>> >> Hälso- och sjukvårdsaktierna rör sig lugnt högre

Hälso- och sjukvårdsaktierna rör sig lugnt högre

Anonim

"Jag tror att hälso- och sjukvården är nu på en nivå där investerare kan börja ackumulera långa positioner utan nästan risken för ett år sedan, säger en expert. (Getty Images)

Storbritanniens Brexit votehas churned helt enkelt ut ögonblickande marknadsrörelser. En världsomspännande nedgång hade investerare fröde om början på nästa björnmarknad. En marknadsnapback drev Standard & Poors 500-index tillbaka till 2100 och utmanande high-end highs. Säkerhetssökande har skickat guld genom taket, och jagade också Treasurys skyhöga.

Och sjukvården flög under radaren med ett eget drag.

Förra veckan sände SPD: s sektorspecifika medel till 4, 11 procent, SPD (XLRE), 4:38 procent av SPD: s valutahandlade fond (ticker: XLV). Det bidrog till att förlänga ett par månader av överträffa - en välkommen run för en sektor som har släpt den bredare marknaden under mycket av det senaste halvandet år, inklusive en lopp som såg XLV att förlora 5 procent jämfört med platt avkastning för S & P 500.

Svagheten har verkligen besvikit investerare som såldes på branschens många förare, som biotechs explosiva tillväxtpotential och långsiktiga tailwinds för läkemedel, medicintekniska produkter och förvaltad vård inom en åldrande befolkning - inte bara i USA utan över mycket av jordklotet.

Var förra veckans körning en startplatta för en långvarig drift av outperformance, eller bara en glimt av hopp som inte kommer att ingå i någonting mer?

Hälso- och sjukvården har en återgång till sanitet. Trots att sjukvårdsfördröjningen är långt över ett år är det fortfarande en relativt ny utveckling - XLV har överträffat S & P 500 under de senaste tre, fem, 10 och 15-åriga perioderna, med åldrandet av baby boomers, ökad prissättning för droger och mer globala dollar tillgängliga för hälsovård som driver sektorn högre.

Men vid något tillfälle behöver även de bästa berättelserna en andning.

"Det som vi har sett under det senaste året har varit en återgång till sanitet i prissättningen av vårdbestånd", säger Michael Palumbo, författare till Calculated Risk och grundare av Third Millennium Trading. "Den gamla uppfattningen var att på grund av demografi i rika länder som USA, Kanada och delar av Europa som visar dramatiska ökning av antalet personer över 65 år, kunde hälso- och sjukvårdsbestånden växa till mycket höga priser. Dessa bestånd växte till nivåer som var ohållbara även för de mest positiva av branschutsikterna. "

Under tiden började några få saker att suga in också.

"Vad som verkligen ger enorma headwinds, säger det uppenbara, är Prisvärd Care Act, trycket på prissättning och verkligen typ av anti-profit mentalitet inom regeringen", säger Joe Heider, VD på Cirrus Wealth Management, en finansiell rådgivande baserad i Cleveland .

Det främsta exemplet på den senare punkten kom i september 2015, när presumptiva demokratiska presidentens nominerade Hillary Clinton tog ett skott över bögen av vårdsektorns mest robusta tillväxtdrivare: biotekniklager, kallar prishuggning på specialgravgravmarknaden "upprörande".

Hennes upprörelse utlöstes av Turing Pharmaceuticals nästan 5 500 procent vandring i Daraprim - som behandlar malaria bland andra användningsområden - från 13, 50 dollar per piller till 750 dollar. Biotech lager, som redan släppte bort några skum från sina juli höga, swooned som svar.

"Aktiekurserna på de stora läkemedelsbolagen har sjunkit avsevärt eftersom lönsamhetsuppfattningen" till månen "har förändrats, säger Palumbo och tillägger att det i slutändan behövdes hända. "Jag tror att det här var en hälsosam om det var svårt att repetera industrin, eftersom företagen tidigare var prissatta för perfektion och lager som Biogen (BIIB), Gilead Sciences (GILD) och Celgene (CELG) var darlings av många större hedgefonder. Många av dessa fonder spelade fart i branschen som byggt upp sedan finanskrisen och när denna momentum upphörde förra sommaren blev dessa hedgefonder fångade lång och fel, många med överordnade positioner inom sektorn. "

Men det betyder inte att experter föreslår att köpa med båda nävarna just nu.

