar. En brottsling kommer att ringa dig, hävdar att du är en IRS-tjänsteman, och säger att du är skyldig till skatt tillbaka. Han eller hon kommer att hota att stämma eller arrestera dig om du inte betalar fort. Observera: IRS-tjänstemän kommer nästan alltid att kontakta dig först via post, inte ringa, och kommer aldrig att kräva att du omedelbart betalar dem med banköverföring, presentkort eller kreditkort. Det är röda flaggor som du har att göra med en bedragare.
 • Bank bluffar. Det finns många typer av banker bedrägerier. Bedrägerier kommer att maila dig från en adress som ser ut som din banks e-postadress och frågar efter ditt inloggning och lösenord. Eller de kan förhöra bankrepresentanterna över telefonen och berömma sig för att lära sig din kontoinformation. När de har det, kan de sälja den till högstbjudande eller använda sig själva. Eller de kan utgöra en tävlingsarrangör, skicka en falsk check, berätta att du lägger in den och kopplar några av pengarna tillbaka. Eftersom checken är falsk kommer du att förlora de pengar du har kopplat och tjäna ingenting från checken.
 • Investera bedrägerier. Det finns många olika investera bedrägerier. Ett exempel är en "pump och dump" bluff där ett aktiekurs är felaktigt uppblåst och svindlarna uppmuntrar investerare att snabbt köpa aktier. Därefter "dumpar de" beståndet genom att sälja sina egna innehav. En annan är ett "Ponzi-system" där, i stället för att investera sina kunders pengar, betalar bedrägerier nuvarande kunder med de pengar som samlas in från nya investerare - och håller ofta lite för sig själva.
 • Kreditkort bluffar. En kreditkortsbedrägeri kan innebära att en uppringare poserar som en representant från ditt korts bedrägeribekämpning, som berättar att en misstänkt debitering gjordes på ditt konto och sedan uppmanas att verifiera säkerhetskoden på baksidan av ditt kort. De kan ta den informationen tillsammans med ditt namn och kreditkortsnummer och göra inköp på ditt kort. En annan bluff, kallad "skimming", innebär att man placerar en elektronisk enhet över en vanlig bankomat som stjäl din kortinformation när du använder maskinen.
 • Money-transfer bedrägerier. En oärlig person kan övertyga dig om att tjäna pengar till honom för att samla ett pris eller ärva pengar från en rik främling. Priset och arvet är falska, och bedragaren håller dina pengar.
 • Online dating bluffar. Scam-artister kan tjäna på känslor av online lovebirds med vilka de hamnar i falska relationer, övertygande deras offer att skicka pengar direkt till dem för en falsk operation eller annan uppfann nödsituation.

6 sätt att hitta en online bluff

Köpare varnas.

Trent Hamm 19 april 2016

 • Fastighetsbedrägerier. En bedrägeri kan efterlikna din inteckningsmäklare eller annan verksamhet som är inblandad i ett hemköp för att övertyga dig om att betala din förskottsbetalning till fel adress - då går de bort med dina pengar. Eller kanske en sketchy flyttande företag håller dina tillhörigheter gisslan tills du ponier upp mer pengar än du enades om att betala i början. Bedrägerier kan till och med tvinga potentiella hyresgäster på nätet och övertyga dem om att betala en deposition och första månadens hyra på en lägenhet som inte är egentligen för uthyrning.
 • E-postbedrägerier. Dåliga aktörer kan använda ditt e-postmeddelande för att bedriva en "phishing" bluff som poserar som ett välbekant finansiellt institut och skickar dig falska länkar som begär din personligt identifierbara information. De kan till och med innehålla länkar eller filer som innehåller skadlig kod, vilket kan skada datorns säkerhet och ge skurkar tillgång till dina digitala filer.
 • Välgörenhetsbedrägerier. Efter en naturkatastrof eller en nationell tragedi kommer dåliga killar att skapa falska välgörenhetsorganisationer för att dra nytta av andras goda avsikter. Innan du donerar till en välgörenhetsorganisation, dubbelkontrollera webbplatsen du har riktats till om det låtsas vara en organisation så är det inte. Om du inte är bekant med organisationen, kolla upp det med Better Business Bureaus Wise Giving Alliance, Charity Navigator eller CharityWatch.
 • Senior bedrägerier. Äldre människor kan vara särskilt mottagliga för ekonomiska bedrägerier, och tricksters kan använda någon av dessa strategier för att svindla dem ur sina pengar. De kan rikta sig till äldre med hjälp av barnfamiljer genom telefonsamtal eller e-post, efterfråga pengar och sedan springa med medlen.
 • Ransomware. I det här bedrägeriet får bedrägeri tillgång till ett offerdatas dator, ofta genom att skicka en skadlig länk eller bilaga masquerading som en betrodd resurs. Efter att ha tagit tag i datorn kan cyberkriminella låsa filerna och hålla dem i gisslan tills offret betalar en avgift.

