>> >> Hur man antar en livlig livsstil

Hur man antar en livlig livsstil

Anonim

"Den viktigaste sparsamma vanan du bör anta är att skapa och använda en månadsbudget." (Getty Images)

Medan många människor förknippar sällsynthet med en stram livsstil, kunde motsatsen inte vara mer sant. Att vara sparsam låter faktiskt konsumenterna spendera pengar på vad de verkligen värdesätter samtidigt som de sparar på de saker de inte gör.

"Frugality ger dig frihet eftersom du ser hur utgifterna på vissa områden håller dig från vad du vill på andra områden", säger John Schmoll, grundare av FrugalRules.com. "Frugalitet handlar inte om deprivation. Det handlar om att vara målmedvetet med dina utgifter, och om att hitta balans och utgifter på vad du värdesätter."

Konsumenter som försöker vara mer sparsamma måste sätta sina prioriteringar och lära sig att leva utan vissa saker för att kunna ha råd med andra. Även om det inte är ett svårt begrepp att förstå, kan man göra några förändringar utan en guide. För att börja anta en livlig livsstil, följ dessa steg.

Identifiera ditt slutmål. Att anta en sparsam livsstil är inte något som kommer att hända över natten. Det är en resa som kommer att ha stötar på vägen. För att behålla det på lång sikt och skörda fördelarna rekommenderar experter att beskriva dina mål.

Att skriva ner dina mål och spåra framsteg kommer att hjälpa dig att vara motiverad när saker blir utmanande, säger Jessi Fearon, personalekonom på JessiFearon.com. "Även om du kanske har några omedelbara vinster kommer du inte att se resultat över natten och spåra dina mål och framsteg kommer att göra det lättare att hålla fast vid det."

Konsumenter kan lista mål på ett papper eller på ett Excel-diagram, beroende på deras preferens. Vissa kan till och med hitta en app som Mint som hjälper till att spåra sina olika utgifter och sparar vanor.

Bedöm dina utgifter och gör en budget. Att lära sig att leva utan vissa saker, så att du kan spendera pengar på vad du värdesätter mest, är centrum för vad det innebär att vara sparsam. För att göra detta verklighet är det mest avgörande steget att sätta en budget.

"Den viktigaste sparsamma vanan du bör anta är att skapa och använda en månadsbudget", säger Gina Lincicum, grundare av MoneyWiseMoms.com. "Ingen av de små sakerna du gör för att spara, som att använda kuponger eller köpa kläder till salu, kommer att ha lika mycket effekt om du överskrider på andra områden."

Börja med att granska dina kontroller och spara konton från de senaste månaderna för att bedöma din ekonomiska situation och identifiera eventuella utgifter och inköp du kan leva utan. Skapa en plan för att minska eller eliminera dessa saker, så det finns extra pengar att gå mot mål och andra viktiga utgifter.

Ändra ett beteende åt gången. "Att börja små är det bästa sättet att börja leva en mer livlig livsstil", säger Schmoll. "Jag rekommenderar alltid till individer att de försöker en sak att bygga förtroende. När de förstår att de kan göra förändringar och göra det bra, kommer de att känna sig mer motiverade för att göra andra förändringar."

RELATERAT INNEHÅLL

7 vanor av mycket framgångsrika sparare

Som ett exempel föreslår Schmoll att de som vill skära på att äta ute bör välja en eller två måltider för att göra hemma först. "Att se hur mycket pengar som kan sparas under några veckor är ett bra sätt att se hur fräckhet kan hjälpa till med långsiktiga besparingar", säger Schmoll.

Identifiera utgiftsutlösare. I en värld där människor bombarderas av annonser och erbjudanden överallt de vänder sig, är det svårt att undvika konsumtionella tankegångar. För att ta kontroll över impulsiva och överdrivna utgifter måste du förstå vad som triggar det i första hand. Spendera utlösare är allt som orsakar tanklösa utgifter.

Att veta dina triggers ger dig kraft, säger Schmoll. "Det låter dig känna ditt område av svaghet och göra en plan för att undvika den särskilda situationen."

Att undvika utgifterna är relativt enkelt. Om du till exempel överskrider en viss butik, begränsar du antalet resor du gör till den återförsäljaren. Om du ständigt hänger i erbjudanden som marknadsförs i en köpapp, ta bort den från din telefon. Och om du känner dig uttråkad, hitta en annan aktivitet för att hålla dig upptagen, till exempel ta en promenad eller ringa en vän.

Ange en "använd upp" tankesätt. Att vara mindre slöseri är en grundläggande princip av sparsamhet och det är lätt att åstadkomma genom att flytta din tankegång att tänka på att använda allt du har innan du spenderar pengar för att ersätta det. Tänk utanför lådan och låt din kreativitet vägleda dig för att vara mer resursfull med vad du redan har.

"Du behöver inte ta saker till det yttersta", säger Fearon. "Börja med att skapa nya rätter ur rester, återanvända utslitna skjortor som rengöringsdukar och omfördela så många saker som möjligt".

Njut av gratis aktiviteter. Att vara sparsam betyder inte att du saknar kul och äventyr. Det innebär att leta efter sätt att njuta av livet på mindre, och det finns gott om lediga aktiviteter. Dessa inkluderar vandringar, picknick, titta på solnedgången, leka i parken, camping, värd familjespel natt och schemalägga fria dagar på lokala museer.

Lincicum föreslår att man utnyttjar det lokala biblioteket för gratis familjeaktiviteter, som konst och hantverk, filmkväll och bok och filmuthyrning utan kostnad.

Stash bort pengar för nödsituationer. De största utmaningarna som många människor står inför när det gäller att nå något ekonomiskt mål är de oväntade livsförhållanden som spårar framsteg. En bilolycka, hemreparation eller medicinsk akut kan enkelt torka ut besparingar eller lägga till en enorm skuldsättning. Lincicum rekommenderar att man sätter in pengar i en separat sparfond för att hjälpa till att väder dessa kortfristiga stormar och undvika högränta skulder.

Prioritera denna akutfond genom att skapa en rad i din budget och finansiera den snabbare genom att automatisera en överföring mellan ditt kontroll- och sparkonto varje gång du får betalt.

Fokusera på att sänka stora kostnader. Medan hacka bort till små utgifter genom att klippa kuponger och köpa använda artiklar kommer att bidra till att öka besparingar över tiden kan konsumenterna få större ekonomiska fördelar snabbare genom att minska större budgetposter, säger Lily He-Prudhomme, grundare av TheFrugalGene.com. Titta på de utgifter som tar en större bit ur din månadsbudget och fundera på hur du kan minska dessa kostnader.

Säger He-Prudhomme: "Att offra som att bo i en mindre lägenhet eller ta bussen kommer att gynna din budgets bottenlinje i större steg."

25 sätt att fixa dina pengar snabbt