>> >> Hur 7 Big-Box Retail Stocks Faring

Hur 7 Big-Box Retail Stocks Faring

Anonim

En man som handlar i en butik. (Getty Images)

Precis som konsumenter, älskar investerare att handla stora boxbutiker för fynd, om än med en vridning. Medan den genomsnittliga kunden bläddrar i gångarna för DVD-skivor eller en GPS, är andelsköpstyperna mer intresserade av den ljuva lilla stjälan som går med akronym ROI: avkastning på investeringen.

Problem är att många investerare har rubriken på andra håll och letar efter goda avkastningar - särskilt för e-handelsjättar som Amazon.com (ticker: AMZN) och eBay (EBAY).

"Så fort mamma och popbutiker ersattes av Wal-Mart Stores, Target Corp och Best Buy Co. (BBY) under de senaste 50 åren, tog det bara en tiondel av den tiden - fem år - för e- handel för att övervinna dessa återförsäljare ", säger KC Ma, chef för Roland George Investments Institute vid Stetson University.

Varför? Så mycket som teknik, det koka också ner till detaljhandeln grunderna.

"Vanliga klagomål om big-box-butiker inkluderar dålig kundservice, långa linjer, apatiska anställda och en mycket tidskrävande process", säger Gary Tsarsis, klinisk assistent vid University of Pittsburghs Katz Graduate School of Business.

Ännu har en del big-box stalwarts bevisat, eller åtminstone hoppas, att de kan ta en livsnivå in på World Wide Web och dra kritiska kassetransfusioner - medan andra ger sina taktila fördelar över den virtuella marknaden.

"Det kommer att finnas fortsatt utrymme för en grupp av eftergivliga arvhandlare som känner till sina marknader som vill röra, känna och lukta varorna, säger Eugene Fram, professor emeritus för marknadsföring vid Rochester Institute of Technology Saunders College of Business.

Här undersöker vi sju storboks detaljhandelslager antingen faring bra eller flailing i deras strävan att vara relevant. Så kolla in att inköpslista - och om din vänliga mäklare tar dessa nyfångade datorkrets kreditkort, så mycket desto bättre.

Target Corp. (TGT). Ned 18 procent sedan juni i juni slog Target faktiskt Wall Street förväntningar på resultatet för första kvartalet. Men lätta intäkter skickade investerare som körde för expresskortsbanorna. Den handlar på $ 69, men smart detaljhandel experiment inkluderar lokaliserade varor i Chicago och Los Angeles.

"Investerare som letar efter utdelning och värde skulle vara bättre att köpa Target", säger Jesse Cohen, seniorredaktör på Investing.com. "Återförsäljaren har spelat in sex på varandra följande kvartaler av trafiktillväxt, medan dess digitala ansträngningar har sett att företagets e-handelsförsäljning stiger kraftigt de senaste månaderna."

Sears Holdings Corp. (SHLD). Uppmärksamhet, Kmart shoppers: Företagets förälder är i djup ekonomisk doo-doo.

"Sears har stängt mer än 300 butiker under de senaste två plusåren, säger Tsarsis. "Sedan Edward Lampert tog över Sears 2004, har företagets teoretiska värde gått från 11 miljarder dollar till cirka 1, 5 miljarder dollar."

Inte heller är Sears ett köpkundsköp.

"När den översta USA-återförsäljaren, Sears lider genom en otrolig implosion med mer smärta som förutses framöver, säger Cohen. "År med minskande försäljning och stora operativa förluster har drivit det till randen av konkurs."

Home Depot (HD). Home Depot har en framtid fylld med löftet. Förutom att dra nytta av den senaste bostadsboomen har HD-lager varit ostoppbar sedan 2010, upp mer än 300 procent till 128 USD per aktie.

Samma stigande tidvatten på bostadsfronten har lyft konkurrent Lowe's Companies (LOW).

"Home Depot är nr 1 i rätt sektor", säger Jordan Kimmel, som är medlem i FACTS Asset Management i New York. "De förstår stakeholders management."

Macy s (M). Macy inspirerar samma investerare jitters som andra varuhus kedjor gör: Det är av 54 procent sedan mitten av juli 2015 till 33 dollar per aktie. Men tidigare slog det en tjurkörning som varade mer än fyra år; aktiepriserna mer än tredubblats.

Minst en pundit ser det som ett plommonvärde: "Jag har investerat i Macy eftersom jag tycker att det kommer att bli en långsiktig överlevande, " säger Fram. "Det har redan vidtagit åtgärder för att flytta till lägre prisnivåer, behålla sitt" försäljningsformat ", stänga oproduktiva butiker och ge högre stilade privata varumärken."

TJX Companies (TJX). Ibland när priserna går upp är det bra - och företaget som driver Marshall och TJ Maxx-rabattbutiker har haft en oavbruten klättring över fem år, mer än tredubbling till $ 77 per aktie.

"TJX har tvingande utsikter", säger Peter Cohan, en besökande föreläsare på Babson College som undervisar strategi och entreprenörskap. TJX är den enda som har en konkurrensfördel av många stora boxaffärer. Konsumenterna finner attraktiva möjligheter att köpa varumärkeskläder till ett lågt pris och sälja det till rabatterat pris.

Företag som nämns i denna artikel

Se statistik, priser, diagram och rankningar.

 • Amazon.com Inc.AMZN
 • Best Buy Co. Inc.BBY
 • Dollar General CorporationDG
 • eBay Inc.EBAY
 • Home Depot Inc.HD
 • Nordstrom IncJWN
 • Lowes företag Inc.LOW
 • Macy's IncM
 • Sears Holdings Corp.SHLD
 • Target Corp.TGT
 • TJX Companies Inc.TJX
 • Wal-Mart Stores Inc.WMT

Använd vårt lagerfält "

Nordstrom (JWN). Berömd för halvårsförsäljningen har high-end-återförsäljaren förvirrad en mer olycklig halvering: Aktiekurserna förra året sjönk 50 procent.

Likväl som sin murmälda-kusin Macy, klättrade Nordstrom de föregående fyra åren utan hitch, upp 83 procent.

Så vad är nästa för Seattle-baserade kedjan? I en ålder av rakhyvla marginaler bland online konkurrenter kan konsumenter vara trött på Nordstroms höga priser - och ovilliga att vänta ett halvt år för en paus. "Nordstrom har mycket höga kostnader och väldigt lite trafik - ett recept på problem, " säger Cohan.

Wal-Mart Stores (WMT). Alltid låga priser? Fråga närmaste vitklumpade investerare. Wal-Mart tillbringade nyligen fem månader med en aktiemarknad baksmälla, slumping 22 procent. Det har sedan återhämtats, men bekymmer kvarstår över en massiv $ 2, 7 miljarder i engagerade löneökningar.

Framtiden beror på hur WMT hanterar äpplen och apelsinerna i detaljhandeln. Å ena sidan står den för intensiv konkurrens från dollaraffärer, inklusive det generösa Dollar General Corp. (GD), vars aktie är upp 53 procent sedan mitten av november.