>> >> Hjälp! Min källare är översvämmade

Hjälp! Min källare är översvämmade

Anonim

En källare kan nästan allt i ett hus: en mansgrotta, familjen hangout eller ett nöjesrum. Eller kanske det fungerar som ett förråd eller skräprum. Vad du förmodligen inte vill ha är din källare för att vara en inomhuspool.

Men det händer alltför ofta. Enligt det nationella översvämningsförsäkringsprogrammet, som faller under US Department of Homeland Security, är översvämningar naturkatastrofen nr 1 i USA

Från 2011 till 2015 gick det genomsnittliga översvämningsansökan norr om 46 000 dollar, och naturligtvis blir många källare överbelastade. Det betyder dock inte att du ska betala så mycket. Nummer finns överallt på kartan, men CostHelper.com uppskattar att de flesta husägare betalar någonstans från $ 500 till $ 10.000 för att återställa skador på vattendragen källare. CostOwl.com föreslår $ 1.000 till $ 10.000. AngiesList.com föreslår upp till $ 10.000 för en mindre översvämning men upp till $ 50.000 om översvämningen är stor.

Så om en källarflod händer med din mest värdefulla tillgång, ditt hem, och du är överväldigad, håll flera saker i åtanke.

Var medveten om el. Om översvämningen just har börjat, och du kan komma till din energibox säkert (det vill säga om du kan vara torr), stäng sedan av strömmen till källaren, säger Sacha Ferrandi, grundare av Source Capital Lending, Inc., en San Diego-baserade bolån som har arbetat med många kunder på renoveringar efter en översvämnings händelse.

"Du vill inte förstöra dina elektriska apparater, starta en brand från kortslutning eller bli elektrokuterade", säger hon.

När det är klart, om det är säkert, föreslår Ferrandi att man får stövlar och försöker rädda alla tillhörigheter som du inte vill ha förstört, som lådor med fotografier.

Om du inte kan komma till kraftboxen säkert, för att vatten är överallt, gå inte ner dit, säger James Howard, en adjungerad professor vid University of Maryland University College i Adelphi, Maryland.

Howard har skrivit en bok om översvämningar som kallas "Socioeconomic Effects of the National Flood Insurance Program", men han blev också något av en expert på att klara av källarflöden när han hade en i 2009.

Det var inte ett typiskt scenario.

"Vi hade en torktumlare, " säger han.

Översvämningen kom senare, efter att brandmännen naturligt använt slangar för att släcka elden.

Hur som helst, ha kännedom om din elbox.

"Vatten är en bra bärare för el, och om din brytare är under vatten, har du allvarliga risker för elektrokuti dig själv", säger Howard.

Se upp för alla avloppsvatten. Kanske är din källare inte översvämning på grund av brandkår eller en faktisk översvämning. Kanske har du problem med avlopp.

"Om det finns en rening av avloppsvatten via sumppumpen, har du en allvarlig risk för mycket dåliga saker i vattnet som orsakar infektion och sjukdom", säger Howard. "Om du måste röra vattnet, se till att du noggrant tvättar efteråt."

Ring ditt försäkringsagent. Även om du inte har översvämningsförsäkring och sålunda inte är täckt, kontakta din agent, som kan peka dig mot rena resurser, säger Ferrandi.

"Varje försäkringsbolag har sitt eget protokoll och ger dig nödvändiga kontakter för att hantera problemet effektivt, " säger hon.

Howard påpekar också att du kanske inte tror att du är täckt men faktiskt är. För att få hjälp efter en översvämning från Mother Nature behöver du försäkring genom National Flood Insurance Program, men Howard säger, "Om din källare är full av vatten på grund av ett sumppumpfel, kan det omfattas av din husägares policy."

Så det kan inte skadas för att kontrollera. Och om du har försäkring, försäkrar Ferrandi att du ser till att eventuella utgifter du tar på faktiskt omfattas av din policy.

"Vi har sett ägare hyra rengöringsföretag och dränera experter bara för att ta reda på att den särskilda verksamheten inte var täckt, lämnar husägaren fast med räkningen", säger hon.

Börja städa så snart som möjligt. Det här är inte något du kan släcka tills ditt schema rensar.

"Ju längre vattnet sitter, desto sämre blir skaden", säger Adam Webster, grundare och president för det Phoenix-baserade skador restaurerings- och reparationsföretaget Rocky Mountain Restoration.

Om din försäkring inte hjälper dig, och du inte har råd att hyra en restaurering av vattenskador, säger Webster att vissa hemförbättringsbutiker hyr professionell torkutrustning. Om det finns avlopp i din källare, rekommenderar Webster att du använder skyddshandskar, som handskar och stövlar.

Han noterar att miljöskyddsbyrån har en översvämningsbok på nätet som är värt att kolla ut, med råd om att städa upp efter en översvämning.

"Återigen är det viktigaste att agera snabbt. Ta bort stående vatten och öka luftflödet till de drabbade områdena, säger Webster.

Och, naturligtvis, rekommenderar han starkt att hyra ett skadeåterställningsföretag.

"De kommer att ha rätt verktyg för att mäta fuktighet och fuktinnehåll i hemmet och kunna återföra det till förlorat tillstånd, säger Webster.

Nej, verkligen, börja rengöra nu. Jonas Sickler, marknadschef för ConsumerSafety.org, en webbplats för konsumentskydd och återkallelse, påpekar att om du inte handlar snabbt kan ditt försäkringsbolag minska vad det är villigt att betala för.

"De kommer att säga att mer skada gjordes genom att ta för lång tid", säger Sickler.

Faktum är att Sickler säger att många försäkringsbolag kommer att få din översvämningsskada städad inom en dag.

"De rysar inte med hälsorisker", säger Sickler. "Många [försäkringsföretag] kommer även att betala entreprenörerna direkt, så du behöver inte betala förhand."

Och det finns goda skäl att flytta snabbt. Även om du inte hamnar i andning i mögel, säger Sickler att vatten några inches från källarvåningen fortfarande kan blötlägga in i väggar längre upp över flodledningen. Om du behöver ta bort gips, rekommenderar Sickler att flytta den åtminstone 1 fot över översvämningsledningen.

Sickler rekommenderar också att du får en professionell för att rensa din källare, men om du inte kan säger han att våt mattan ska vara bland de första sakerna att gå och att du då vill sanera området så mycket som möjligt till förhindra mögel och mögel och döda bakterier. Och, torka naturligtvis noggrant, tillägger han.