>> >> Hur man undviker berusad shopping binges

Hur man undviker berusad shopping binges

Anonim

I USA säger nästan hälften av vuxna alkoholdrycker att de har köpt ett köp medan de är berusade, enligt en ny undersökning. (Getty Images)

Efter en natt drömde med vänner kom Victoria Namkung hem och satte sig ner för att handla på nätet. Året var 2002, så det var inte vanligt att köpa saker på Internet. Men i sitt berusade tillstånd bestämde sig Namkung för att köpa en konstverk av 500 kronor av den amerikanska artisten Jeff Koons från Museum of Contemporary Art i Los Angeles.

"Jag kan verkligen inte komma ihåg hur jag kom på deras hemsida och bestämde mig för att beställa en", säger Namkung, som noterar att prispilen på 500 kronor var nästan lika med hennes månatliga hyran i Los Angeles. "Vanligtvis när en 24-årig blir full, kallar hon en ex-pojkvän, men jag köpte modern konst."

Eftersom hon inte kom ihåg att köpa var Namkung förvirrad när flera dagar senare kom en kartong till hennes dörr. Det innehöll porslinskollektorens föremål, som ser ut som en hund, snodd i form av blå ballonger och hålls av en reflekterande platta. "Det var det fanciest jag någonsin fått, " säger hon om konstverket, som förpackades i ett vitt fall med Koons namn präglade över toppen.

(Courtesy of Kaysha Weiner)

År senare bestämde Namkung att den blåa ballonghunden var försäkrad och bedömd och blev chockad över att lära sig att det hade vunnit värde eftersom hon gjorde sitt boozy-köp mer än ett decennium tidigare. Idag uppskattar hon att det är värt omkring 20 000 dollar. Hennes bara ångrar? Att hon inte köpte 10 mer.

Medan berusad impulshopping fungerade för Namkung är det inte alltid en positiv upplevelse.

Att göra oförutsedda eller onödiga köp kan bromsa din budget, köra upp din kreditkortsräkning eller bli en ohållbar vana. För vissa människor kan dricka och shoppa vara en rolig ursäkt för att köpa sig en dum gift. Men för andra kan det bli ett allvarligt problem.

I USA säger nästan hälften av vuxna alkoholdrycker att de har köpt ett köp medan de är berusade, enligt en undersökning från februari 2018 av 2000 vuxna som beställts av Finder.com, en jämförelseplats för finansiella produkter och verktyg. Enligt de självrapporterade uppgifterna beräknar Finder att amerikanerna har spenderat mer än 30 miljarder dollar på dessa boozy-köp, eller cirka 448 dollar per person, mer än dubbelt jämfört med året innan.

Den ökande frestelsen att engagera sig i alkohol-blöt konsumtion kommer från flera senaste utvecklingen, säger experter. Före tillkomsten av Internet var de flesta shoppare tvungna att gå till en murmäldaffär. Men i dagens e-handelsmarknad kan buzzed köpare göra inköp från bekvämligheten av hemmet eller mobiltelefonen. Det finns ingen särskild drivrutin som krävs eller riskerar att de kommer att kastas ut av en affär av en irriterad säljare. Frekvensen har till och med inspirerat tungan-i-kind-frasen "Drick inte och Prime", som hänvisar till Amazon Prime frestande shoppingtjänst.

Dessutom lagrar populära shoppingwebbplatser och appar konsumenternas kreditkortsinformation, vilket gör det väldigt enkelt att tanklöst klicka på "köp" när din impulskontroll hämmas.

Om du letar efter att reducera din inköpta impulsutgifter och spara pengar i processen, så är det flera sätt att undvika fullhandel.

Avinstallera köpprogram och inaktivera varningar. En anmälan på hennes telefon är vad som tippades av en tipsy Frances till en försäljning på Anthropologie. Det ledde till att Frances, som bad att hennes efternamn inte skulle användas, för att drunkenly köpa mer än 200 dollar av ljus, säger hon. Hon blev chockad när de kom till dörren några dagar senare, och hon var tvungen att kamma genom sina e-postmeddelanden för att komma ihåg att hon ens hade köpt dem.

RELATERAT INNEHÅLL

Shoppingförbud och andra ovanliga sätt att.

Butiker kan skicka påminnelser om försäljnings- eller rabattkoder på kvällar, helger och helgdagar, säger Jennifer McDermott, konsumentförespråkare för Finder.com. Det sammanfaller med när vissa vuxna vill ha en drink eller två. För att minska frestelsen, avbryta eller radera köpemail, mobilapplikationer och meddelanden för att undvika frestelser, säger Michelle Madhok, online shoppingexpert och grundare av erbjudandenssidan SheFinds.com

Ta bort din kreditkortsinformation. För att undvika att spendera medan såsade, genomföra några av de strategier du kan använda för att undvika generell impulsförsäljning, säger experter.

Det innebär att hitta sätt att lägga till ett extra steg mellan att titta på ett objekt på din telefon eller dator och trycka på "Köp" -knappen. Om du tar bort den sparade kreditkortsinformationen från webbplatser och shoppingprogram eller inaktiverar 1-klickar beställning från ditt Amazon-konto kan du lägga till den extra hinderen.

"Du vill göra hindren för inträde hårdare", säger Madhok. "Om du måste gå upp och hämta din plånbok, så säger du" Glöm det. ""

Överväga återvändande politik. Få vana att shoppa i butiker med generösa returpolitiker som Zappos eller Neiman Marcus, säger Madhok. Om du kan fatta det ansvariga beslutet i ditt inebriated-tillstånd, så kommer du åtminstone att kunna ångra några av de ekonomiska skadorna på ett onödigt drunkkt köp. Undvik butiker som eBay, där det är svårt att få ersättning.

En annan metod för att öka chansen att du kan returnera ett oönskat objekt är att använda kreditkort med returvänliga policyer. Till exempel använder Madhok ett American Express-kort med returskydd, som hävdar att återbetalningsberättigande inköp görs på kortet upp till $ 300 inom 90 dagar (minus frakt och hantering). Några Chase-kreditkort erbjuder en liknande returskyddspolicy för kvalificerade inköp på upp till 250 dollar.

"För det mesta är det för sent när du vaknar på morgonen", säger Madhok. "Använd ett kreditkort som har en bra täckning och gå till webbplatser [var] du vet att du kan returnera."

Få hjälp. Ibland kan det inte vara ett problem att köpa kött. Men om du befinner dig rutinmässigt att göra unremembered berusade utgifter beslut eller dricka mer än du vill, söka professionell hjälp. En finansiell terapeut kan hjälpa dig att arbeta genom situationer som omger dina impulsiva utgifter. Eller överväga att få behandling för droger eller alkoholberoende om du behöver ta en mer aggressiv inställning till återhämtning.

7 Dödliga pengar syndar att undvika