Liksom vård, men älskar inte det. Om Wall Street förväntningar var slutgiltiga mål för marknadssynpunkt skulle hälso- och sjukvårdsaktier vara en femstjärnig rekommendation. FactSet-data visar att hälso- och sjukvårdssektorn S & P 500 har den högsta andelen "köp" -betyg inom alla 10 sektorerna på 56 procent (inklusive 41 procent "hold" -betyg och bara 2 procent "sälja". Och hälso- och sjukvården verkar bero på en kortsiktigt studs med 2 procent förväntningar om vinsttillväxt för sektorn - den fjärde högsta uppskattningen i indexet.

Ändå, medan marknadsexperter verkar som hälso-och sjukvård mer än de hatar det, älskar de verkligen inte det.

"Jag skulle inte nödvändigtvis säga att det är överköpt, jag skulle säga att sektorn är stort sett överdriven", säger Charles Sizemore, en portföljförvaltare på Covestor och chefsinvesterare vid Sizemore Capital Management, en registrerad investeringsrådgivare i Dallas. "Investerare har överbetalt för defensiva sektorer, till exempel hälso- och konsumentklammer. Även om det är förståeligt är traditionella defensiva alternativ som obligationer ännu dyrare, det betyder inte att det är en bra idé. Trots de positiva demografiska trenderna för hälsan vård, om du överbetalar du inte kommer att göra det bra.

Palumbo är lite mer bullish på sektorn, men med en tillvägagångssätt.

"Jag tror att vården är nu på en nivå där investerare kan börja ackumulera långa positioner utan nästan risken för ett år sedan, " säger han. "De demografiska tailwindsna råder fortfarande, men det mesta av den irrationella överflödet har lämnat sektorn."

Men tack vare faktorer som ökad offentlig granskning och stramning av statsbudgetar, säger jag: "Jag skulle dock inte lägga en övervikt på sektorn, eftersom dessa faktorer kommer att begränsa uppåtspotentialen i branschen", säger han.

Heider, för en, ser ett potentiellt återhämtningsspel i biotekniklager, om bara för att de har blivit så hamrade.

men du måste vänta några månader för att utvecklas.

"Jag tror (biotekniklager) är bättre efter valet, bara för att till och med politiker kommer att fortsätta slå på dem", säger han. "Även om Hillary kommer in, med politik som politik, kommer retoriken vara mycket annorlunda än den ekonomiska verkligheten."

Fortfarande är försiktig optimism fortfarande dagens regel.

"Jag tror att hälso-och sjukvården kommer att ha minst marknadsliknande avkastning under överskådlig framtid, om inte något bättre, säger Heider. "Men jag tror inte att det kommer att vara lika starkt i relativa termer som det har under de senaste månaderna."

Bästa sjukvårdsaktier

Celator Pharmaceuticals Inc

CPXX

Lifevantage Corp

LFVN

Anavex Life Sciences Corp

AVXL

Sophiris Bio Inc

SPH

Nymox Pharmaceutical Corp

NYMX

Exelixis Inc

EXEL

AxoGen Inc

AXGN

Electromed Inc

ELMD

Enzo Biochem Inc

ENZ

MediciNova Inc

MNOV

Stock

Pris

1 års återkomst

$ 30, 201312, 15%
$ 14, 05253, 32%
$ 6.26

223, 63%

$ 2.18163, 67%
$ 3.26150, 38%
$ 8.05137, 50%
$ 7.12119, 18%
$ 3.80117, 05%
$ 6, 01105, 15%
$ 7.9198, 01%

Aktieinformation korrigerad den 6 juli 2016, 9:20 am

Eller se US News 'lista över bästa sjukvårdsaktier "