 • Tänk innan du klickar på en länk eller laddar ner en bilaga. Tänk mycket noga innan du klickar på någon länk eller laddar ner någon bilaga i ett e-postmeddelande eller på en webbplats, säger experter, även om det kommer från någon du känner till. Scammers och hackare kapar e-postadresser för att skicka dåliga länkar, använd sedan dem för att installera skadlig kod på din dator eller lura dig att ge upp värdefull personlig information. Om ett e-mail verkar sketchy, tänk två gånger innan du interagerar med det. Var också extra försiktig innan du utför finansiella transaktioner via ett offentligt Wi-Fi-nätverk, vilket gör det mer sårbart för bedrägerier.
 • Sakta ner och andas. Svindlarna trivs på din panik och rädsla, säger experter. "Det är vad vi kallar socialingenjörer, deras jobb är att prata dig ur din information", säger Eva Velasquez, VD och koncernchef för Identity Theft Resource Center. Om du får ett samtal från en insamlare, säg, hotar att arrestera dig om du inte skickar pengar omedelbart, ta andan och sakta ner. Kom ihåg att insamlare inte får hota att arrestera dig. När du lät paniket avtar, kanske du märker att det finns andra misstänkta aspekter om interaktionen och inser att du har att göra med en konstnär.

3 sätt scammers hitta dig

Från det uppenbara till de underhandade, har konsterna många strategier för att göra din bekanta.

Geoff Williams 16 augusti 2016

 • Kör det av någon annan. Ibland behöver man undvika en bluff bara en nära vän eller familjemedlem som påpekar att ett företag eller en person du har att göra med verkar misstänksam. Om du är osäker på en finansiell transaktion eller giltigheten av ett e-mail, nå ut till någon du litar på. Den personen kan kanske se att du har att göra med en tjuv, även när du inte kan.
 • Gör dina läxor. Skydda dig själv är ofta lika enkelt som att ta ett extra ögonblick för att undersöka ett företag, dubbelkontrollera en e-postadress eller kontrollera online-recensioner. Du kan hitta klagomål om ett rörligt företag med Better Business Bureau, vilket är bra information att ha innan du anställer dem. "Det är det som tar ett steg tillbaka och gör något så snabbt som en internetsök på ett namn på en person eller ett företag, " säger Brill.
 • Ange ditt telefonnummer på det nationella inte-ringsregistret. Lägg till ditt nummer till Federal Trade Commission: s National Call Office. Detta bör stoppa legitima telemarketers från att ringa din telefon och uppmuntra dig att behandla oönskade samtal med lite mer wariness.
 • Bevaka dina personuppgifter. Scammers är inte bara ute för att få dina pengar. De vill ha ditt personnummer, adress, e-post och annan personlig information, vilket är lika värdefullt för dem som pengar. Så var väldigt försiktig innan du skickar din information till någon som ringer, texter eller e-postmeddelanden. "Godkänn dig aldrig till någon som kontaktar dig", säger Adam Levin, ordförande och grundare av CyberScout, en leverantör av identitets- och dataförsvarstjänster, och författare till "Swiped: Hur skyddar du dig i en värld som är full av svindlare, phishers och Identitetstjuvar. " I stället lägger du på dem och ringer dem tillbaka på deras kundtjänstnummer som du hittar online eller på baksidan av ditt kreditkort. Det finns få skäl att ge ditt personnummer och verifieringsnumret på baksidan av ditt kreditkort bör endast användas när du köper online eller via telefon.

Beroende på vilken typ av bluff du kanske vill rapportera till en eller flera officiella organisationer som hanterar specifika kategorier av lagbrott. De flesta finansiella scam rapporter kan gå till Federal Trade Commission, genom sin klagomottagare. Du kan rapportera IRS-bedrägerier till statskontrollchefen för skatteförvaltningen. Investering av bedrägeribekämpning kan gå genom Securities and Exchange Commission eller din egen stats värdepappersregulator. Rapportera falsk kontrollsvindel till US Postal Inspection Service. Du kan till och med lägga in en rapport via din lokala polisavdelning. Gör en snabb online-sökning om du är osäker på var du ska rapportera vilken typ av bluff du har upplevt.

10 pengar tips för familjen vårdgivare