>> >> Gifta sig? 5 saker som ditt bröllop förmodligen inte behöver

Gifta sig? 5 saker som ditt bröllop förmodligen inte behöver

Anonim

(IStockPhoto)

Vår och sommar är brittiska bröllopsäsonger, och om du planerar att gå nerför gången är du förmodligen midjemåttig i tygprov och provmenyer, för att inte tala om räkningar.

Enligt TheKnot.com och WeddingChannel.com årliga Real Wedding Study var den genomsnittliga bröllopsbudgeten för 2012 28 2427 dollar (inte en smekmånad), upp från 27 021 USD under 2011. Kostnader varierar mycket beroende på geografi, Det genomsnittliga Manhattan-bröllopet ringde upp nästan tre gånger medeltalet, medan det genomsnittliga Alaska-bröllopet var drygt hälften av medeltalet.

US News pratade med bröllopsplanerare, gifta par och brudar att vara för att ta reda på vilka utgifter som kan höjas från din budget utan att förkorta din stora dag.

1. Bandet. När Hilary Levey Friedman och hennes man John planerade sin 2010 Cambridge, Mass., Bröllop, valde de en DJ. Paret trodde troligen stora besparingar, eftersom Real Wedding Studie rapporterar att det genomsnittliga mottagningsbandet kostade 3 084 dollar 2012 medan den genomsnittliga DJ kostade 988 USD. "Jag gillar verkligen gamla Michael Jackson-låtar, Madonna och Britney, och ett band kan aldrig vara lika bra som originalet, säger Hilary. "Vi var inte begränsade av någon genre. Vår första dans var mer av en femtiotals stil, och därifrån gick vi in ​​i Lady Gaga."

[Läs 6 sätt att spara stort på ditt bröllop]

Att hyra ett band med flera delar skulle också ha ökat cateringräkningen. Även om det bara är fem munnar att mata, kan bröllopsmåltider kosta upp till $ 50 till $ 75 per person - ibland mer för överdådiga firande.

2. Gynnar. Sugared mandlar, matchböcker, bildramar och champagneflöjter är populära bröllopsfavörer, men de blir ofta kvar. "Jag kan inte säga att du många gånger har lämnat dessa föremål på borden eller tar dem hem och slänger dem", säger Gail Johnson, en Decatur, Ga.-baserad bröllops- och evenemangskonsult. "Att underhålla dina gäster med en god måltid och underhållning är gott, så det finns ingen anledning att spendera pengar på bröllopsfavörer."

Fråga bara Ursula Reynolds, som lärde sig den svåra vägen efter att hon och hennes brudtärnor samlade 80 lådor specialkakor natten före hennes bröllop. "Jag fick höra av alla att jag var tvungen att få en tjänst, och det framhävs i alla bröllopstidningar, " säger hon. "I slutet av min mottagning lämnades omkring 70 procent av favoriterna på bordet när gästerna lämnade." Andra brudar i hela landet förra året kände också nypa, eftersom den genomsnittliga bröllopsbudgeten inkluderade $ 289 för gynnar. Att hoppa över sådana utgifter innebär också att de arbetskostnader som följer med att montera och fördela gynnar minskar.

3. Pappersprogram och menyer. Om dina gäster inte behöver fläta sig själva eftersom det är 100 grader behöver du förmodligen inte skriva ut program. Stefanie Shuman och hennes brudgum bestämde sig för att undanröja det onödiga papperet och bläcket för sitt bröllop, vilket är planerat senare i månaden i New Jersey. De är också nixing favoriter och tryckta menyer, vilket ger gästerna en "duet" av två mindre förrätter istället för att erbjuda ett urval av förrätter. Med de pengar som de sparar på program, menyer och favoriter planerar de att vara värd för en brunch för sina närmaste familjer och bröllopsfest dagen efter ceremonin.

Susan Norcross of Two Rings Ett cirkus, ett Philadelphia-baserat bröllops- och evenemangsföretag, erbjuder ett budgetvänligt alternativ till tryckta menyer och platskort: "Använd stora tavlor eller sitta uppdrag som skrivs ut och inramat som ett stort konstverk" Norcross säger. Sedan kan menyn och sittplatser uppgå till din inredning, säger hon.

4. Stolen täcker. Stolen omslag är ett annat objekt som några par gör utan. "Verkligen, vem ska ta hand om, och varför skulle du spendera [ett antagligt minimum på] $ 1500 på det?" säger Lisa Larranaga, en Chicago-brud som planerar ett majbröllop.

Medan vissa ställen försöker sätta upp stolar, säger Johnson att de går ut ur stil. "En hel del brudar väljer att ta med sig stolar, eftersom priset för Chiavari-stolar och vikstolar blir billigare än stolens lock", säger hon. "Som ett sätt att spara pengar kan brudar välja att använda de vanliga bankettstolarna på deras plats - vanligtvis ingår i deras möteslokaluthyrning - och inte täcka dem. Den enda gången jag skulle rekommendera att täcka stolarna skulle vara om de är i dåliga form eller färgstörningar med bröllopspaletten. "

5. Blomcentraler. Blommor och inredningar utgjorde nästan 2000 dollar av den genomsnittliga bröllopsbudgeten under 2012. Tänk på att återanvända arrangemang från ceremonin, till exempel att placera brudtärnabuketter i vaser, eller hoppa över de blommiga centerpiecesna helt och hållet för att sänka kostnaderna. Vissa brudar, som Katherine Reynolds Lewis, blir kreativa med centerpieces. För hennes 2001 nuptials, Lewis använde två guldfisk i en skål som centerpieces för hennes mottagning. Inte bara var guldfisk billigare än blommor, de är en kinesisk symbol för överflöd.

[Se 50 Smart Money Moves till gör nu]

Under tiden hade Norcross en klient som använde ljus och familjefoton som hennes centerpieces. "Det var enkelt, vackert och en bra konversationsstartare när människor passerade bilderna på bordet", säger hon. Norcross säger att en annan brud planerar en helgdag bröllop fylld glas vaser från Ikea med julbollar av olika storlekar och LED-lampor för att skapa ett festligt mittpunkt.

Bottenlinjen: Med lite kreativitet kan du fortfarande ha ditt drömbröllop till en budgetvänlig kostnad.