>> >> Här är vad dina jobbintervjuare säger när du lämnar rummet

Här är vad dina jobbintervjuare säger när du lämnar rummet

Anonim

Har du ett bra intryck? (IStockPhoto)

Skulle det inte vara bra om du kunde höra vad dina intervjuare säger om dig efter din intervju är över?

Om du är orolig att intervjuare är trash-pratar du, är de förmodligen inte, även om du inte hade rätt för jobbet. Men intervjuare har vissa sätt att namnge potentiella problem - och potentiella styrkor - hos de kandidater som de pratar med. Jag har intervjuat förmodligen tusentals kandidater i min karriär, och här är några av de vanligaste sakerna som mina kollegor och jag tycker om att säga om kandidater efter intervjuer.

"Han var bra men inte bra." Det här är väldigt vanligt. Kandidater har ofta de grundläggande kvalifikationer som anges i jobbet, men är inte tillräckligt starka på de områdena för att möta den bar som arbetsgivaren söker efter. Tänk på allt hur många personer du har arbetat med under åren, vars arbete bara var OK. Du har nog inte älskat att arbeta med dem, och intervjuare är inte annorlunda. De letar efter människor vars färdigheter är stjärniga, inte medioker.

Tyvärr är det här en av de svårare sakerna att ge feedback om när man avvisar kandidater, eftersom det inte finns några personer som vill säga, "du verkade OK men inte så smart som vi behöver".

"Hon är bra på X, men hon är inte lika stark som vi behöver i Y." Detta är en annan gemensam slutsats i slutet av en intervju. Kandidater är ofta utmärkta på en sak utan att vara utmärkta på en annan viktig del av jobbet. Det är inte alltid klart från någons CV; Det kan ta intervjun att verkligen se det. Till exempel kan någon som söker ett kommunikationsdirektörjobb - där både skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga betyder - ha enastående skrivprover, men i intervjun skiner inte ansikte mot ansikte konversation. Eller intervjuaren kanske inser att kandidatens erfarenhet inte är så djupt som det framgick av det sätt som skrivits på hennes CV.

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

  • Hur man skriver en omslagstavla
  • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
  • Hur man anslår en arbetsintervju
  • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
  • Jobbintervju misstag att undvika
  • Hur man förhandlar din lön och framgång
  • Hur man ber om ett frånvaro
  • Vad du ska ha på jobbet
  • Hur man ringer in i sjuk
  • Hur slutar du ditt jobb

"Jag hade problem med att få en känsla av ___." Ideellt sett, när en intervjuare har problem med att läsa på en viss färdighet eller egenskap, kommer hon paus och göra mer sonderande. Men ibland finns det inte tillräckligt med tid kvar för att göra det, och ibland är det sånt som är svårt att inse tills intervjun är slut och hon reflekterar över sin bedömning. När det händer är ett alternativ att schemalägga ett uppföljningsamtal, men om arbetsgivaren har många andra starka kandidater, är det inte alltid meningsfullt att göra det.

"Han har stora interpersonella färdigheter." Goda anställningsledare anlitar inte människor uteslutande på grund av personlighet, men interpersonella färdigheter spelar roll och möjligheten att bygga rapport kan göra människor effektivare att arbeta med andra. När flera kandidater är lika kvalificerade, kommer den som är varm och vänlig att vinna ut. På den andra änden av det spektrumet.

"Jag har oro över hennes interpersonella färdigheter." Det här är ett trevligt sätt att säga någonting från "hon var inte så vänlig och gjorde ingen ansträngning att ansluta" till "den här personen verkade som en ryck." Den förra kanske inte materia i varje jobb, men den senare kommer alltid. Intervjuer vill anställa människor som kommer att vara trevliga att arbeta med och vem kommer inte att alienera sina kollegor.

"Jag tror inte att han förstår vad jobbet handlar om." Ibland kommer kandidater i intervjuer med missförstånd om vad jobbet innebär. Det kan vara fel av dåligt skrivna jobbposter, men ibland händer det oavsett hur tydligt och detaljerat arbetsgivaren har varit. Du ser särskilt detta med personer som tycker att jobbet är mer senior eller glamoröst än det egentligen är, eller som fortfarande är övertygat om att de kommer att spendera mycket tid på X när jobbet är inriktat på Y. Bra intervjuare kommer att vara uppriktiga om försöker korrigera denna typ av missuppfattning, men vissa kandidater håller på sina första intryck, oavsett vad intervjunaren säger.

"Verkligen imponerande. Låt oss gå vidare! " Detta är förstås vad du hoppas att din intervjuare kommer att säga. För det mesta hoppas din intervjuare kunna säga det också!

De 100 bästa jobben

# 1

Rang

Mjukvaruutvecklare

namn

# 2

Rang

Tandläkare

namn

# 3

Rang

Läkarassistent

namn

# 4

Rang

Sjuksköterska Barnmorska

namn

# 5

Rang

Ortodontist

namn

# 6

Rang

Statistiker

namn

# 7

Rang

Barnläkare

namn

# 8 (tie)

Rang

Obstetrician och Gynekolog (slips)

namn

# 8 (tie)

Rang

Oral och Maxillofacial Surgeon (slips)

namn

# 8 (tie)

Rang

Physician (tie)

namn

# 1

Mjukvaruutvecklare

# 2

Tandläkare

# 3

Läkarassistent

# 4

Sjuksköterska Barnmorska

# 5

Ortodontist

# 6

Statistiker

# 7

Barnläkare

# 8 (tie)

Obstetrician och Gynekolog (slips)

# 8 (tie)

Oral och Maxillofacial Surgeon (slips)

# 8 (tie)

Physician (tie)

Rang

namn