>> >> GM Lager: Hur General Motors kommer att svara på Tesla Model 3

GM Lager: Hur General Motors kommer att svara på Tesla Model 3

Anonim

GMC-emblemet på grillen av en ny Yukon-lastbil 08 februari 2007 vid Chicago Auto Show i McCormick Place i Chicago, Illinois. (Getty Images)

När Elon Musk, VD för Tesla Motors (ticker: TSLA), avslöjade sitt företags modell 3-elbil, måste han även ha blivit lindrad för att se förbeställningsströmmen. Ordersna översteg 325 000 inom en vecka, trots att produktionen inte börjar först nästa år.

Det kan vara ett tecken på att den futuristiska teknik som fordonsingenjörer har lovat i åratal har äntligen hittat en plats för medelklasskonsumenter. Men för traditionella bilföretag som General Motors Co. (GM), fortsätter många av sina framtida mål just det: för framtiden.

Bilindustrin går under en metamorfos av slag. Istället för att investera i nya fabriker eller modeller har många tittat på teknik för att forma sitt öde. Genom att samarbeta med nystart och testa nya produkter på marknaden ser vi inkubatorer av olika slag från dessa traditionellt konservativa företag.

GM investerar i autonoma fordon, elbilar och till och med färdtjänst. Huruvida dessa ansträngningar har en betydande inverkan på bottenlinjen återstår att se.

Elfordon saknar vinst. Medan Musk's Model 3 och dess prislapp på 35 000 dollar har fått rubrikerna, har GM redan ett allelektriskt fordon som kommer att bli tillgängligt i år. 2017 Chevy Bolt EV kommer att ha ett intervall på mer än 200 miles per laddning och prissätts på samma sätt som modell 3.

Men förvänta dig inte att GM-försäljningen efterliknar Teslas nya älskling - de flesta biltillverkare har faktiskt inte funderat hur man gör vinster från ett allelektriskt fordon. Bilhandlare "vet vad de (Tesla) har, vet hur de gör det, men har ingen aning om hur de kommer att tjäna pengar på det nya fordonet, säger Matthew Stover, en analytiker för Susquehanna Financial.

Tänk på att Tesla ännu inte har en kvartalsvinst. Musk säger att Tesla väntas bli lönsamt i år på en anpassad basis, och Tesla säger att modell 3-order motsvarar 14 miljarder dollar i underförstådd framtida försäljning.

GM: s utmaning är att hitta vinst i Bolt EV-försäljningen. Kostnaden för att bygga ett allelektriskt fordon och brist på försäljningsskala gör att satsningen lockar, men fortfarande väldigt mycket ett experimentellt företag.

Men Bolt EV gör det möjligt för GM att ha mer av en plats på Kalifornien, där Honda Motor Co. (HMC) och Toyota Motor Corp. (TM) har regerat, säger Morningstar-analytiker David Whiston. Genom att utveckla Bolt EV, garanterar GM också att det överensstämmer med amerikanska utsläppsregler.

Även om GM förlorar pengar på Bolt EV-försäljningen, är projektet ett värdigt experiment eftersom GM kan förfina processen och minska kostnaderna för framtida insatser. Plus, GM kan "enkelt subventionera förluster på den, tack vare de andra nästan 10 miljoner fordon som de säljer varje år, " säger Whiston.

Autonoma fordon kvarstår i etern. Om det finns en sak som kan förvandla bilindustrin de närmaste åren är det självkörande teknik. Några av verktygen som utvecklas av bilproducenter, startups och tech stalwarts, som Apple (AAPL) och Alphabet (GOOG, GOOGL), kommer att "påverka verksamheten", säger Stover.

GM har tagit steg för att säkerställa att trenden inte helt överför den.

Bilproducenten har skapat en separat enhet med inriktning på autonoma fordon, köpt ett navigationsföretag, Cruise Automation, för mer än 1 miljard dollar, och investerat 500 miljoner dollar i körförbindelsestart, som innehåller en plan för att distribuera självkörande fordon.

Medan analytiker är överens om att GM ska göra dessa investeringar i framtiden säger Stover att det inte gör "ett bra jobb för att klargöra sin riktiga strategi". Eftersom ingen vet vilken teknik som äntligen kommer att leda till tipppunkten, inte heller vet de fallouten när självkörande fordon är på väg, GM säkrar sina satsningar genom att investera i olika idéer.

Ta sitt partnerskap med Lyft, till exempel. Lyft kan hjälpa exponera ryttare till självkörande bilar, men det finns också en rädsla för att människor i städer kommer att äga färre bilar medan samhällsfordon blir mer normen. Om ledningen var bekymrad över den här trenden, borde den överväga att utveckla sin egen andelstjänst?

Du får en bonus om du väntar. GM: s överklagande är inte vad det gör för framtiden, men vad det är gjort nyligen. Låga oljepriser har ökat efterfrågan på efterfrågan på SUV och fullstor pickup, som är GM: s mest lönsamma fordon. Det har nyligen omförhandlat arbetskontrakt för sin anställd, vilket ger anställda mer pengar, men ger också GM möjligheten att manövrera om USA: s försäljning drabbas. Och det har vidtagit åtgärder för att ta itu med ett återkallande samband med en tändningsfel som bidrog kraftigt till en 19-procentig minskning av GM-beståndet under det senaste året.

GM börjar också använda sin storlek till sin fördel, vilket sänker kostnaderna vid utvecklingen av fordon. Till exempel kommer GM att minska antalet plattformar som bygger sina bilar från 26 till fyra år 2025.

"De gör ett bra jobb för att möta efterfrågan på idag", säger Whiston. Men det är också "plantera några bra frön för framtiden."

Och företaget betalar dig att vänta på dessa möjligheter med ett utbyte på nästan 5 procent. Även utan den potential som den nya tekniken ger, ser Whiston 62 procent uppåt i GM-lager.

Rättad den 8 april 2016: En tidigare version av denna berättelse misidentifierade Chevrolet Bolt EV.